返回列表 發帖

[Dec/19/2017] 到此一遊 - 胡鴻鈞 (CD)

歌手:胡鴻鈞
唱片名稱:到此一遊
唱片封面:

推出日期:2017/12/19
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1. 到此一遊 (電視劇 降魔的-主題曲)
2. 遙不可及 (電視劇 降魔的-片尾曲)
3. 朋友身份
4. 天地不容 (電視劇 殭-片尾曲)
5. 情人自擾
6. 今天之後
7. 二缺一(何雁詩合唱)
8. 公義的抉擇 (電視劇 律政強人-片尾曲)
9. 爸爸 (電視劇 超能老豆-主題曲)
10.命運意外 (電視劇 純熟意外-主題曲)

附加資料:
星夢娛樂2017 壓軸呈獻 胡鴻鈞專輯 – 到此一遊
收錄近期熱爆電視劇 降魔的 (主題曲 ) : 到此一遊
電視劇 降魔的 (片尾曲 ) : 遙不可及
誠意推介 : 今天之後 胡鴻鈞 作曲

出處:Sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

支持,星夢2017壓軸呈獻,即係鄭俊弘今年無碟出了

二缺一?係全新定翻唱,上次就真心真意

幕後玩家個首留番佢轉會出精選?

二缺一?係全新定翻唱,上次就真心真意 ...
阿mark 發表於 2017-12-8 13:16

上次唱完真心真意就與 Fred 傳緋聞。今次會唔會傳何雁詩發酒瘋後同 Fred 分手,原因系同左胡鴻鈞?
胡鴻鈞唔系每張專輯都會有翻唱歌嗎?

星夢特色係官方錯歌名?
10.命運意外 (電視劇 純熟意外-主題曲)
係咪又係風水原理?

very ugly cover.

二缺一?係全新定翻唱,上次就真心真意 ...
阿mark 發表於 2017-12-8 13:16

之前話過同Fred出碟,而家變左Hubert.

成張碟只有四首非劇歌,銷售保証?

蠢左啦
如果想賣多d 其實應該係降魔的未播完個陣出囉
Btw
期待佢自己作個首
利申:唔係鏡粉

請問係咪 如這麼愛他 同 Prison Break 都失傳架喇
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

成張碟只有四首非劇歌,銷售保証? ...
Ching2015 發表於 2017-12-8 13:34

睇好有冠,就算成隻碟都無劇歌,如果吾賣得,公司只會蝕本

睇好有冠,就算成隻碟都無劇歌,吾賣得,公司只會蝕本
阿mark 發表於 2017-12-8 14:08

係, 星夢好識搵$. 同Hana隻碟一樣,覺唔覺劇歌比例太高?

人氣回升
所以有得提早出碟吖

蠢左啦
如果想賣多d 其實應該係降魔的未播完個陣出囉
Btw
期待佢自己作個首 ...
tom 發表於 2017-12-8 13:39

之前啲訪問都無聽 Hubert 提過話十二月會出碟
而家出應該已經比預期出早左
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

個妝想點啊... 咁難得有碟出
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

佢件衫好係有個肺咁

同何雁詩首合唱好似好耐,何雁詩入星夢無耐Hubert post過話同佢一齊錄歌
希望自己作o個首高質唔會悶

其實個cover係咪同hana一齊去影架? book一個攝影師兩份用

之前啲訪問都無聽 Hubert 提過話十二月會出碟
而家出應該已經比預期出早左 ...
cymusic 發表於 2017-12-8 14:18

其實都兩年一碟了

請問係咪 如這麼愛他 同 Prison Break 都失傳架喇
Bluejays 發表於 2017-12-8 13:50

12音樂門逃好似都無一首歌重新入碟吧

張圖p到第2個人咁.....堂眉又成個蠟筆小生
FIGHT for 陳柏宇

月巴 有無染指design這一環

Cover一隻比一隻醜
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

其實個cover係咪同hana一齊去影架? book一個攝影師兩份用
tungbilly 發表於 2017-12-8 15:02

之前羽田若希做電台訪問咪話佢提議去台灣拍MV之後,HANA同囂拔有得去...估計都系同一個既啦

港真 其實如果沒劇集帶動既話 真係好難賣
hana只碟真係食住使徒行者個勢黎賣

cover一貫地醜
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

石敢當居然拍劇拍到可以出碟,我最喜愛五強。Hana出年會唔會踩過界拍劇。。
舞來舞去 不日內開始錄音。

恐怖蠟像館海報?

歌唔夠有特色,所以靠Cover黎製造一下

支持必買

hea到......
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

呢個就係最男啦?
個妝想點...out fo塊葉想點

個封面咁旅遊特輯FEEL嘅

Hana 封面似死老豆, Hubert 封面似被鬼迷, 兩個封面一樣係綠色背景白色字

個封面化妝好唔ok,度眼眉

講真 朋友身份同情人自擾好聽
劇歌就不了

回復 13# cymusic

10月28日(六) 07:47
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20171028/bkn-20171028074732771-1028_00862_001.html
講到工作,Hubert表示稍後有兩套劇集上映,分別是《降魔的》及《誇世代》,所以之後要忙於為兩劇宣傳,而年尾亦會出碟,現時已錄得八八九九。

攝影師﹖ 拎部相機/IPHONE 去公園影幅相, 叫OFFICE既員工加幾隻大白字上去就搞
掂, 真係唔信個封面有任何專業人士經手

劇集歌比例....

降魔的兩首劇歌好正喎
反而其他劇歌只擺天地不容就夠啦
我寧願佢自己唱番prison break放入去
加埋如這樣愛她就好好多

昨晚佢upload左同蔣老師版的遙不可及,真係好正
https://youtu.be/d3MfUozeXiI

昨晚佢upload左同蔣老師版的遙不可及,真係好正
https://youtu.be/d3MfUozeXiI
nazcaline 發表於 2017-12-9 10:04

我覺得呢個版本個主角係 士多啤利
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

成張碟只有四首非劇歌,銷售保証? ...
Ching2015 發表於 2017-12-8 13:34

好耐之前已經話今年年底會幫Hana同Hubert出碟,本來一個9月一個11月,而家兩個都遲咗

又係哩d垃圾劇歌碟 朋友身份 and 情人自擾係幾好 但唔會純粹為哩兩首歌而買碟
Yo man

以往對佢冇咩好感
但睇完降魔的同埋兩首勁高汁既劇歌
好感度直線上升

二缺一係阿sa個首

二缺一係阿sa個首
721AXA 發表於 2017-12-18 22:49

又cover歌想點。。。

二缺一好難聽...頂唔順硬C既唱腔...

我覺得cover歌無問題 但唔會係cover 阿sa ...

下隻碟不如翻唱我的驕傲, 狼來了 or 鍾無艷

二缺一連個編曲都有陣hea味仲有個和音又係咁

Hubert 二缺一 啲低音
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]