返回列表 發帖
好難唔愛Serrini

趁lock之前再排多次名先

Song Of The Year
1. Let Us Go Then You And I
2. 日没前
3. 菖蒲色歌
4. 油尖旺金毛玲

勁好聽 值十大
5. 若葉之年
6. 青春荒廢
7. 放棄治療
8. 我可唔可以唔好咁樣

好好聽
9. Pink Song
10. IDGAShyt
11. Don't Text Him
12. Drink 'n Dance

好聽
13. 不要那清晨露水
14. 哀樂無名
15. 忽Eat All

Ok
16. 紅燈
17. 溝哂啲仔

永遠懷念呢個Post

好啦 其實呢隻碟真係好神 好好聽
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

616.1314 發表於 2018-5-10 21:37

良心去左邊?
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

同意呀

支持你,記得買返隻

有冇人會去便服日

覺醒需要時間 唔怪你遲

Serrini教識左我乜叫真正既 #很堅強
多謝你呀 Serrini
#今天什麼都失去 #消失漫天烽煙裡

有冇人會去便服日
HOOOO 發表於 2018-5-11 12:12

等新post

Serrini教識左我乜叫真正既 #信
多謝你呀 Serrini
#世界讓你自信動搖但作者已死了
#活出你想要的未來不要再等了

回復 252# bagfgfcde

溝晒d仔咁好聽 居然淨係Ok?Serrini一定好心碎
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復  bagfgfcde

溝晒d仔咁好聽 居然淨係Ok?Serrini一定好心碎
黃家正 發表於 2018-5-13 05:55

電音Serrini真係好正

自Kontinue之後最偉大既一隻廣東專輯
樂迷永遠愛你

隻碟都出咗半年,未買既會員
唔該好好反省下

不經不覺已經半年了

Serrini《DTH》係我從小學接觸廣東流行曲以嚟,
對我世界觀、人生觀、價值觀影響最大嘅廣東唱片!!
①原來一張廣東唱片可以有17首歌架!!(之前見得多都係10首歌,近年8首歌)
   完勝歷史上所有至尊唱片!!
②成只專輯個flow真係好順,好完整!!(唔洗好似d主流歌手下下都講出口話咩概念大碟架)
③風格多元而有序,既可以好似《若葉之年》《DTH》咁同你將故事娓娓道來,又可以好似《夠曬啲仔》咁瘋癲咁癡線
——總而言之,全碟17曲首首都可以做主打,繞梁三百年!!

暫時嚟講,係我聽過最好聽嘅廣東唱片(沒有之一)!!
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

好啦 其實呢隻碟真係好差 好難聽

佢有潛質過所有2010及之後係香港出道既女歌手
Support

好肯定10年後變成經典

好肯定10年後變成經典
hehehaha 發表於 2018-5-15 19:24

神每個細節計好的

有冇人鍾意Drink and Dance?? 啲琴聲好正!

明哥唱油尖旺金毛玲

loop咗咁耐,宜家最愛係青春荒廢,Serrini自己應該最愛菖蒲色歌同Let Us Go Then You and I, 佢唱菖蒲色歌唱到喊

油尖旺金毛玲真係可以狂loop

確實神奇,越loop越沉迷,Serrini嘅聲音令人不能自拔

派LUGTYAI+有MV我會即刻去iTunes買首歌
JasOh103 發表於 2018-1-2 13:15

Serrini 係都要同你作對
笑死

Serrini 係都要同你作對
笑死
bagfgfcde 發表於 2018-5-28 17:01

希望條八婆繼續flop

原來當呢隻碟出咗一年既時候 我就大一碎

我去唱K無人知Serrini係乜水

我去唱K無人知Serrini係乜水 ...
stopzi 發表於 2018-5-29 10:08

邊度有得唱Serrini

stopzi 發表於 2018-5-29 10:08

好幸福喔

發現Track 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17都好好聽
當中1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17好有個人風格
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17曲詞超級感人
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17編曲好細膩
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17唱到入心

邊度有得唱Serrini
doughnut 發表於 2018-5-29 23:17

neway有

neway有
WZA111 發表於 2018-5-30 11:28

簡直係良心企業
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Serrini話青春荒廢會拍MV,會唔會全碟首首都拍

Serrini話青春荒廢會拍MV,會唔會全碟首首都拍
doughnut 發表於 2018-6-6 02:30

咁咪拍到2020都未拍完

係咪得kkbox 有佢既歌?
joox 好似唔見有既

哀樂無名
越聽越好聽
希望會plug埋

哀樂無名
越聽越好聽
希望會plug埋
hehehaha 發表於 2018-6-10 17:25

感動人心既好專輯
支持我上年首冠軍歌
我們的總和

Let Us Go Then You and I 應該拎埋年度金曲獎

Let Us Go Then You and I 應該拎埋年度金曲獎
艾石仔 發表於 2018-7-8 15:24

可唔可以拍埋MV有得去Neway唱呢首

艾石仔 發表於 2018-7-8 15:24

個bitch死都唔派都無辦法
自Plug啦
年尾又有新EP

Serrini《DTH》係我從小學接觸廣東流行曲以嚟,
對我世界觀、人生觀、價值觀影響最大嘅廣東唱片!!
①原來 ...
若葉之年 發表於 2018-5-15 10:55

Mr 之前隻新碟過廿首添喎

我屋企人成日話Serrini啲歌好難聽

痴線成隻碟無一首歌唔好聽

掛住一直聽pink song既春天
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

幾時出第二版送閃卡啊
好想要

omg 而家覺得好好聽
雖然之前都好聽
決定要自plug多一首

吓.. 佢頭2隻碟9叫WOR
jose 發表於 2018-3-4 20:28

黑仔歌好好聽喎

睇完show又要每日loop夠130次