返回列表 發帖

[Nov/24/2017] I - 陳柏宇 (CD)

歌手:陳柏宇  
唱片名稱:I
唱片封面:

推出日期:2017/11/24
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1. 想創   
2. 磚頭   
3. 行屍走肉   
4. 勉強共勉之   
5. 所多瑪城   
6. 交叉神經   
7. 閱後即焚
8. 霸氣情歌  

附加資料:

出處:itunes
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

粒墨係重點lol

11月24定12月24

大碟

好彩係大碟
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

4首新歌 勉強共勉之同想創睇黎係輕快歌
個封面有D大笑姑婆感覺...

不如903嗱嗱聲谷閱後即焚
等佢夠Ap拎男金啦
爭議肯定比側田同李生少十倍
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

無咩期待
佢今年啲歌真係唔識講..

個cover 好女人

Bad cover.

係大碟呀!

雖然係大碟, 但係Sony黎講都算縮左皮,
Sony一向出開10隻歌既巨碟
FIGHT for 陳柏宇

個cover真係 d主打歌又唔掂
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

等佢夠Ap拎男金啦
hehemamama 發表於 2017-11-17 13:09

同時播既話點追呀

簽名被屏蔽

封面好80s
陳柏宇   LOST AND FOUND
陳柏宇   THE NEXT MOMENT
陳柏宇   ESCAPE

阿Y話係EP wor
而且以sony對陳伯嘅大碟唔係都係10 / 11首咩

如果冇左陳柏宇三個字 封面仲算幾靚

個cover好80s

見到真係要唉一聲

等佢夠Ap拎男金啦
hehemamama 發表於 2017-11-17 13:09

係喎
之前冇諗過 廣偉拎金 引起反感機會較細
雖然佢今年啲歌...有少少唔到個金獎水平

無咩期待
佢今年啲歌真係唔識講..
Lewis 發表於 2017-11-17 13:11

同感
喜歡佢 但今年嘅歌有啲失望

同感
喜歡佢 但今年嘅歌有啲失望
liebe 發表於 2017-11-17 16:34

同意. 今年D歌一般

COVER 唔得 歌普通 慶幸係出大碟

陳柏宇扮陶大宇
掩面 呀~~

Although the first three plug is a little bit....lol
This album 睇落幾完整
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

雖然都幾中意佢 不過今年啲歌比起近一兩年來講都係差啲嘅

好想p走粒墨
利申:唔係鏡粉

繼7月結婚成為人夫後陳柏宇(Jason)
12月2-3日踏足紅磡舉行2場首個紅館個唱
.
Jason人生中的每一個步伐,都樂於與大眾分享,所以
也徹頭徹尾的,透過歌曲跟大家分享他最真我的一面。
.
( I )stands for Ivan同時『I』代表了他自己myself
.
( I )是Jason最直截了當公諸於世的音樂選擇及心聲剖白
(磚頭)是Jason感謝樂迷力撐他上紅館的心底話
(霸氣情歌)是他與太座符曉薇Leanne的新婚公告
(勉強共勉之)是對社交網絡生態有感
〈交叉神經〉則是Jason新婚後對愛情的另一番體驗。
零篩選 以歌曲自揭最真實一面
.
配合强勁TVB J2電視廣告,CR2電台廣告,
地鐵12sheet巨型燈箱,facebook廣告
及大量店舖擺設宣傳推廣
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

其實我幾鍾意佢今年啲歌
聽得幾舒服
另外4首正常應該正過plug咗嗰堆

wow!!! 八首歌!!!求903熱播到男金!
舞來舞去 不日內開始錄音。

唔知點解覺得佢好似想收山咁
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

個封面有D噴, 好似好少男歌手會擺咁既POSE
BTW 就到12月了, 紅館見啦陳伯
諗住睇SHOW果晚先買

Although the first three plug is a little bit....lol
This album 睇落幾完整
dongbb2332 發表於 2017-11-17 17:13

係咪因為八首歌既歌名都一致地噴...

千嬅笑*大陶掩臉

係咪因為八首歌既歌名都一致地噴...
bagfgfcde 發表於 2017-11-19 23:18
所多瑪城幾正常呀 所以唔係wyman填

繼7月結婚成為人夫後陳柏宇(Jason)
12月2-3日踏足紅磡舉行2場首個紅館個唱
.
Jason人生中的每一個步伐, ...
hinz 發表於 2017-11-17 19:22

Ivan係邊個?

Ivan係邊個?
masterdragon 發表於 2017-11-20 21:28

real name of Jason

簽名被屏蔽

real name of Jason
mainlib 發表於 2017-11-20 22:08

原來如此
thank you!!

Cover冇左浸mk味幾好呀

有次無意中喺ig睇到段排舞片,勉強共勉之應該係一首膠膠地嘅快歌,對歌詞有高要求嘅話就唔使對呢首有期望喇

聽左iTunes試聽,無咩邊首係上腦K歌,想創最舒服,所多瑪城好似仲悶過巴別塔

想創好聽過幾首派台呀!!!! 把聲真係靚到呢 好大歌feel
勉強係咪要同我愛你夠貴做medley
所多瑪城 > 巴別塔 好K好啱我
交叉神經淡淡然 會諗起航拍

聽完新歌覺得行C甚至磚頭好好垃圾
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

想創
詞:周耀輝
曲:林家謙
編曲:Edward Chan/ 林家謙
監制:Edward Chan

勉強共勉之
詞:林寶
曲:鄺梓喬
編曲:鄺梓喬@emp

所多瑪城
詞:梁栢堅
曲:Ariel Lai
編曲:Ariel Lai @emp

交叉神經
詞:林寶
曲:T-ma
編曲:T-ma @emp
監制:Edward Chan/T-ma @emp

另外4首果然正過派台歌....究竟咩玩法?
想創根本係年度歌
勉強 / 交叉 都有上隻碟d歌既影子,都好聽
所多瑪城比預期有d 失望

交叉神經份詞

所多瑪城好聽到痴線...終於有翻以前苦情feel
歌曲 http://poll.fm/5qbaq 专辑 http://poll.fm/5qbah 组合 http://poll.fm/5qbal 女歌手 http://poll.fm/5qban 男歌手 http://poll.fm/5qbam

所多瑪城好聽到痴線...終於有翻以前苦情feel
jaydeng 發表於 2017-11-24 10:21

前半有少少悶,不過到尾段就好正

另外想創聽完整版吸引D不過又未至於大歌feel