返回列表 發帖
聽 Serrini 又聽 Gin Gin 又聽 Aga 又聽 Siu Hau 又聽....... 無衝突, 根本無一位歌手隻隻歌好聽

好想去樹rini live show睇佢瘋狂發姣
ed8671ed 發表於 2018-3-4 19:24
我都好想

聽 Serrini 又聽 Gin Gin 又聽 Aga 又聽 Siu Hau 又聽....... 無衝突, 根本無一位歌手隻隻歌好聽
...
boy4dudes 發表於 2018-3-4 19:42

Serrini根本無一首歌唔好聽!

Serrini根本無一首歌唔好聽!
hehehaha 發表於 2018-3-4 20:06

吓.. 佢頭2隻碟9叫WOR

隻碟真係神一般既存在
同意請呼吸

隻碟真係神一般既存在
同意請呼吸
hehehaha 發表於 2018-3-6 18:07

有耳朵的人有福了
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

呢隻碟真係好正
聽左五個月都唔厭

呢隻碟真係好正
聽左五個月都唔厭
bagfgfcde 發表於 2018-3-7 08:29

隻碟救咗我一命
現在好珍惜自己

隻碟救咗我一命
現在好珍惜自己
hehehaha 發表於 2018-3-7 18:31

我都係
我有一次攞把介刀聽pink song
聽完就收返埋
好感激紫薯老母

我都係
聽完就收返埋
好感激紫薯老母
jose 發表於 2018-3-7 21:26

聽生我的命都可以救命架!!
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

我都係
聽完就收返埋
好感激紫薯老母
jose 發表於 2018-3-7 21:26

好心你做勞作果陣咪聽歌啦

食cd

食cd
HOTMAN 發表於 2018-3-8 21:31

有感情有技巧 聲靚音準
祖兒學下野啦唔該

會否出LP?

Don't text him個女主角某啲角度幾似霏妹

Don't text him個女主角某啲角度幾似霏妹
jose 發表於 2018-3-12 18:16

明明係區文詩

紫薯mama下plug派LUGTYAI好唔好
我們的總和

日没前其實真係好正
唔差過LUGTYAI 甚至好過若葉之年

日没前其實真係好正
唔差過LUGTYAI 甚至好過若葉之年
bagfgfcde 發表於 2018-3-15 18:42
是的, 日没前 intro 已經好鬼正, I like it 多過 LUGTYAI. 遲 D 自 plug !!

是的, 日没前 intro 已經好鬼正, I like it 多過 LUGTYAI. 遲 D 自 plug !!
boy4dudes 發表於 2018-3-15 19:28

上年年尾已經自plug左
2 weeks no.1

上年年尾已經自plug左
2 weeks no.1
bagfgfcde 發表於 2018-3-15 19:29
我上年年尾 若葉之年 1 week no.1, 我比較落後 D !!
Don't Text Him 太多歌要排隊上

boy4dudes 發表於 2018-3-15 19:28

希望有MV

睇過青春荒廢嘅live,真係超級震撼!

希望藉住呢隻碟,推介大家一首正到核爆既side track:
日沒前

終於同隻碟開光
Don't Text Him 作為theme song 都係最正
可能因為聽得最多
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

質素直逼失語者既好碟

其實Serrini真係好聽過Gin Lee

其實Serrini真係好聽過Gin Lee
hehehaha 發表於 2018-3-23 16:42

好難難聽過Gin Lee

點解仲唔plug Let Us Go Then You And I

點解仲唔plug Let Us Go Then You And I
bagfgfcde 發表於 2018-3-27 11:04

可能個傻女仲等緊903上Pink song

唔理隻碟好唔好聽,買定一隻先,驚以後會炒高
nicholashin 發表於 2018-3-30 23:25

原來你未買

希望Don't Text Him出第二版!

https://soundcloud.com/serruria/drunk-text-me

ed8671ed 發表於 2018-4-1 15:40

應該好快派台

ed8671ed 發表於 2018-4-1 15:40

少少y_m CM應該會hit

有冇人有聽趣致的響鈴

有無人仲聽緊呢隻CD? Track14 好好聽

hehehaha 發表於 2018-5-3 17:40

Track12 都好好聽牙

Track 16 簡直係滄海遺珠
舞來舞去 不日內開始錄音。

Track12 都好好聽牙
bagfgfcde 發表於 2018-5-3 18:39

一開始覺得Track14 好普通,但原來首歌有毒
越聽越恐怖,嗰種嗱住嗱住既折磨式感覺
真係聽一次Sad三日
我希望佢可以再寫到一首咁勁既作品
不過首歌好難再超越到

hehehaha 發表於 2018-5-3 17:40

仲未聽厭pink song 想谷十大

我開始懷疑林夕都未必塡到
「若你依稀一皺眉  我在空半降落何地」

我開始懷疑林夕都未必塡到
hehehaha 發表於 2018-5-4 05:00

應該陳詠謙都唔會填到
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

應該陳詠謙都唔會填到
hehe 發表於 2018-5-4 11:53

打錯

呢個Live好好loop

serrini有無上過勁歌榜?
舞來舞去 不日內開始錄音。

仲有幾日個post就要lock
好慘,一張好既唱片唔應該只限於6個月去討論
永遠支持Don't Text Him

the most underrated 21世紀廣東神碟

隻碟真係日日都要loop,唔loop唔安樂

呢個Live好好loop
kinderpark 發表於 2018-5-8 02:32

香港lana del rey

7月7開音樂會,唔知隻碟有冇第二版或者出LP

神碟 越聽越有味道