返回列表 發帖
Serrini > Yukilovey > Merry Lamb Lamb

hi ri粉
放棄治療聽聽吓幾好聽
stopzi 發表於 2017-11-23 08:32

買咗未呀你
我們的總和

請問呢個po關Serrini乜事?
bagfgfcde 發表於 2017-11-23 11:17
我想out林奕匡嘅歌上若葉之年 但做唔到 ><

好似幾有道理 等我下週out咗林奕匡

咦 無歌上榜喎 睇黎要上返首黎Out ...
nicholashin 發表於 2017-11-23 11:02

請問呢個po關Serrini乜事?

然後呢堆碟 >>>>>> 林奕匡所有專輯加埋 We R Mr.
bagfgfcde 發表於 2017-11-23 10:52
好似幾有道理 等我下週out咗林奕匡

咦 無歌上榜喎 睇黎要上返首黎Out

Don't Text Him >>> Live in the Moment + Love and Other Things + My Spiritual Life + My Tale + You Ar ...
nicholashin 發表於 2017-11-23 10:51

然後呢堆碟 >>>>>> 林奕匡所有專輯加埋 We R Mr.

Agger
呢隻碟真係完勝Live In The Moment同Love And Other Things
bagfgfcde 發表於 2017-11-22 22:58
Don't Text Him >>> Live in the Moment + Love and Other Things + My Spiritual Life + My Tale + You Are Love + Much Feeling Little Thinking + The Drug Called Music + 神奇之旅 + 30克 + One Step Closer + I + 同在

希望大家支持日没前

隻碟每日至少要聽十次

樂壇已死
JasOh103 發表於 2017-11-23 08:54

Agger 連LITM都咁多人吹捧 樂壇已死
hi ri粉
放棄治療聽聽吓幾好聽
stopzi 發表於 2017-11-23 08:32

冠果陣咪講左係好聽
金毛玲係我上年十大
hehehaha 發表於 2017-11-22 23:10

抒發感情才是意義 支持你

Agger
呢隻碟真係完勝Live In The Moment同Love And Other Things
可惜CM冇乜人會留意啲小眾歌手 ...
bagfgfcde 發表於 2017-11-22 22:58

樂壇已死
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

見到咁少人入黎留言就知樂壇已死
bagfgfcde 發表於 2017-11-22 08:24

hi ri粉
放棄治療聽聽吓幾好聽

Agger
可惜CM冇乜人會留意啲小眾歌手 ...

金毛玲係我上年十大

聽晒成隻碟後會發現應該係至尊唱片+女金
kop1874 發表於 2017-11-22 22:36

Agger
可惜CM冇乜人會留意啲小眾歌手

CM年度至尊唱片
現在先開post
hehehaha 發表於 2017-11-21 01:26

聽晒成隻碟後會發現應該係至尊唱片+女金

見到咁少人入黎留言就知樂壇已死

若葉之年 Official MV

Serrini 勁, 5年4碟, 第二隻碟仲係 18 songs double CD.

請問有無人知道 Serrini debut album "請小心車門" 有無出實體CD?

作為疑似第一個比冠軍serrini既共和榜榜主
一定要大大力推呢隻碟

首推 LUGTYAI

油尖旺金毛玲 咁正都無上過903 so sad

有呀
HOTMAN 發表於 2017-11-21 11:42

903而家咁bad taste 有上真係好出奇

hehehaha 發表於 2017-11-21 03:05

有呀
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

訓左無睇
佢d歌有無上過903榜?
cathay1996 發表於 2017-11-21 02:18

放棄治療一週命

識貨之人如我一早買左

聽左就黎一個月 呢隻碟係好聽既
每一首都有記憶點 冇所謂既filler
而且有啲歌 例如TRACK6同10 都係得佢先會作到
加上佢既招牌唱腔 成隻碟都充滿Serrini既獨有風格
同時亦成功打造歌者既性格同形象

雖然專輯有好多唔同genre既歌 但flow大致上流暢
五個章節論完整度 我最鍾意浮躁島城的故事
當然其餘四個都唔錯 但係略嫌部分章節太短 (第四、五章)

非常值得聽既有 若葉之年 日没前 油尖旺金毛玲 我可唔可以唔好咁樣 青春荒廢 菖蒲色歌 Pink Song 放棄治療 LUGTYAI
但係其實每首歌都幾唔錯

訓左無睇
cathay1996 發表於 2017-11-21 02:18

放棄治療好似上過?

訓左無睇

訓左無睇

CM年度至尊唱片
現在先開post

終於開咗
Serrini 黎緊好似有訪問 應該會派歌掛
我們的總和