返回列表 發帖
下 Gin Lee唔配喎
bagfgfcde 發表於 2018-1-15 19:22

咁寫比租移啦
租移係天后,應該配凸有餘

已經慣左每晚聽一次 提醒自己Don't Text Him

已經慣左每晚聽一次 提醒自己Don't Text Him
hehehaha 發表於 2018-1-16 01:55

你有邊個him想text?

放底你既emo心事 我會好似紫薯媽媽咁開解你

你有邊個him想text?

放底你既emo心事 我會好似紫薯媽媽咁開解你
HOTMAN 發表於 2018-1-16 12:08

想溝人就直接啲啦...
有冇聽track4架

#teamserrini

想溝人就直接啲啦...
有冇聽track4架

#teamserrini
bagfgfcde 發表於 2018-1-16 12:12

睇黎你都有心事

放底你既emo心事 我都會開解你

睇黎你都有心事

放底你既emo心事 我都會開解你
HOTMAN 發表於 2018-1-16 12:16

我呀爸 H0TMAN 同呀媽 NH 感情破裂
應該聽邊一track好???

我呀爸 H0TMAN 同呀媽 NH 感情破裂
應該聽邊一track好???
bagfgfcde 發表於 2018-1-16 12:26

你要be strong be attractive 搵過第二條仔陪你
唔好理阿爸阿媽

所以應該聽Track 4

你要be strong be attractive 搵過第二條仔陪你
唔好理阿爸阿媽

所以應該聽Track 4 ...
HOTMAN 發表於 2018-1-16 12:30

你個腦剩係得仔。。。想怎樣
都係直接問翻Serrini算

bagfgfcde 發表於 2018-1-16 12:51

明明隻碟係叫Don’t Text Him。。。想怎樣
好行唔送

今天什麼都失去

好聽!

bagfgfcde 發表於 2018-1-16 12:51
建議你聽呢首將會收錄喺Don't Text Him新年慶功版嘅歌

Serrini唱歌好好聽
難怪之得係好幾個共和榜頒獎典禮都瘋狂掃獎啦 @@

Don't Text Him好似已經拍緊AV
睇黎真係想拍哂17首歌wo

Don't Text Him 真係好好听啊!!

用最安好的距离,
未会牵手的距离,
凝视近在前方的你~
又要重頭開始鳥+_+

IDGAShyt我都好中意,哈哈~

昨日的苦恼 今天终知道
那天是我对你太好
你却爱摆款
这什么态度?!
能靠近我你应该很自豪~!~
又要重頭開始鳥+_+

為咗支持樂壇良心之一
果斷入手支持

麻煩到今日都未買Don't Text Him既會員好好反省下
例如樓上嗰位

麻煩到今日都未買Don't Text Him既會員好好反省下
例如樓上嗰位
hehehaha 發表於 2018-1-29 16:56

你傻左?
我準備買第五隻啦

我无买啊,因为虾米音乐有晒

不过 树树 3月3日喺广州有show,我会买飞去睇
又要重頭開始鳥+_+

樂壇真係已死
首油尖旺金毛玲正到一個點, 有曬九十年代陣味
竟然可以完全無人理, youtube view rates 十萬都無
呢個壇直情不聞不問, CM人仲要枉話自己有音樂taste

你傻左?
我準備買第五隻啦
bagfgfcde 發表於 2018-1-29 17:09
我打算買多17隻 每隻用黎播其中一track

說到尾,Serrini在浪費彈藥。其實趁本年的上半年派油尖旺金毛玲remix或者溝哂d仔的話,至少爭奪50-60多次ap到手,有17隻歌派,每首求其播廿次

個女金都穩過容祖兒

nicholashin 發表於 2018-1-29 21:09

即係你而家一隻都冇買?

即係你而家一隻都冇買?
bagfgfcde 發表於 2018-1-29 21:33
本身都有買
nicholashin 發表於 2018-1-29 21:09

本身都有買
nicholashin 發表於 2018-1-29 21:37

應該係買多十六隻喎。。。

應該係買多十六隻喎。。。
bagfgfcde 發表於 2018-1-29 21:41
1隻全碟聽+17隻各自用黎聽1 track喎。。。。。
睇黎你想Serrini賣少啲碟 好可恥

1隻全碟聽+17隻各自用黎聽1 track喎。。。。。
睇黎你想Serrini賣少啲碟 好可恥  ...
nicholashin 發表於 2018-1-29 21:46

Ok 你慢慢聽啦 尤其係track4

其實大家買咗實體碟,知唔知隻碟背面印咗個hidden message?
唔翻轉都未必見到,不過就唔呢度公開個message啦
剩係個message已經值得買多17隻

想問宜家唱片店仲有無貨?帮人哋問

其實大家買咗實體碟,知唔知隻碟背面印咗個hidden message?
唔翻轉都未必見到,不過就唔呢度公開個message ...
hehehaha 發表於 2018-1-30 05:13

到底係乜。。唔係一班人望住個蛋糕咩

阿mark 發表於 2018-2-1 11:45

你朋友是中国的樂迷嗎?淘宝好像友唷~^_^

下一plug Pink Song......well

hehehaha 發表於 2018-2-1 18:52

OK呀 雖然有更好既選擇

Contact Serrini 本人 on https://www.facebook.com/Serrini.rocks/

Message her (don't text her ), she will reply & let you know how to purchase the CD direct from her. I did that because 我不住香港

全線CD Waxxxxxhouse 最近返咗貨
可以去望下

資料由Queen Serrini提供

hehehaha 發表於 2018-2-1 18:52

確定?

隻碟聽左5000000000次,接喜歡程度最後係咁:

Loop足十億年Level:
油尖旺金毛玲 / 溝晒啲仔 / 放棄治療 / 若葉之年 / Don’t Text Him

震撼心靈歌曲:
日没前 / 菖蒲色歌 / Pink Song / 哀樂無名 / 忽Eat All / 青春荒廢

第一二三次聽只覺得ok聽聽下會好好聽:
我可唔可以唔好咁樣 / Let Us Go Then You And I / Drink'n Dance / IDGAShyt / 不要那清晨露水

給如果隻碟只可以PLUG一首歌:
每次你捉住我隻手衝紅燈我都想死

油尖旺金毛玲 / 溝晒啲仔 / 放棄治療 /  ...
hehehaha 發表於 2018-2-4 04:04
I have been listening to 油尖旺金毛玲 at least once a week since Nov 2016

油尖旺金毛玲 / 溝晒啲仔 / 放棄治療 /  ...
hehehaha 發表於 2018-2-4 04:04
呢隻色真係樣衰到核爆 影衰曬Serrini

好鍾意隻碟
近三年以黎最佳廣東專輯當之無愧

好鍾意隻碟
近三年以黎最佳廣東專輯當之無愧
bagfgfcde 發表於 2018-2-6 00:03

J-POP 讓半臂都贏成條街啦......

放空 發表於 2018-2-6 11:09

若葉之年 + 日没前 + Drink 'n Dance + 油尖旺金毛玲 + 我可唔可以唔好咁樣 + IDGAShyt + 青春荒廢 + 菖蒲色歌 + Pink Song + 放棄治療 + LUGTYAI
呢十一首已經好過兩隻J-POP加埋
就算Kontinue都係同呢隻平分秋色

放空 發表於 2018-2-6 11:09

Live In The Moment一首和每天講再見已經贏九條街
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Live In The Moment一首和每天講再見已經贏九條街
JasOh103 發表於 2018-2-6 11:35

明明係Serrini既碟 你入黎講李堅兒做乜_, 佢都好安守本分啦? BYE BYE
5分 好好聽 不過品味呢D 唔係個個都好似我咁好

中意《不要那清晨露水》,
但有無人可以解釋下個歌名係咩意思?諗極都唔明
又要重頭開始鳥+_+

中意《不要那清晨露水》,
但有無人可以解釋下個歌名係咩意思?諗極都唔明 ...
华凛 發表於 2018-2-8 23:18

我自己過份解讀一下啦
費玉清有首歌叫 清晨的露水
歌詞係「我願意凝聚成露水 沾滿在你的心扉
千千萬萬個奉獻 襯托出你的美」
而Serrini呢首歌講比人reject
另外
首歌原本叫 真愛不要那清晨露水
歌詞有唱到既Dew Nay(廣東話粗口)
可以理解為New Day(英文新一天既意思)

我自己過份解讀一下啦
費玉清有首歌叫 清晨的露水
歌詞係「我願意凝聚成露水 沾滿在你的心扉
千千萬萬個 ...
hehehaha 發表於 2018-2-9 18:28

仲係唔明wor

有無官方/權威解讀?
又要重頭開始鳥+_+

仲係唔明wor

有無官方/權威解讀?
华凛 發表於 2018-2-9 21:17

咁你可以直接text Serrini問