返回列表 發帖

性感晒膊下巴尖尖!謝安琪下星期公開露面

去年四月暫別樂壇的歌手謝安琪(Kay)早前以八位字數加盟麥浚龍(Juno)的公司旗下,雖然有指Kay的老公張繼聰反對她復出,但當事人已否認其事,而Juno在公開活動上亦透露Kay正在揀歌,密鑼緊鼓籌備復出。除了音樂外,Kay早前應護膚品牌之邀拍攝宣傳照,成為她的復出第一擊,另外,據知她會於12月6日出席聖誕亮燈儀式公開露面,是她首個正式復出的公開活動。
緊張又興奮

由於之前生bb,誕下張靖(Karina)後處於休息時間的Kay一度肥了不少,不過在宣傳照中,身穿露肩裝的她手臂纖幼,下巴尖尖,已成功收身。由於品牌認為Kay形象跟品牌不謀而合,故一拍即合,在拍攝當日,花了六小時拍攝,雖然Kay休息了一段日子,但面對鏡頭未有生疏,一埋位便即時「上身」,狀態大勇。Kay對於第一個復出工作,心情既緊張又興奮。她又指因為家庭的關係而暫時放下了工作,但從未放下音樂。她認為事業與家庭並沒有抵觸,又謂會繼續努力做更多好音樂獻給自己、粉絲以及自己最大的重力來源-家人。

Juno為Kay揀歌

據知Juno雖然忙於拍攝其導演的電影,但同時不忘為Kay揀歌,實行電影、揀歌雙軌進行,待因為今次是Kay的復出樂壇第一炮,所以不容有失,而待Juno完成電影工作後,便會跟Kay坐下來商量未來工作方向。

來源on cc
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20171201/mobile/bkn-20171201153111435-1201_00862_001.html
暫時關於新歌内容仲係吹水野

謝安琪你真係好靚呀
謝安琪你唱歌好好聽
謝安琪 我愛你!!

又電影又唱歌
希望KAY唔會成為JUNO第一個走數既PROJECT

期待 不過有D擔心Juno為Kay揀歌
CLICK here for boy4dudes Girl Power Charts
上週粵語冠軍歌:《一個女人和浴室》謝安琪
上週國語冠軍歌:《我把我灌醉》唐藝

希望呢度d fans可以醒目少少
Music Awards 完整得獎名單
Music Picks Week 42 (20/10)
1. 停半分鐘聽一闋歌 - 許廷鏗  2. 閃亮的青春 - 梁釗峰  3. 裸泳 - 鍾舒祺

kwanie 發表於 2017-12-2 11:48

唔明?

又重新揀過歌
下年又「計劃」出國語廣東雙雙大碟
下下年就錄好哂 (但唔派歌)
下下下年壓力太大休息下
下下下下年生多件
下下下下下年又復出,重新揀歌
SSN Chart (19 Oct)  自唱新歌「和每天講再見」(4 Jan)
1. 神 不 守 舍 (1 Week No.1) - 吳 業 坤
2. 閃 亮 的 青 春 - 梁 釗 峰
3. 關 於 寂 寞 - 鄭 欣 宜

又重新揀過歌
下年又「計劃」出國語廣東雙雙大碟
下下年就錄好哂 (但唔派歌)
下下下年壓力太大休息下
下下 ...
John 發表於 2017-12-2 12:22

LOOP到2047
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

LOOP到2047
sam6a 發表於 2017-12-2 12:25

閘住呀頂

謝安琪你真係好靚呀
謝安琪你唱歌好好聽
謝安琪 我愛你! ...
JasOh103 發表於 2017-12-2 11:07

恭喜你 可以獲得pm emoji一個

DIU 又靚咗
kwanie 發表於 2017-12-2 11:48

到時成間酒店入嚟搞串個 PARTY
陳奕迅:一個極之優秀非常忠愛唱歌的表演者。多謝你,容祖兒!- 09 APR 2017

DIU 又靚咗

賴爽 發表於 2017-12-2 12:57

謝安琪又靚左 希望唱歌將會更好 !
一個女人播足10 week之後改3rd plug 56x作品
  3rd plug 搶hit 搶ap 播到失禁 !希望成真 !

美kay越泥越靚
希望復出後同陳凱琳孖住juno一齊拍番套殭電影版
搵個下巴插死d殭屍

靚係靚但做咩搞到愈來愈似環球暗星勿膠魚

佢又瘦返靚返好驚張生又唔小心中出佢收山無限loop

HOTMAN 發表於 2017-12-2 12:55

讚佢可以拎心心
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

佢又瘦返靚返好驚張生又唔小心中出佢收山無限loop
Frankiekiekie 發表於 2017-12-2 13:51

張生好有性福

讚佢可以拎心心
matthew1990 發表於 2017-12-2 14:15

寫一篇文讚佢可以得到一句句子

好似某會員咁樣幾句就太流於表面 只得C grade

美kay越泥越靚
希望復出後同陳凱琳孖住juno一齊拍番套殭電影版
搵個下巴插死d殭屍 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-12-2 13:25

加埋黃脆如 汪明荃
一定可以霸4個影后提名
SSN Chart (19 Oct)  自唱新歌「和每天講再見」(4 Jan)
1. 神 不 守 舍 (1 Week No.1) - 吳 業 坤

加埋黃脆如 汪明荃
一定可以霸4個影后提名
John 發表於 2017-12-2 14:32

前幾日翻睇殭 第一集就睇到我流哂眼淚鼻涕

不如佢唔好揀歌啦 揀戲拍比廣大市民睇啦

前幾日翻睇殭 第一集就睇到我流哂眼淚鼻涕

不如佢唔好揀歌啦 揀戲拍比廣大市民睇啦 ...
HOTMAN 發表於 2017-12-2 14:40

最正都係比人鎖左個集

加埋黃脆如 汪明荃
一定可以霸4個影后提名
John 發表於 2017-12-2 14:32

真係有愛 點都留番個位比祖祖

歌方面 等到製成品真正出現先會信

其實之前錄起嗰d歌係咪攞唔返,想買山林道實體碟

歌方面 等到製成品真正出現先會信
liebe 發表於 2017-12-2 15:50

出首歌用走數做主題啦咁 一面唱自己走數又可以暗諷時弊
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

出首歌用急流(不)勇退做主題啦, 暗諷香港流行音樂壇過去十幾年, 可以請許冠傑作曲, 周博賢填詞
CLICK here for boy4dudes Girl Power Charts

HOTMAN 發表於 2017-12-2 12:55

好想同佢瘋狂互傳emoji

Ps: 希望juno幫佢買返無人之境(女人版)個版權 (如果真係有咁既事)
行良母路線唱兒歌實flop 應該將自己花名發揚光大

好想同佢瘋狂互傳emoji

Ps: 希望juno幫佢買返無人之境(女人版)個版權 (如果真係有咁既事)
行良 ...
JasOh103 發表於 2017-12-2 17:53

想當年周老板話已經銷毀左 想買都冇得買
除非重錄
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

寫一篇文讚佢可以得到一句句子

好似某會員咁樣幾句就太流於表面 只得C grade ...
HOTMAN 發表於 2017-12-2 14:29

C grade 都有個心心
要提音樂或者佢把聲好好聽先可以上到A grade
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

想當年周老板話已經銷毀左 想買都冇得買
除非重錄
sam6a 發表於 2017-12-2 17:56

希望登勤偷偷地copy低

希望登勤偷偷地copy低
matthew1990 發表於 2017-12-2 18:20
希望突然意外地流出
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

我想問咧 邁亞其實係咪玩完啦?
真係既?好犀利丫

快d 派新歌啦 等左好耐啦

張繼聰點會反對
自己都被封殺曝光率人氣又跌

PangChiYeung 發表於 2017-12-2 20:07

應該係, 邁亞 facebook 最後個 post 係 3 April 2017

還我邁亞嗰2隻碟呀

唔好再搵番夏森美了thanks
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 42
1. 一個女人和浴室 2. 四大發明 3. 未來見

PangChiYeung 發表於 2017-12-2 20:07

都簽左juno,邁亞應該玩完啦!而夏森美應該咬緊老綜

唔好再搵番夏森美了thanks
帥小寶` 發表於 2017-12-2 21:54

同意

但應該點都會繼續同周博賢掛?!
佢好重要喎

4張野仲咁靚真係癡L線...
Btw夏森美係咪要乞食了
冠軍歌 認真如初 - 陳柏宇
亞軍歌 明明想抱緊 - 李皓軒
季軍歌 未來見 - RubberBand [ week 42 ]

賴爽 發表於 2017-12-2 12:57

搵酒店?
記得搵Trivago

巧期待 2018一嘗女金滋味
Elio喜歡上別人了

佢個樣又YUM左

短髮照 (^▽^) 謝生最近先俾tbb封殺,美K即回歸揾錢,good timing

回復 47# myrichardac

其實係咪TVB同謝生夾定時間俾佢老婆上場?

兩個輪流賺錢同照顧仔女, 男女平等

自十月以來一個月一個post, 多左D啦, 下個月又一個?