返回列表 發帖
支持,星夢2017壓軸呈獻,即係鄭俊弘今年無碟出了

二缺一?係全新定翻唱,上次就真心真意

之前話過同Fred出碟,而家變左Hubert.

成張碟只有四首非劇歌,銷售保証? ...
Ching2015 發表於 2017-12-8 13:34

睇好有冠,就算成隻碟都無劇歌,如果吾賣得,公司只會蝕本

之前啲訪問都無聽 Hubert 提過話十二月會出碟
而家出應該已經比預期出早左 ...
cymusic 發表於 2017-12-8 14:18

其實都兩年一碟了

呢首合唱好似係好耐之前錄的,要攝夠十隻都唔好選呢首啦,女果把聲好難聽,成首都冇特色,其實唔明點解要番 ...
nazcaline 發表於 2017-12-19 05:47

又學許生

許生實會教佢,不過我又唔想佢學足呀,學番積極d爭取就夠
nazcaline 發表於 2017-12-19 10:01

起碼胡生做戲都得,可以雙線發展啊,仲好啦

係呀其實積極點攞番個音樂自主權就夠,其他野可以不變,劇照拍就可keep人氣,高人氣係佢注碼 ...
nazcaline 發表於 2017-12-19 10:36

覺得佢人氣開始超越許生了

其實翻唱二缺一其實動機係咩,又唔係要夾專輯主題,又唔係向咩經典致敬,又唔係鍾意首歌鍾意到咁,好似以前 ...
KITSTON 發表於 2017-12-19 12:06

佢每隻碟都要翻唱女歌手的歌?

佢好似話中意拍劇喎。如果離巢去邊?
Ching2015 發表於 2017-12-19 14:16

應該吾會走,除非佢只想做歌手

今天之後 同 讓我放開 好似
把聲柔又要編曲編到好大聲
頂唔順
佢作啲歌算係咁
P.S 個COVER原來真係咁 ...
Fine 發表於 2017-12-20 10:31

碟名同封面已經好過2013&2015啦,上兩隻直接叫化蝶&明知故犯

回復 87# mainlib

唔用翻唱歌名做碟名咯

回復 90# mainlib

近兩年好似得何雁詩唔喺咯

情人自擾 最大阻滯係 期
本應係 2016年8月 拍 降魔的 前錄音的
但佢入左醫院,變左要等拍完 降魔的 先錄 ...
Bluejays 發表於 2018-1-4 19:26

你喺星夢員工啊?!咩都一清二楚

Herman 唔會比 倉底貨 永遠留喺倉底,一定會物盡其用
Jinny 錄落堆歌,而家都搵辦法 每部劇出一首 出左佢 ...
Bluejays 發表於 2018-1-5 19:49

fred  & alfred 好似仲有舊的劇歌未出碟哦

CD 2nd Version Bonus Track
boy4dudes 發表於 2018-1-5 20:26

真喺出第2版?

2018年可唔可以出到一張正正常常..唔好係星夢班底既大碟...唔好再浪費佢把好聲就好啦!! ...
louis0511 發表於 2018-1-7 22:24

無可能,有2-3首劇歌就已經算喺正常