返回列表 發帖

性感晒膊下巴尖尖!謝安琪下星期公開露面

去年四月暫別樂壇的歌手謝安琪(Kay)早前以八位字數加盟麥浚龍(Juno)的公司旗下,雖然有指Kay的老公張繼聰反對她復出,但當事人已否認其事,而Juno在公開活動上亦透露Kay正在揀歌,密鑼緊鼓籌備復出。除了音樂外,Kay早前應護膚品牌之邀拍攝宣傳照,成為她的復出第一擊,另外,據知她會於12月6日出席聖誕亮燈儀式公開露面,是她首個正式復出的公開活動。
緊張又興奮

由於之前生bb,誕下張靖(Karina)後處於休息時間的Kay一度肥了不少,不過在宣傳照中,身穿露肩裝的她手臂纖幼,下巴尖尖,已成功收身。由於品牌認為Kay形象跟品牌不謀而合,故一拍即合,在拍攝當日,花了六小時拍攝,雖然Kay休息了一段日子,但面對鏡頭未有生疏,一埋位便即時「上身」,狀態大勇。Kay對於第一個復出工作,心情既緊張又興奮。她又指因為家庭的關係而暫時放下了工作,但從未放下音樂。她認為事業與家庭並沒有抵觸,又謂會繼續努力做更多好音樂獻給自己、粉絲以及自己最大的重力來源-家人。

Juno為Kay揀歌

據知Juno雖然忙於拍攝其導演的電影,但同時不忘為Kay揀歌,實行電影、揀歌雙軌進行,待因為今次是Kay的復出樂壇第一炮,所以不容有失,而待Juno完成電影工作後,便會跟Kay坐下來商量未來工作方向。

來源on cc
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20171201/mobile/bkn-20171201153111435-1201_00862_001.html
暫時關於新歌内容仲係吹水野

謝安琪你真係好靚呀
謝安琪你唱歌好好聽
謝安琪 我愛你!!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

又電影又唱歌
希望KAY唔會成為JUNO第一個走數既PROJECT

期待 不過有D擔心Juno為Kay揀歌

希望呢度d fans可以醒目少少

kwanie 發表於 2017-12-2 11:48

唔明?

又重新揀過歌
下年又「計劃」出國語廣東雙雙大碟
下下年就錄好哂 (但唔派歌)
下下下年壓力太大休息下
下下下下年生多件
下下下下下年又復出,重新揀歌
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

又重新揀過歌
下年又「計劃」出國語廣東雙雙大碟
下下年就錄好哂 (但唔派歌)
下下下年壓力太大休息下
下下 ...
John 發表於 2017-12-2 12:22

LOOP到2047
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

LOOP到2047
sam6a 發表於 2017-12-2 12:25

閘住呀頂

謝安琪你真係好靚呀
謝安琪你唱歌好好聽
謝安琪 我愛你! ...
JasOh103 發表於 2017-12-2 11:07

恭喜你 可以獲得pm emoji一個
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

DIU 又靚咗
kwanie 發表於 2017-12-2 11:48

到時成間酒店入嚟搞串個 PARTY

簽名被屏蔽

美kay越泥越靚
希望復出後同陳凱琳孖住juno一齊拍番套殭電影版
搵個下巴插死d殭屍

靚係靚但做咩搞到愈來愈似環球暗星勿膠魚

佢又瘦返靚返好驚張生又唔小心中出佢收山無限loop

HOTMAN 發表於 2017-12-2 12:55

讚佢可以拎心心
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

佢又瘦返靚返好驚張生又唔小心中出佢收山無限loop
Frankiekiekie 發表於 2017-12-2 13:51

張生好有性福

讚佢可以拎心心
matthew1990 發表於 2017-12-2 14:15

寫一篇文讚佢可以得到一句句子

好似某會員咁樣幾句就太流於表面 只得C grade
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

美kay越泥越靚
希望復出後同陳凱琳孖住juno一齊拍番套殭電影版
搵個下巴插死d殭屍 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-12-2 13:25

加埋黃脆如 汪明荃
一定可以霸4個影后提名
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

加埋黃脆如 汪明荃
一定可以霸4個影后提名
John 發表於 2017-12-2 14:32

前幾日翻睇殭 第一集就睇到我流哂眼淚鼻涕

不如佢唔好揀歌啦 揀戲拍比廣大市民睇啦

前幾日翻睇殭 第一集就睇到我流哂眼淚鼻涕

不如佢唔好揀歌啦 揀戲拍比廣大市民睇啦 ...
HOTMAN 發表於 2017-12-2 14:40

最正都係比人鎖左個集

加埋黃脆如 汪明荃
一定可以霸4個影后提名
John 發表於 2017-12-2 14:32

真係有愛 點都留番個位比祖祖

歌方面 等到製成品真正出現先會信

其實之前錄起嗰d歌係咪攞唔返,想買山林道實體碟

歌方面 等到製成品真正出現先會信
liebe 發表於 2017-12-2 15:50

出首歌用走數做主題啦咁 一面唱自己走數又可以暗諷時弊
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

出首歌用急流(不)勇退做主題啦, 暗諷香港流行音樂壇過去十幾年, 可以請許冠傑作曲, 周博賢填詞

HOTMAN 發表於 2017-12-2 12:55

好想同佢瘋狂互傳emoji

Ps: 希望juno幫佢買返無人之境(女人版)個版權 (如果真係有咁既事)
行良母路線唱兒歌實flop 應該將自己花名發揚光大
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

好想同佢瘋狂互傳emoji

Ps: 希望juno幫佢買返無人之境(女人版)個版權 (如果真係有咁既事)
行良 ...
JasOh103 發表於 2017-12-2 17:53

想當年周老板話已經銷毀左 想買都冇得買
除非重錄
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

寫一篇文讚佢可以得到一句句子

好似某會員咁樣幾句就太流於表面 只得C grade ...
HOTMAN 發表於 2017-12-2 14:29

C grade 都有個心心
要提音樂或者佢把聲好好聽先可以上到A grade
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

想當年周老板話已經銷毀左 想買都冇得買
除非重錄
sam6a 發表於 2017-12-2 17:56

希望登勤偷偷地copy低

希望登勤偷偷地copy低
matthew1990 發表於 2017-12-2 18:20
希望突然意外地流出
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

我想問咧 邁亞其實係咪玩完啦?

快d 派新歌啦 等左好耐啦

張繼聰點會反對
自己都被封殺曝光率人氣又跌

PangChiYeung 發表於 2017-12-2 20:07

應該係, 邁亞 facebook 最後個 post 係 3 April 2017

還我邁亞嗰2隻碟呀

唔好再搵番夏森美了thanks
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

PangChiYeung 發表於 2017-12-2 20:07

都簽左juno,邁亞應該玩完啦!而夏森美應該咬緊老綜

唔好再搵番夏森美了thanks
帥小寶` 發表於 2017-12-2 21:54

同意

但應該點都會繼續同周博賢掛?!
佢好重要喎

4張野仲咁靚真係癡L線...
Btw夏森美係咪要乞食了

到時成間酒店入嚟搞串個 PARTY
賴爽 發表於 2017-12-2 12:57

搵酒店?
記得搵Trivago

巧期待 2018一嘗女金滋味
舞來舞去 不日內開始錄音。

佢個樣又YUM左

短髮照 (^▽^) 謝生最近先俾tbb封殺,美K即回歸揾錢,good timing

回復 47# myrichardac

其實係咪TVB同謝生夾定時間俾佢老婆上場?

兩個輪流賺錢同照顧仔女, 男女平等

自十月以來一個月一個post, 多左D啦, 下個月又一個?