返回列表 發帖

[Dec/18/2017] My Taste of Life - 林奕匡 (EP)

歌手:林奕匡
唱片名稱:My Taste of Life
唱片封面:

推出日期:2017/12/18
唱片類型:EP

TrackList:
CD
01. 有淚多好
02. 草原
03. 家常便飯
04. 是日休息絕不工作
05. 好好的聊個天
06. See You Tonight

附加資料:
PHIL LAM林奕匡2017壓軸EP "MY TASTE OF LIFE"
首批特別版以cookbook形式包裝
繼” 是日休息絕不工作”後, 最新派台作品” 草原”

出處:Echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

如果個cover冇樣既話 銷量應該會好啲

睇咗首批特別版以cockbook形式包裝
等我仲開心咗一陣

等我仲開心咗一陣
hehehaha 發表於 2017-12-13 17:53

應該要入選年度噴言
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

應該要入選年度噴言
hinz 發表於 2017-12-13 17:56

林奕匡又唔靚仔,啲歌又唔好聽
隻碟唔討論個包裝真係唔知仲有咩討論空間

點先為之cookbook形式,有特定架咩
家常便飯 同 好好的聊個天 好似幾噴

點先為之cookbook形式,有特定架咩
家常便飯 同 好好的聊個天 好似幾噴 ...
KITSTON 發表於 2017-12-13 18:07

就係包装好似本書?

一年兩碟真一哥

個description 咁hea 既 有淚多好好聽 但是日休息又拉低番個分數

咁樣出碟係咪姐係下年休息絕不工作

RVHOCPC 發表於 2017-12-13 18:41

Sony下年谷返小塵埃啦

等我仲開心咗一陣

究竟美框係幾多member嘅情幻想對象

Sony下年谷返小塵埃啦
hehehaha 發表於 2017-12-13 18:48

不如俾VnP出道先啦,我怕佢地完約都未出到道

係咪有得買碟送林奕匡既液體所以叫做my Taste of life

6隻歌, 真係好心急地出。。。
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

林奕匡又唔靚仔,啲歌又唔好聽
隻碟唔討論個包裝真係唔知仲有咩討論空間 ...
hehehaha 發表於 2017-12-13 18:02

唔靚仔?
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

The cover is so NOT tasty. Making it cookbook形式包裝 does not make it any tastier.
希望下年 Jason & Phil 專心造人享受婚姻生活 - 是年休息絕不工作
Sony 唔該幫黃浩琳、顏培珊同葉巧琳出下D好歌啦

希望唔好又係side track好過plug果啲,不過都應該無可能超越有淚多好

唔靚仔?
steph123 發表於 2017-12-13 20:09

個cover 係法國影都好似係旺角影咁

等我仲開心咗一陣

哈哈哈
係嘅話會大賣 全年最高銷量
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

買隻支持先
Happy and Blessed.

個cover 係法國影都好似係旺角影咁
hehehaha 發表於 2017-12-13 20:32

個景咁BLUR, 都話法國影, 去又一城TASTE都得LA~~

仲唔fight到個唱作金?
舞來舞去 不日內開始錄音。

6隻歌, 真係好心急地出。。。
kevinlai1621 發表於 2017-12-13 19:59
其實6首歌對Phil都算standard

Loaded: 5首新歌
Phil Lam: 6首新歌+5首舊歌
3: 6首新歌
有人共鳴: 9首新歌
小眾情人: 2首新歌+8首舊歌
Songs of Love: 6首新歌+2首Demo+1首舊歌
My Taste of Life: 6首新歌

如果要湊數 理論上可以塞一起不一起、霸氣情歌、大奇蹟日Demo入去
只係Demo好可能係情歌詞 唔夾隻非情歌碟

sony真一哥
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

其實6首歌對Phil都算standard  

Loaded: 5首新歌
Phil Lam: 6首新歌+5首舊歌
3: 6首新歌
有人共鳴 ...
nicholashin 發表於 2017-12-13 22:16

咁如果ep價6首歌都抵嘅

RVHOCPC 發表於 2017-12-13 18:41

下年開演唱會,你話呢?

Phil好靚仔喎
DM多仔多到覆唔哂

kevinlai1621 發表於 2017-12-13 22:54

咪玩
philbb個樣好高成本

kevinlai1621 發表於 2017-12-13 22:54

CookBook包裝
應該好貴

等我仲開心咗一陣

如果係cockbook可能會好賣D。
I talk a lot of BS.

Cover 唔多掂喎…
對呢隻碟無乜興趣添
感覺有啲趕住出(?)

咁下年Jason 同Phil 休息係咪有quota比小塵埃同黃浩琳
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

下年真係休息?
唔好啦
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

希望see you tonight 有stay with you tonight咁高質素

CookBook包裝

除咗Song of love唔見樣之外,所有專輯都係右邊面
同有人共鳴個feel直情一樣

希望see you tonight 有stay with you tonight咁高質素
Stanley 發表於 2017-12-14 15:23

希望see you tonight 有I see you everywhere + stay with you tonight咁高質素
同有人共鳴個feel直情一樣 ...
sunnyay1231 發表於 2017-12-14 19:05

左邊面黎架

同有人共鳴個feel直情一樣 ...
sunnyay1231 發表於 2017-12-14 19:05

呢個唔係左邊咩...

如果係cockbook可能會好賣D。
angelicdestiny 發表於 2017-12-14 02:27

即刻勁多仔買

唔知今晚食乜餸呢?

做得好,乘機搶下星夢幫D師奶fans
FIGHT for 陳柏宇

Sor,我左右不分

Track 6係草原英文版/demo 所以得5首
其實每首既曲都好得 vocals就應該未試過咁差
好好的聊個天好聽! 如果派多首希望係呢首
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

家常便飯啲歌詞噴到呢

我好鍾意3,4,5
佢唱groovy或者舒舒服服嘅好過唱大歌,
大歌佢把聲唔夠實淨

家常便飯啲歌詞噴到呢
kingsfacheung 發表於 2017-12-18 04:01

煎隻蛋

得5首歌但cookbook包装,吾知賣幾錢

勁好聽!感人肺腑!至尊碟水準!首首值十大!

利申無聽

又嚟競猜遊戲 (兩首原本寫俾人嘅歌)
1. 是日休息絕不工作: 今年好多快歌, 所以出唔到, 做訪問時公開向phil攞歌, 仲要求加saxyphone
2. 草原: 女歌手, 年頭攞歌, 最後收番都無降key

是日休息原本係寫比個男性歌手朋友
草原就係寫比個女歌手

是日休息原本係寫比個男性歌手朋友
草原就係寫比個女歌手
hehe 發表於 2017-12-18 12:51

男係Jay Fung?