返回列表 發帖

各大流行榜@2017/12/02

TVB勁歌金榜@2017/12/02
RK LW Songs          Signers
01 05 到此一遊       胡鴻鈞
02 03 Be Water, My Friend 鍾舒漫
03 04 磚頭         陳柏宇
04 06 孝順         吳業坤
05 07 你在我心間      吳若希
06 08 畢業之後       林欣彤
07 09 萬中無一       閻奕格
08 10 我本無罪       關菊英
09 NE 欲言又止       王浩信 / HANA
10 NE 大丈夫        Supper Moment

903專業推介@2017/12/02
RK LW Songs           Singers
01 04 隨風而來 隨風而去     Gin Lee
02 11 在天之靈        周國賢
03 06 再不再見        C AllStar
04 NE 一晃眼         衛蘭
05 19 世界對我們       Robynn & Kendy
06 05 不停站         ToNick
07 07 假使世界原來不像你預期 方皓玟
08 03 龍鬚糖         李克勤
09 12 Baby Stop         顏卓靈
10 08 大丈夫         Supper Moment
11 10 Nights Without You    AGA
12 NE 自由泳         黎曉陽
13 14 人在野         布志綸
14 13 Angry Boys       艾粒
15 18 閱後即焚        陳柏宇
16 09 可惜你是個人      鄧小巧
17 16 神把眼淚都留給了人   葉巧琳
18 NE 亂了星座        陳曉東
19 NE 大雄胖虎綜合症     許廷鏗
20 NE 之外          陳奕迅

中文歌曲龍虎榜2017/12/02
RK LW  Songs          Singers
01   02 大丈夫          Supper Moment
02   04 是日休息絕不工作     林奕匡
03   07 無神論           J.Arie
04   06 隨風而來隨風而去       Gin Lee
05   08 神把眼淚都留給了人    葉巧琳
06   10 孝順           吳業坤
07   17 到此一遊         胡鴻鈞
08   12 龍鬚糖          李克勤
09   09 Nights Without You    AGA
10   05 我有我自己        閻奕格
11   NE   Baby Stop                    顏卓靈
12   03 此刻無價         C AllStar
13   14   之外                             陳奕迅
14   16 你帶著我的青春離去      JW
15   01 也許我不會活多一歲    Dear Jane
16   11 心頭大石         鄭融
17   13 Upsidedown          側田
18   19   一晃眼                          衛蘭
19   20   我的光                          黃翊
20   NE   再見一面                       石詠莉

新城勁爆本地榜@2017/12/02
RK LW Songs      Singers
01 04 之外        陳奕迅
02 05 愛近在眼前     何雁詩
03 08 神把眼淚都留給了人 葉巧琳
04 09 到此一遊      胡鴻鈞
05 12 Baby Stop     顏卓靈
06 06 Nights Without You  AGA
07 13 無神論       J.Arie
08 14 大丈夫       Supper Moment
09 10 隨風而來 隨風而去   Gin Lee
10 15 可惜你是個人    鄧小巧
11 16 閱後即焚      陳柏宇
12 17 愛與罪       Yan Ting
13 11 我有我自己     閻奕格
14 19 再見一面      Sukie S
15 20 長期失戀      秦馨敏
16 NE 龍鬚糖       李克勤
17 NE 自由泳       黎曉陽
18 18 明天        王詩安 Feat. 王蕾 / 方大同
19 NE 奉愛之名      吳雨霏
20 NE 被討厭的勇氣    許靖韻

TVB年尾個女金真係要吳若希 菊梓喬二選一
誰還未覺醒?
Do you hear the people sing?

黃家正 發表於 2017-12-5 05:17

泳兒 王灝兒

等我以為離遊記係Ivana久違既K歌添
點知......

等我以為離魂記係Ivana久違既K歌添
點知......
Wing1211 發表於 2017-12-5 09:59
Ivana本年三首派台歌均各有不同的風格,既有離遊記澎湃的唱腔,亦可以像忘記有時般平淡的唱出人生的無奈。

Gin Lee一冠完落榜Kary就即上
(希望下年Gin lee唔好再派歌直接出碟算~)

泳兒 王灝兒
林仔 發表於 2017-12-5 08:31

容祖兒

到此一遊仲唔係兩週冠嘅走勢

簽名被屏蔽

tvb最女五強:容祖兒,twins,泳兒,jw,吳若希
Kaybb 發表於 5/12/2017 20:10

竟然冇銷量榜三周冠HANA

容祖兒
kelvinyu188 發表於 2017-12-5 18:35

今年唔知點頒俾佢

Kaybb 發表於 2017-12-5 20:10

Twins應該冇
關菊英 菊梓喬 谷微係黑馬

簽名被屏蔽

上年新人,今年最女?
Kaybb 發表於 5/12/2017 21:37

電台可以今年新人,今年最男添

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

關菊英 菊梓喬 谷微係黑馬
林仔 發表於 2017-12-5 20:37

我整個人都菊谷菊了
40. 目光太多的派對 誰自尊心不懂應對
Week50
1NightsWithoutYou2再不再見3到此一遊

粒糖過埋今week玩完未
Weekly Pick: 姜麗文 - Until We Meet Again // 衛蘭 - 一晃眼

唔知之之新歌上唔上到榜執個尾彩呢...

唔知之之新歌上唔上到榜執個尾彩呢...
Waughthyfook 發表於 2017-12-5 23:52

唔如年初上牓

AGA週週都低ap但個排位又唔算低 即使而家變翻第9都只係個假象
AGA仲有冇力爭唱作銅架
Weekly Pick: 姜麗文 - Until We Meet Again // 衛蘭 - 一晃眼

林奕匡plug歌爭男銅

草原 - 林奕匡
XYZZY 發表於 2017-12-6 00:12

好唔吸引下

林奕匡plug歌爭男銅
kio0909 發表於 2017-12-6 00:18

方皓玟亦成為受害者

林奕匡plug歌爭男銅
kio0909 發表於 2017-12-6 00:18

lol Sony 自己打自己..
會唔會陳廣偉今年連銅都冇?最男得手?

dicksonkwok 發表於 2017-12-6 00:20

會唔會最男Jason, 男銅Phil?

dicksonkwok 發表於 2017-12-6 00:20

會唔會其實側田冇三甲有至尊碟+ 十大(Juno 2015)
然後phil 男銅+唱作銀 ,小明調上金
Jason 男銀 + (最男)

草原 - 林奕匡
準備出碟而派歌
希望所謂嘅「EP」好似《I》咁有8首歌
雖然連Sony嘅碟都縮水係好可惜
利申未聽首歌

林奕匡真係倒米
Sony又係捉蟲,玩到自己打自己,
究竟邊一年Sony係唔會有蠢事發生
萬眾寵愛有一點   唯恐歡呼太短

會唔會其實側田冇三甲有至尊碟+ 十大(Juno 2015)
然後phil 男銅+唱作銀 ,小明調上金
Jason 男銀 + (最男) ...
hehehaha 發表於 2017-12-6 00:31

唔會,側田而家lead陳柏宇近百次。如果粒糖下星期冠軍,咖啡因萬歲正常ap播到年尾,克勤同側田只會平頭到頒獎禮知賽果。陳柏宇而家lead林奕匡10次,兩首新歌都似會播到年尾,所以陳柏宇應該都有男銅。AGA首歌似會係今年內冠,咁樣就會同王菀之平頭。方皓玟今年內應該會冠,所以保到女銅唱作金。王菀之如果出席就會有十大低位+唱作銅,唔出席就白果。

十大預測:和每天講再見、突然一生人/有淚多好、長相廝守、3am、傷心到變形、Come With Me、Girls Girls Girls、神奇之旅、失魂記、靈感床

草原 - 林奕匡

睇錯草蜢
.奉愛之名 非愛不可.

林奕匡真係倒米
Sony又係捉蟲,玩到自己打自己,
究竟邊一年Sony係唔會有蠢事發生 ...
~蛋撻~ 發表於 2017-12-6 01:05
上年《沒有你,我甚麼都不是》、《停止繁殖》、《嗚》都一齊播到 三個單位加埋Edward
Chan 齊齊有獎
今年《草原》、《閱後即焚》、《神把眼淚都留給了人》要一齊播未必係表面睇落咁難

會唔會最男Jason, 男銅Phil?
Ching2015 發表於 2017-12-6 00:27
如果票數Jason係最男, 903分分鐘谷Phil男銅.
如果票數Jason唔係最男, 903可以谷Jason男銅.

最男最女最組合投票早頒獎禮幾個禮拜完係方便谷歌造馬分獎
上週粵語冠軍歌:《奉愛之名》吳雨霏
上週國語冠軍歌:《獨處》陳珊妮
http://boy4dudes.tumblr.com/ for Girl Power Charts

phil草原後面段大合唱好突然有啲得人驚 好似鬼叫

如果票數Jason係最男, 903分分鐘谷Phil男銅.
如果票數Jason唔係最男, 903可以谷Jason男銅.

最男最女最組合 ...
boy4dudes 發表於 2017-12-6 01:44

講得對,我都覺得男銅+最男無可能,所以男銅調比phil

phil草原後面段大合唱好突然有啲得人驚 好似鬼叫
721AXA 發表於 2017-12-6 02:35

剛剛係Joox聽左草原一次,感覺幾舒服,但唔係大歌feel, 有點似頌讚詩。Joox live 應該會唱呢首。

我覺得903播到佢同Jason差唔多AP, 係打算如果Jason夠票最男,便播到Phil男銅。去年都係欣宜最女,便谷JW女銅。

宋禮跌落榜尾係咩玩法??
愛沒遺忘此刻一個你
愛沒遺忘千百次生死

有人真係咁好心機做SM組曲 ... 好聽
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

剛剛係Joox聽左草原一次,感覺幾舒服,但唔係大歌feel, 有點似頌讚詩。Joox live 應該會唱呢首。

我覺得9 ...
Ching2015 發表於 2017-12-6 08:25

呢幾年903都傾向谷得越多個拎越好
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

黃家正 發表於 2017-12-5 05:17

菊 - 金曲金
吳 - 最女
宋禮 - 最男
紅軍 - 男演
泳兒 - 女演

C Allstar/ Jason 僅奪廿大加豬肉獎
17年冠軍歌巡禮:荒/凡/L/羽/驗/有/靈/最/下/排/莉/麻/查/長/天/一/3/煉/一/搖/余/不/奇/小/B/失/阿/L/兩/C/習/霸/霸/I/靈/藍/有/人/誰/W/B/大丈夫/再不再見

宋禮跌落榜尾係咩玩法??
酷愛903 發表於 2017-12-6 08:55

俾側田拋番開少少 AP  然後最後粒糖以2星期冠軍姿態反CUP
JIM'S MUSIC PICK 2017 WK50
1.那一年零一個月 黃淑蔓
2. 我本無罪 關菊英
3. 一晃眼 衛蘭

講真果句 其實廣偉攞完男銀再攞男銅有咩意思
點解仲要話咩狗咬狗骨
Week 44: Blaster - 遊園地
Week 45: Nowhere Boys - 愛情動作神功
Week 46: Another Kitchen - 我不去想

我覺得9 ...
Ching2015 發表於 2017-12-6 08:25

我覺得廣偉拎既機會大小小
Phil都已有唱作人獎

我覺得廣偉拎既機會大小小
Phil都已有唱作人獎
kelvinyu188 發表於 2017-12-6 10:31

其實十大仲有位,如果王菀之唔黎,隨時《有淚多好》有第九位

Kaybb 發表於 2017-12-5 20:10

支持MayI拎咁可以名正言順做強公司一姐

點解仲要話咩狗咬狗骨  ...
tree 發表於 2017-12-6 10:29

同埋盲既都睇到903唔buy廣偉buy框框,
Sony都係做個順水人情啫

菊 - 金曲金
吳 - 最女
宋禮 - 最男
紅軍 - 男演
泳兒 - 女演

C Allstar/ Jason 僅奪廿大加豬肉獎 ...
l00540 發表於 2017-12-6 09:33

咁一哥柏豪呢?

點解仲要話咩狗咬狗骨  ...
tree 發表於 2017-12-6 10:29

同意。其實男/女銅係比新進歌手上位,攞完男銀再攞男銅其實真係無咩意義,Jason再攞應該係男金/銀/唱片/歌曲獎, 而唔係舊銅。如果903好支持Jason, 應該年頭開始谷佢男銀/十大,而唔係到年底先咁玩。

支持佢最男,票已投。

咁一哥柏豪呢?
Ching2015 發表於 2017-12-6 11:47

PH/ 熊貓 廿大+進步
17年冠軍歌巡禮:荒/凡/L/羽/驗/有/靈/最/下/排/莉/麻/查/長/天/一/3/煉/一/搖/余/不/奇/小/B/失/阿/L/兩/C/習/霸/霸/I/靈/藍/有/人/誰/W/B/大丈夫/再不再見

咁好啦,預祝林奕匡男銅+唱作+十大

最男我慳返唔投喇,反正陳廣偉應該想喺屋企開party多過去白坐成晚