返回列表 發帖

[Dec/22/2017] Everybody Sings at17(新曲+精選) - at17 (2CD)

歌手:at17
唱片名稱:Everybody Sings at17(新曲+精選)
唱片封面:

推出日期:2017/12/22
唱片類型:2CD

Tracklist:
CD: 1
1. Girls Girls Girls (new song)
2. 18 (new song)
3. 依然親愛的 (feat. 林嘉欣/潘迪華remix )
4. 青春
5. 才女
6. 你好嗎?
7. 相見好
8. Don’t worry
9. 良夜
10. 畫你
11. 火奴魯魯
12. 少年遊
13. 101727
14. 當大樹掉下最後一顆蘋果(國)
15. 安樂

CD: 2
1. 那年十七歲
2. 知己知彼
3. 窮得只有愛
4. 冇腳雀仔 feat. Eric Kwok
5. 黑羊
6. 二百歲的少女
7. 快樂很我們
8. I don’t love you anyway (國)
9. 請你不要睡好嗎?(國)
10. Over the rainbow
11. 快樂不快樂(live version)
12. 跑步機上(live version)
13. 一萬一千公里(live version)
14. 天大地大(live version)
15. 弱水三千(live version)

附加資料:
十七年後十八變
千千萬萬個女生一起青春到白頭
Everybody sings at17
新曲+精選 30首
包括新歌
Girls Girls Girls、18

出處:skymusic
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

加多一兩首新歌都唔得咩?

版權問題??
一出道頭幾年成堆歌都冇晒~

話就話合體
留名睇係下一隊Shine
每隔兩三年就開show炒冷飯順便出一兩隻新歌

睇碟名以為係搵其他人翻唱佢哋嘅歌

後面果堆live想點

版權問題??
一出道頭幾年成堆歌都冇晒~
kenny1102 發表於 2017-12-13 01:00

06年都無啊,咩我們的序幕

睇到精選有興趣 見到List沒興趣

都幾冇誠意
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

睇到精選有興趣 見到List沒興趣
steven891026 發表於 2017-12-13 08:59

同我click左入黎的心態一樣XDDD
我以為既然新歌叫Girls Girls Girls,精選會精晒D疊字歌名添...點知冇晒XD

咁嘅樣跟concert出時送隻bonus disc single好過啦

後面果堆live想點
阿mark 發表於 2017-12-13 07:40

你唔識貨啦,弱水三千 live 正到冇朋友

頭三隻碟係 EMI 出版, EMI 2013被環球收購, 環球會唔會出 "Meow Kiss Bian Girl Girl Girl 精選"

其實係咪唔想收返上次精選有收嘅歌

突登收啲side track啦
又唔見有馬雅民歌
Happy and Blessed.

佢出SINGLE 仲吸引
另外個封面好唔得

佢出SINGLE 仲吸引
另外個封面好唔得
kanxd 發表於 2017-12-14 15:16

Girl Girl Girl single cover picture 正好多, 其實可以用黎做CD封面

連at17都咁hea= =

三分鐘後 同 始終一天 都冇

快樂不快樂係咪at17自己嘅歌黎架??

快樂不快樂係咪at17自己嘅歌黎架??
星夢情真 發表於 2017-12-24 12:43

唔係, 只不過係翻唱Sammi嘅

其實佢地重組後上電台訪問都話今次做2隻歌ONLY

不過無諗過會出隻COVER 咁核突 又唔知想點既新曲加精選

寧願佢出SINGLE 算

現在睇返終於知點解個reunion咁hea
寰亞要GG
Ellen去環球,二汶去Sony