返回列表 發帖
咁你可以直接text Serrini問
hehehaha 發表於 2018-2-9 21:21

經我Text樹樹,而樹樹又語音回復咗我(好感動

終於知道點解叫做《不要那清晨露水》啦!

我們樹樹真係好有才啊!
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

Dew nay = 露水 +不要     (好似係)
hehemamama 發表於 2018-2-13 01:35

you is so intelligent!!
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

咁點解叫 不要那清晨露水
hehehaha 發表於 2018-2-13 00:28

Dew = 清晨露水 nay = 不要
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

有無人記得 樹樹 嘅叱咤樂壇新碟發佈訪問係幾月幾號?
好想搵返嚟聽樹樹親自介紹專輯入面嘅每首作品
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

12月26 好似

冇記錯只係介紹咗幾首:
Everytime u hold me hands 過馬路me 想死
不要text佢
若葉之Year
...
hehehaha 發表於 2018-2-21 00:31

多謝你!

係12月25-26日
我已經下載咗落嚟聽返+收藏啦!!
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

我都想聽,有冇人share下
doughnut 發表於 2018-2-20 23:59

你有無用百度雲?有的話我可以share下載鏈接給你
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

有無人猜到Serrini嘅微信名?有否Pm我,真心想加樹樹!!

週六廣jo開show,期待!
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

昨晚睇完show,樹樹摸咗下我個頭!

不過因為我企得后,所以

當係教訓啦,下次睇全企位嘅LIVE SHOW我一定要早啲去搵個靚位!!!
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

Serrini《DTH》係我從小學接觸廣東流行曲以嚟,
對我世界觀、人生觀、價值觀影響最大嘅廣東唱片!!
①原來一張廣東唱片可以有17首歌架!!(之前見得多都係10首歌,近年8首歌)
   完勝歷史上所有至尊唱片!!
②成只專輯個flow真係好順,好完整!!(唔洗好似d主流歌手下下都講出口話咩概念大碟架)
③風格多元而有序,既可以好似《若葉之年》《DTH》咁同你將故事娓娓道來,又可以好似《夠曬啲仔》咁瘋癲咁癡線
——總而言之,全碟17曲首首都可以做主打,繞梁三百年!!

暫時嚟講,係我聽過最好聽嘅廣東唱片(沒有之一)!!
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

原來廣州站因為有粗口而無唱到嘅歌曲,
喺香港站唱返曬,
而家真係好後悔無去睇
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納