返回列表 發帖

[Nov/21/2017] The Ultimate 新曲+精選 - 許廷鏗 (2CD)

歌手:許廷鏗
唱片名稱:The Ultimate 新曲+精選
唱片封面:

推出日期:2017/11/21
唱片類型:2CD

TrackList:
CD 1
01. 痛醒 (New Song)
02. 我的志願 (New Song)
03. 問天 (電視劇[琅瑯榜]主題曲) (New Song)
04. 護航 (電視劇[西遊記]片尾曲)
05. 螞蟻
06. 記住忘記我 (電視劇[無心法師]主題曲)
07. 面具
08. 歲月無悔 (電視劇[臬雄]片尾曲)
09. 出走
10. 知己 (吳若希合唱)
11. 青春頌
12. 殘忍
13. 仁至義盡
14. Be My Love
15. 魂遊太虛
16. 厭棄

CD 2
01. 你在我在 (New Song)
02. 籠牢 (電視劇[心理追兇]主題曲) (New Song)
03. 天地 (電視劇[琅瑯榜]插曲) (New Song)
04. 重新長大
05. 郵輪
06. 留白
07. 從來沒發生
08. 愛到透明
09. 算了吧
10. 臨時演員
11. 枷鎖 (電視劇[再戰明天]片尾曲)
12. 時光
13. 絕口不提
14. 光害
15. 如你是我

附加資料:
許廷鏗 – THE ULTIMATE 新曲 + 精選
收錄 6首新歌 + 25首至HIT 精選歌曲

出處:echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

個封面好核突

個封面好核突
kayzzz 發表於 2017-11-16 22:21

面色好似浮屍咁

遺物同青春頌國語版都係冇入碟

回復 4# ~love1314~

仲有TVB劇集再戰明天同名主題曲

我的離開也是愛?

我的志願 unplugged

如果送歷年主打歌MVs就好
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

點解個封面可以禁 ...

面色好似浮屍咁
30rock 發表於 2017-11-16 22:24

亦好似吸血殭屍

隻精選封面唔係真係有埋幾隻舊碟嘅封面縮圖呀??
DM多仔多到覆唔哂

定係喎張只係 poster ?

又係藍色 lol 離開咗公司都唔放過藍色

應該係特登揀張樣衰既相做封面啦
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

點解隻碟唔叫神奇乜乜或者乜乜之旅
食返零鏗今年個頹勢

應該改碟名 神奇阿佛七年之旅
舞來舞去 不日內開始錄音。

對於星夢來講
啲歌冇按每隻碟順序咁排
已經算好認真噶啦

點解隻碟唔叫神奇乜乜或者乜乜之旅
食返零鏗今年個頹勢
hehehaha 發表於 2017-11-17 01:53

神奇出走

又無 我的離開也是愛,版權係咪星娛樂

阿mark 發表於 2017-11-17 10:13

無收錄都合理,肥佬點會仲想聽到美鏗唱"我的離開也是愛"

must buy...
不過沒我的志願Unplugged真係好遺憾

其實佢D歌夠十隻出一隻大碟啦,不過唔夠12首咯

簽名被屏蔽

封面真係好樣衰
唔想俾錢肥佬
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

COVER核突到唔識講
【This is MC】澳門見

無收錄都合理,肥佬點會仲想聽到美鏗唱"我的離開也是愛"
阻住 發表於 2017-11-17 10:37

好中

隻精選封面唔係真係有埋幾隻舊碟嘅封面縮圖呀??
mosesming 發表於 2017-11-16 23:38

好似衛蘭之前一隻新曲加精選咁

嘩 轉死性呀? 突然又幫佢出碟

其實個封面都唔係好差啫,我覺得比Watermark好

其實留底左止唔止6首新歌? 可能會再留左幾首之後再出?
Nothing Special

阿mark 發表於 2017-11-17 10:13

係第一隻碟上面寫左係"TVB MUSIC" 應該唔係星娛樂了
Nothing Special

如果呢隻碟賣得好過神奇之旅就真係哈哈啦

如果呢隻碟賣得好過神奇之旅就真係哈哈啦
sunnyay1231 發表於 2017-11-18 22:28

就算系都好正路啊,精選大件夾抵食...

遺物同青春頌國語版都係冇入碟
~love1314~ 發表於 2017-11-16 22:38

"遺物"真係變左遺物

仲話ultimate collection 都唔齊

冇阿樂。watermark隻碟依家係咪已經買唔翻?

teennum1 發表於 2017-11-19 14:10

有國內fans叫我帮佢買Watermark,但搵左好幾間唱片鋪都無貨。

回復 34# Ching2015

叫佢翻淘寶

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

teennum1 發表於 2017-11-19 14:10

兩個月前想買返但行咗n間CD舖都搵唔到
最尾上網搵到隻99%新既二手賣$50

有國內fans叫我帮佢買Watermark,但搵左好幾間唱片鋪都無貨。
Ching2015 發表於 2017-11-19 19:29

2015的碟,都咁快斷貨

2015的碟,都咁快斷貨
阿mark 發表於 2017-11-19 21:35

應該係賣完無再加印,我估。人都走左更加唔會。

應該係賣完無再加印,我估。人都走左更加唔會。
Ching2015 發表於 2017-11-19 21:43

隻碟當年好似有兩批貨,仲有點會加印,賣完就無啦

阿mark 發表於 2017-11-19 21:52

其實星夢咁識搵錢,呢隻新曲加精選呢個時候同華納差唔多時間出,唔使賣廣告,賺埋最後一筆都應該唔會再加印了。而家星夢係等緊華納同Alfred開演唱會點都會唱經典舊歌,版權費再賺一筆。

"遺物"真係變左遺物
仲話ultimate collection 都唔齊
星夢情真 發表於 2017-11-19 13:56

可能下年出 ultimate 遺物 collection with "新歌" 遺物
後年出 ultimate 電視劇、電視節目 collection with "新歌" We Dream、飛聲、再戰明天、乘風 (特別收錄: 灰色控訴、不枉)
大後年 ultimate 零一零 (胡鴻鈞+鄭俊弘+許廷鏗) collection  with "新歌" 一夜成名 (Hubert, Fred, Alfred 各十首精選)
2021年出 ultimate 特別遺珠 collection with "新歌" Keroro世界、夢想成真小城鎮、理想的翅膀、原力、陽光笑容你我刷、Let There Be Music、Let's Fly Away、青春頌 (國) (特別收錄: Supervoice)

阿mark 發表於 2017-11-19 21:52

等簡約再生版.

回復 42# on07111

星夢應該唔會出呢啲掛

可能下年出 ultimate 遺物 collection with "新歌" 遺物
後年出 ultimate 電視劇、電視節目 collection wi ...
boy4dudes 發表於 2017-11-19 22:16

沒完沒了 華納都唔知出唔出到咁多隻新碟

點解watermark咁好賣?唔系人地呢兩日問我我都唔知道

點解watermark咁好賣?唔系人地呢兩日問我我都唔知道
steven891026 發表於 2017-11-19 23:54

宜家啲碟都印得唔多,唔關好唔好賣咯

真係有幾隻CD樣係到 不過幾厚
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

真係有幾隻CD樣係到 不過幾厚
hinz 發表於 2017-11-21 16:55

封面有CD樣系度? 入面係咪有勁厚歌詞呢?

封面有CD樣系度? 入面係咪有勁厚歌詞呢?
steven891026 發表於 2017-11-21 20:46

有,入有7-8到相

呢隻碟C D編號係 VEG001920, 早過 Hana 隻碟 VEG0021,
但隻碟最後遲過 Hana出。。。點解咁嘅???
月巴亻可係咪原本諗住同神奇之旅打對台???
但最後又冇喎,今次真係神奇之旅咯,哈哈