返回列表 發帖

[各大流行榜] 叱咤風雲2017

進入倒數階段,究竟歌手/歌曲成績係咪已成定局/封盤呢?
本主題主要討論903播放率最後幾週的走勢

但請不要將貼自己的預測得獎名單,除非有詳細見解包含在內
如有罵戰/OT/回到過去,一律扣分或作更嚴厲處分,不作警告
多謝合作!

903播放率統計站2017
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我霏新歌樂觀走勢殺入女歌手三強 我最喜愛女歌手五強投票吹雞!
誰還未覺醒?
Do you hear the people sing?

我估最女5強係:千嬅, JOEY, 小明, JANICE, AGA/之

選情告急,衝欄已夠票,請集中支持吳雨霏

最男5強最後一個位隨時Eason vs hins

坤哥真係有拜狐仙?
如果三連霸真係要還神啦

細蕭生似乎嬲嬲豬 美肥入唔到八強真可憐
出年紅館散唔散到飛噶
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

估唔到紅軍順利破地獄入閘之餘 仲成為黑馬
電視劇嘅功勞應該唔小

估唔到居然係周爸上死位
愛沒遺忘此刻一個你
愛沒遺忘千百次生死

支持Gin Lee男金
SSN Chart (15 Dec)  新歌「沒有你 我甚麼都不是」 (30 Oct)
1. 強 迫 症 進 行 曲 (1 Week No.1) - 許 廷 鏗
2. 奉 愛 之 名 - 吳 雨 霏
3. 假 使 世 界 原 來 不 像 你 預 期 - 方 皓 玟

電視劇嘅功勞應該唔小
林仔 發表於 2017-11-29 08:56

第九名應該就係Phil了吧

電視劇嘅功勞應該唔小
林仔 發表於 2017-11-29 08:56

美腮擊敗左熊貓

相信金堅同密友們都五強止步~
17年冠軍歌巡禮:荒/凡/L/羽/驗/有/靈/最/下/排/莉/麻/查/長/天/一/3/煉/一/搖/余/不/奇/小/B/失/阿/L/兩/C/習/霸/霸/I/靈/藍/有/人/誰/W/B/大丈夫/再不再見

支持Gin Lee男金
John 發表於 2017-11-29 09:05

等睇隨風有落榜周
例如1>2>2>1x
為製造懸念播到同電單車ap一樣
實質谷至尊碟

反正美祖攞唔到, 我會投小明, 攞返佢舊年應該攞嘅.
璀 璨 的 年 華 在 飄 逸
我 們 忘 了 沾 沾 自 喜
最 後 在 麥 田 裡 相 聚

有冇人記得,一個都不能少有幾多ap? 接近100?
~某人甲真心黑人憎
~某人乙真心柒及膠,五十路係講兩個五十歲嘅愛人,聽到真係屌出黎

有冇人記得,一個都不能少有幾多ap? 接近100?
anson_c1018 發表於 2017-11-29 09:52

IG:kfmusichk
FB:Kfmusic
無厘頭的音樂點評

Kfmusic 發表於 2017-11-29 09:55

唔該
~某人甲真心黑人憎
~某人乙真心柒及膠,五十路係講兩個五十歲嘅愛人,聽到真係屌出黎

男金銀都入唔到八強
Personal Blog
http://tangtangor.blogspot.hk/
Instagram: Tangtangor

8強邊度睇到?

最男和最女紿終是年青人投票較多,克勤粉絲大部分是四五十歲的人仕, 他們投票意慾較低.
美麗新世界_香港篇:
不進則退擺脫到嗎 鑲嵌的眼走馬看花
光纖碰不到有靈魂在喊 虛構飛鳥不會太假
精緻的臉不會太假 可惜我瘋了我靈魂在喊

8強邊度睇到?
CLWH 發表於 2017-11-29 10:24

IG 都有得睇 '商台探子'
終高樹下天同一
落地掃面何幾文

胡鴻鈞都有

胡鴻鈞都有
kanxd 發表於 2017-11-29 10:50

胡今年的歌唔差。比較中意朋友身份。

強烈要求叱咤要將音響全面升級,上年十大中文金曲既音響真係贏得好緊要,歌手live表現都好好多

冇 PHIL, 冇側田
冇 斤欠宜

終於開post
曾經宋禮粉 竟然同Rubber Band 合作 令我有番小小熱情

其實鴻釣係可以類比上年農夫
40. 目光太多的派對 誰自尊心不懂應對
Week50
1NightsWithoutYou2再不再見3到此一遊

其實鴻釣係可以類比上年農夫
b01091018 發表於 2017-11-29 11:41

即係點

坤哥真係有拜狐仙?
如果三連霸真係要還神啦
kaman921 發表於 2017-11-29 08:29

今年係咪會變胡鴻鈞?

估唔到連林家謙都投胡鴻鈞
WYTV Music Chart (Week 49)
Speechless

簽名被屏蔽

即係點
CLWH 發表於 2017-11-29 12:03

農夫去年係靠有電視節目人氣入到圍。

公司票係咪發力, 克勤換走hilbert
欣宜換走AGA
欣宜入返八強
hlyung 發表於 2017-11-29 12:14

大家開心得太早, 前年jade都係後期無啦啦殺入十強
WYTV Music Chart (Week 49)
Speechless

欣宜入返八強

aga out
欣宜 in

克勤 in
胡鴻鈞 out
JIM'S MUSIC PICK 2017 WK50
1.那一年零一個月 黃淑蔓
2. 我本無罪 關菊英
3. 一晃眼 衛蘭

欣宜入番八強。。

狐仙有無咁靈我就唔知

但我肯定狐狸精威力好勁,令熊貓勁速收x,益左胡鈞 ...
Kaybb 發表於 2017-11-29 12:11

hubert有石敢當、啤啤、莉莉和有為保佑佢

依然無側田
誰還未覺醒?
Do you hear the people sing?

依然無側田
黃家正 發表於 29/11/2017 12:19

冇公司票

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

睇好佢係羅力威2.0 但佢攞同毒坤攞一樣都嘔
帥小寶` 發表於 2017-11-29 00:36

睇唔清熊君水份有幾多可能真係因為大台劇上位
又有可能賤男無歌上榜,美零走人,美蠔唔洗點拉票
佢公司就過晒太空卡畀佢
因此巨腥幫入面佢最畀人wfc
一直都無咩人理佢...觀眾緣都好似唔係好得

Fail Lam
有女多好除左cm hit真係無人識
廁紙 8字歌又唱得難聽
JasOh103 發表於 2017-11-29 00:41

老老竇竇sony谷美框hea美乳
到頭來都係入唔到八強真心笑咗

最男和最女紿終是年青人投票較多,克勤粉絲大部分是四五十歲的人仕, 他們投票意慾較低. ...
hkwilliamsiu 發表於 2017-11-29 10:26

你估無班師奶中女LLV,賤男,你偶像重入唔入到十強

欣宜的"Passionfruit Records"係由蕭定一特別為Joyce開設,Joyce自己亦有份投資,可能少左錢買太空卡

可能賣曲奇賺錢更多
上週粵語冠軍歌:《奉愛之名》吳雨霏
上週國語冠軍歌:《獨處》陳珊妮
http://boy4dudes.tumblr.com/ for Girl Power Charts

咁多精保佑都8強out
Kaybb 發表於 2017-11-29 12:23

入過8強都已經超額完成

胡今年的歌唔差。比較中意朋友身份。
Ching2015 發表於 2017-11-29 11:02

其實係佢今年啲歌真心唔差

無公司票點解可有男金男銀?
Kaybb 發表於 2017-11-29 12:24

唱片質素好囉咁簡單
你唔洗又拉埋銷量講喎
JIM'S MUSIC PICK 2017 WK50
1.那一年零一個月 黃淑蔓
2. 我本無罪 關菊英
3. 一晃眼 衛蘭

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽