返回列表 發帖

NH TOP 20 2017 WEEK 48 (2017/11/26 - 2017/12/2)

2017年 冠軍歌巡禮
WEEK 1-13: 羽毛鱗刺 / 停止繁殖 (2) / 銀髮白 / 迷些路 / 大人的科學 / 賣空氣的人 / 難得一遇 / 凡人對抗命運 / 巴別塔 / 最後一杯 / 淒美地 / 推開世界的門 / 冥想練習 /
WEEK 14-26: 愛比死更冷 / 愛後記 / 懂事 / 告別完再聚 / 1+4=14 / 3AM / 查無此字 / 確定論 / 我寫了很多字,卻得不到一個人 / 說再見了吧 / / / 郭源潮 (1) /
WEEK 27-39: 流淚的怪獸 / 郭源潮 (2) / 你的完美有點難懂並不代表世界不能包容 / 還原成長 / Come With Me / 怪人 / 每個眼神都隻身荒野 / Dreamcatcher / 有淚多好 / 時間做證 / 人在野 / 香港八幾 / 少年他的奇幻漂流 /
WEEK 40-52: 老佛爺 / 喬治克隆人 / 只好再見 / 千色 / 第一次想妳的感覺 / 在天之靈 / 是日休息絕不工作 / 過伶仃洋 / 日没前 /////

本週冠軍歌:Serrini - 日没前

低音質試聽:http://picosong.com/wFRv2

明日會點 樣樣事亦難預見
新的挑戰裡 實在是有得失進退

明日會點 但願是仍能互勉
人在變 情懷未變 愛願永久長存

RKLWNWPK歌曲歌手走勢
01020401日没前 [1]Serrini11>02>02>01
02040402我有我自己閻奕格09>07>04>02
03030603人間遊戲Mr.04>04>07>11>03>03
04120804未單身A-Lin07>09>08>11>10>13>12>04
05070703浪客行Maniac03>03>08>05>04>07>05
06060601千色 [1]劉美君01>02>06>06>06>06
07050502之外陳奕迅06>02>03>05>07
08080505光之海A-Lin14>08>05>08>08
09NE0109閱後即焚陳柏宇09
10NE0110一晃眼衛蘭10
11090209明天 (feat. 王蕾 + 方大同)王詩安09>11
12NE0112愛與罪Yan Ting12
13NE0113邊城Mr.13
14NE0114自由泳黎曉陽14
15NE0115伯樂小肥15
16NE0116跪低秋紅16
17NE0117世界對我們Robynn & Kendy17
18NE011818at1718
19NE0119亂了星座陳曉東19
20NE0120天網周柏豪20
OUT
XX010801過伶仃洋 [1]小肥19>04>02>09>13>12>12>01
XX100210假使世界原來不像你預期方皓玟16>10
XX110404當你走了以後II - 觸景傷城小肥12>04>14>11
XX130313跳舞的梵谷孫燕姿16>15>XX>13
XX140214不一定劉浩龍15>14
XX150115一起不一起糖妹15
XX160116你帶著我的青春離去JW16
XX170117大丈夫Supper Moment17
XX180118細細個 (feat. 衛詩)衛蘭18
XX190119變壞黃靖19
XX200120Wonder Woman楊千嬅20

你好反智
bagfgfcde 發表於 2017-11-26 08:16
揾到邊首歌喺現實嘅榜單上到未?
lca6 發表於 2017-11-26 09:44
希望兩週冠
08 NE 是日工作絕不休息
PangChiYeung 發表於 2017-11-26 12:12
唔洗咁勤力做嘢嘅
冇原來的你
樂壇已死
bagfgfcde 發表於 2017-11-26 13:26
密切留意下星期榜單!
做咩返左2015年...
唔鍾意
jose 發表於 2017-11-26 13:49
支持2015年華語樂壇
今年由年頭廢到年尾
支持美tag
支持蘭蘭
JasOh103 發表於 2017-11-26 14:56
多謝支持學友
不過蘭B唱得唔夠好
全 女 班 音 樂 流 行 榜
Y17 W48

女中光華 — 全女班冠軍歌巡禮
Q1 — 第一百個我 / 深淵 / 深淵 / 最好 ...
616.1314 發表於 2017-11-26 15:18
係咪好缺歌三甲……
my LOVE my FAV Top 20
Week 48 : 20/11/2017 - 26/11/2017  |    |  

RK|LW WK|PE Songs        ...
jose 發表於 2017-11-26 15:55
Don't Text Him 3首神曲都上到 開心
呢個榜就快變左 Billboard Top 20
為左谷 Mr. 同 小肥 你可以去到幾盡 ...
chanchan0909 發表於 2017-11-27 08:23
原來你咁唔鍾意R會員 明明嗰個榜唔會有歌上咁耐
睇黎都係上林奕匡嘅歌少啲爭議
第一位 高質 !!!
chanchan0909 發表於 2017-11-27 19:16
多謝支持今年喺我榜拎過半首冠軍嘅Gloria

話說你會唔會考慮下玩輪流榜  
反正你比較少自plug
bagfgfcde 發表於 2017-12-4 19:17
l個m
stopzi 發表於 2017-12-4 18:54
反對便祕!二珂加油!