返回列表 發帖
出咗三個月有多乜都講夠啦
不如出多一千幾百個無限慶功版夠未?
唔好出新碟好無? ...
HOTMAN 發表於 2018-2-25 11:56

cause us traitors never win

betrayer bye

想請問各位係香港邊間唱片舖有的賣,想搵fb幫手買
teennum1 發表於 2018-2-25 09:20

各大CD Warehouse

想請問各位係香港邊間唱片舖有的賣,想搵fb幫手買

我都想聽,有冇人share下
doughnut 發表於 2018-2-20 23:59

你有無用百度雲?有的話我可以share下載鏈接給你
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

12月26 好似

冇記錯只係介紹咗幾首:
Everytime u hold me hands 過馬路me 想死
不要text佢
若葉之Year
...
hehehaha 發表於 2018-2-21 00:31

多謝你!

係12月25-26日
我已經下載咗落嚟聽返+收藏啦!!
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

有無人記得 樹樹 嘅叱咤樂壇新碟發佈訪問係幾月幾號?
好想搵返嚟聽樹樹親自介紹專輯入面嘅每首作品 ...
若葉之年 發表於 2018-2-20 23:53

12月26 好似

冇記錯只係介紹咗幾首:
Everytime u hold me hands 過馬路me 想死
不要text佢
若葉之Year
日沒前
Giving up治療

好想搵返嚟聽樹樹親自介紹專輯入面嘅每首作品 ...
若葉之年 發表於 2018-2-20 23:53

我都想聽,有冇人share下

好想搵返嚟聽樹樹親自介紹專輯入面嘅每首作品
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

作為疑似第一個比冠軍serrini既共和榜榜主
一定要大大力推呢隻碟

首推 LUGTYAI  ...
-Prince- 發表於 2017-11-21 12:58

I suddenly find out I am probably the first one to give Serrini champion (油尖旺金毛玲),原來 BAG 同你都冇冠呢首,I am so shocked!!

CD (HK$150) + Registered post & Paypal fee (HK$50) = HK$200. You need to ask, I think it depends on where you live & whether you pay via Paypal / direct deposit.

P.S. I live in Australia.

曲直難分
我不住香港, 直接從 Serrini 手中買到 Don't Text Him CD 已經 celebrate 左  ...
boy4dudes 發表於 2018-2-14 17:42

Shipping 幾錢?貴唔貴

點解唔celebrate Serrini勇奪CM共和頒專輯...
bagfgfcde 發表於 2018-2-14 16:43
曲直難分
我不住香港, 直接從 Serrini 手中買到 Don't Text Him CD 已經 celebrate 左

To celebrate the 40th Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras this year, 全女打三月將會自 plug 溝哂啲仔 {:4_ ...
boy4dudes 發表於 2018-2-14 15:05

點解唔celebrate Serrini勇奪CM共和亂頒專輯...

To celebrate the 40th Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras this year, 全女打三月將會自 plug 溝哂啲仔

咁點解叫 不要那清晨露水
hehehaha 發表於 2018-2-13 00:28

Dew = 清晨露水 nay = 不要
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

Dew nay = 露水 +不要     (好似係)
hehemamama 發表於 2018-2-13 01:35

you is so intelligent!!
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

hehehaha 發表於 2018-2-13 00:28

Dew nay = 露水 +不要     (好似係)
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

經我Text樹樹,而樹樹又語音回復咗我(好感動)

終於知道點解叫做《不要那清晨露水》啦!

我們 ...
若葉之年 發表於 2018-2-12 23:25

咁你可以直接text Serrini問
hehehaha 發表於 2018-2-9 21:21

經我Text樹樹,而樹樹又語音回復咗我(好感動

終於知道點解叫做《不要那清晨露水》啦!

我們樹樹真係好有才啊!
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

希望出賀年版賀一賀佢 ^0^
Happy and Blessed.

原來係我生日嗰日出㗎 好有緣
stopzi 發表於 2018-2-12 12:39
你好嘔心 扮到好似同 Serrini 好夾咁

唔知 Serrini 仲有無貨呢 , 好想 inbox 再買佢隻碟

原來係我生日嗰日出㗎 好有緣

恭喜Don't Text Him 榮獲2017 CM 共和聯頒大獎 - 大碟獎

我決定一個鐘內聽10次慶祝下 ...
hehehaha 發表於 2018-2-12 00:12
我不斷重溫佢段感言
可以喺一分鐘分享左咁多野 , 好勁

恭喜Don't Text Him 榮獲2017 CM 共和聯頒大獎 - 大碟獎

我決定一個鐘內聽10次慶祝下 ...
hehehaha 發表於 2018-2-12 00:12

你唔係要裸跑咩

我有份推Serrini上台架~
Serrini我愛你

我決定一個鐘內聽10次慶祝下

練返好高音先啦
咁既唱功學人出碟唱live
Satan-Kissed Voice就真
JasOh103 發表於 2018-2-10 13:38

人地起碼尊重廣東歌既精髓 講得正廣東話
唔似得某個驚你淫既女人咁

你同翻豬Lee講啦唔該
Inner Voice得五首歌都好過隻爛鬼Live In The Moment多多聲 ...
bagfgfcde 發表於 2018-2-10 13:35

練返好高音先啦
咁既唱功學人出碟唱live
Satan-Kissed Voice就真
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

Overrated Album Of The Year
Quantity over quality
JasOh103 發表於 2018-2-10 12:15

你同翻豬Lee講啦唔該
Inner Voice得五首歌都好過隻爛鬼Live In The Moment多多聲

Overrated Album Of The Year
Quantity over quality

hehehaha 發表於 2018-2-9 21:21

嗯嗯
又要重頭開始鳥+_+

仲係唔明wor

有無官方/權威解讀?
华凛 發表於 2018-2-9 21:17

我自己過份解讀一下啦
費玉清有首歌叫 清晨的露水
歌詞係「我願意凝聚成露水 沾滿在你的心扉
千千萬萬個 ...
hehehaha 發表於 2018-2-9 18:28

仲係唔明wor

有無官方/權威解讀?
又要重頭開始鳥+_+

中意《不要那清晨露水》,
但有無人可以解釋下個歌名係咩意思?諗極都唔明 ...
华凛 發表於 2018-2-8 23:18

我自己過份解讀一下啦
費玉清有首歌叫 清晨的露水
歌詞係「我願意凝聚成露水 沾滿在你的心扉
千千萬萬個奉獻 襯托出你的美」
而Serrini呢首歌講比人reject
另外
首歌原本叫 真愛不要那清晨露水
歌詞有唱到既Dew Nay(廣東話粗口)
可以理解為New Day(英文新一天既意思)

中意《不要那清晨露水》,
但有無人可以解釋下個歌名係咩意思?諗極都唔明
又要重頭開始鳥+_+

Live In The Moment一首和每天講再見已經贏九條街
JasOh103 發表於 2018-2-6 11:35

明明係Serrini既碟 你入黎講李堅兒做乜_, 佢都好安守本分啦? BYE BYE
5分 好好聽 不過品味呢D 唔係個個都好似我咁好

J-POP 讓半臂都贏成條街啦......
放空 發表於 2018-2-6 11:09

Live In The Moment一首和每天講再見已經贏九條街

放空 發表於 2018-2-6 11:09

若葉之年 + 日没前 + Drink 'n Dance + 油尖旺金毛玲 + 我可唔可以唔好咁樣 + IDGAShyt + 青春荒廢 + 菖蒲色歌 + Pink Song + 放棄治療 + LUGTYAI
呢十一首已經好過兩隻J-POP加埋
就算Kontinue都係同呢隻平分秋色

好鍾意隻碟
近三年以黎最佳廣東專輯當之無愧
bagfgfcde 發表於 2018-2-6 00:03

好鍾意隻碟
近三年以黎最佳廣東專輯當之無愧

隻碟聽左5000000000次,接喜歡程度最後係咁:

Loop足十億年Level:
油尖旺金毛玲 / 溝晒啲仔 / 放棄治療 /  ...
hehehaha 發表於 2018-2-4 04:04
呢隻色真係樣衰到核爆 影衰曬Serrini

油尖旺金毛玲 / 溝晒啲仔 / 放棄治療 /  ...
hehehaha 發表於 2018-2-4 04:04
I have been listening to 油尖旺金毛玲 at least once a week since Nov 2016

油尖旺金毛玲 / 溝晒啲仔 / 放棄治療 / 若葉之年 / Don’t Text Him

震撼心靈歌曲:
日没前 / 菖蒲色歌 / Pink Song / 哀樂無名 / 忽Eat All / 青春荒廢

第一二三次聽只覺得ok聽聽下會好好聽:
我可唔可以唔好咁樣 / Let Us Go Then You And I / Drink'n Dance / IDGAShyt / 不要那清晨露水

給如果隻碟只可以PLUG一首歌:
每次你捉住我隻手衝紅燈我都想死

下一plug Pink Song......well
hehehaha 發表於 2018-2-1 18:52

確定?

想問宜家唱片店仲有無貨?帮人哋問
阿mark 發表於 2018-2-1 11:45

全線CD Waxxxxxhouse 最近返咗貨
可以去望下

資料由Queen Serrini提供

Contact Serrini 本人 on https://www.facebook.com/Serrini.rocks/

Message her (don't text her ), she will reply & let you know how to purchase the CD direct from her. I did that because 我不住香港

hehehaha 發表於 2018-2-1 18:52

OK呀 雖然有更好既選擇

你朋友是中国的樂迷嗎?淘宝好像友唷~^_^

其實大家買咗實體碟,知唔知隻碟背面印咗個hidden message?
唔翻轉都未必見到,不過就唔呢度公開個message ...
hehehaha 發表於 2018-1-30 05:13

到底係乜。。唔係一班人望住個蛋糕咩