返回列表 發帖
回復  nopop

me $380 row 35
al08_econ 發表於 2018-2-9 20:46

me row 36><
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

隻Single 小巨蛋果場賣200台幣, 依家貴成倍

隻Single 小巨蛋果場賣200台幣, 依家貴成倍
阻住 發表於 2018-2-23 20:58

有無消息聽日後日邊個做嘉賓   我睇曬兩場

JASON做嘉賓 理智與感情

阻住 發表於 2018-2-24 21:55

希望聽晚都有陳生:(
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

阻住 發表於 2018-2-24 21:55

IG 有一小段片, 好正當年勁LOOP 哩首歌, 估唔到有機會LIVE!!!

唱左矛盾一生!好正!
雖然佢唔係sell 唱功,不過真係唱得唔錯!

Rundown

年輪說
仰望
點水
相愛的方式
想幸福的人
青春住了誰

VCR: 青春住了 楊丞琳 x Rainie Yang
觀眾
折疊式愛情
與我無關
黑色月亮
喜劇收場
(Rainie獨舞)

任意門 [藍綠閘角落舞台]
未來哈囉 [藍綠閘角落舞台]
新流感 [藍綠閘角落舞台]
小茉莉
其實我們值得幸福
理智與感情 (with 陳柏宇)
高山低谷 + 矛盾一生
忘了 [紅黃閘角落舞台]
幸福菓子 [紅黃閘角落舞台]
理想情人
我們

雨愛 [紅藍閘角落舞台]
我們都傻 [紅藍閘角落舞台]
冷雨夜 [黃綠閘角落舞台]
失憶的金魚 [黃綠閘角落舞台]
瞹眜
帶我走

安可
一千零一個願望
匿名的好友
Chaser: 青春住了誰

回復 57# victor1991415

佢自己歌唱得幾好
差唔多八成都係慢歌, 跳舞得少少

不過每次去一邊角落都搞幾耐, 搞到其餘3邊有d悶

好好睇

期待聽日嘉賓

回復 60# samxdxd

如果唱番呢首應該都係jason掛, 搵第二個代唱好似怪怪地

回復 hohoho
不過每次去一邊角落都搞幾耐, 搞到其餘3邊有d悶
hohoho 發表於 2018-2-25 00:33

估計源活無咩搞四面台經驗, 其實中間部lift仲大鑊

回復  victor1991415

佢自己歌唱得幾好
差唔多八成都係慢歌, 跳舞得少少

不過每次去一邊角落都搞幾耐,  ...
hohoho 發表於 2018-2-25 00:33

同意,佢做四面台始終係冇乜經驗

佢去一邊唱幾苜歌, 部lift同上面screen有d位block住左

通常應該每次去起碼2角, 咁其他人無咁悶

同灝兒一樣都係大聲唱歌
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

其實我又覺得部lift無乜問題
問題係佢唔識走位同用盡個台
明明主台係圓形,但好多時都企定定一個位唔郁
同埋係部lift既時間其實太多
(其實台北場既問題都係一樣)
但無左塊葉繞場一周其實效果差幾遠下
依家果4個細台係近左但其實效果反而無台北場咁好

睇片見佢唱一首歌都係望死同一面 轉身都唔轉下

如果中間做旋轉台仲好,衰在個lift左右有欄河,而且基本上剩望綠區,
綠65%>紅25%>其餘10%,唯一讚下佢照顧下係照顧中價飛客,
而且都幾親民

4面台做得好幾難, 佢8成都係慢歌同埋無咩舞台production, 好在觀眾反應好

25 rundown 不同之處

折疊式愛情 變咗 單
與我無關 變咗 自作自受
冇咗 理智與感情
一千零一個願望 4 in love四人合唱

轉歌嘅話可唔可以換入可愛 左邊  只想愛你

估計源活無咩搞四面台經驗, 其實中間部lift仲大鑊
阻住 發表於 2018-2-25 01:00
今晚睇B行,極災難

架lift喺第一層 加 白色果舊野降落嚟 乜都睇唔到

今晚睇B行,極災難

架lift喺第一層 加 白色果舊野降落嚟 乜都睇唔到
samxdxd 發表於 2018-2-25 21:26

個轉轉燈好得人驚

個轉轉燈好得人驚
matthewyky 發表於 2018-2-25 21:38

yes

冇理智與感情,唉,冇得聽多晚

嘉賓位喺一千零一個願望 4inLove 四人合體合唱

嘉賓位喺一千零一個願望 4inLove 四人合體合唱
samxdxd 發表於 2018-2-25 23:06

Shxt, 好羡慕

今日吹水吹左好耐

25/2 尾場
年輪說
仰望
點水
相愛的方法
想幸福的人
青春住了誰

VCR: 青春住了 楊丞琳 x Rainie Yang
觀眾
Medley : 單 / 自作自受
黑色月亮
喜劇收場
(Rainie獨舞)

VCR: 青春大樂隊
Medley : 任意門 / 未來哈囉 /新流感
小茉莉
其實我們都值得幸福
Medley: 高山低谷 / 矛盾一生
Medley: 忘了 / 我想愛 / 幸福菓子
理想情人
我們

VCR: 歷年簽名會、演唱會回顧
雨愛
我們都傻
冷雨夜
失憶的金魚
瞹眜
帶我走
Closing Video: 掛失的青春

Encore
一千零一個願望 (4 in love 合體演唱)
匿名的好友
Chaser: 青春住了誰
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

兩場睇曬,頭場好睇好多

其實個rundown可以做好d
點水換愛,啟程
下個轉彎是你嗎接帶我走
可惜聽唔到少年維特的煩惱,自作自受,被自己綁架,缺陷美
初心傷過
重新再跳