返回列表 發帖
個女歌手會唔會係佢偶像美捲, 但係美捲公司唔收貨

我就想聽陳慧敏唱《草原》啦

男係Jay Fung?
kelvinyu188 發表於 2017-12-18 13:26

應該唔係, 佢訪問話果位歌手係因為果期都已經派左兩首輕快既歌,
所以冇要到是日休息

應該唔係, 佢訪問話果位歌手係因為果期都已經派左兩首輕快既歌,
所以冇要到是日休息 ...
hehe 發表於 2017-12-18 14:33

If this year, maybe 黎曉陽?

If this year, maybe 黎曉陽?
boy4dudes 發表於 2017-12-18 15:07

我覺得係呢兩個其中一個
側田:Heads up Phones down & 450蚊
周柏豪:How Do I Look & 囂 (咦呢兩首原來都無派)

http://joox.com/#/albumDetail?id=3824808
JOOX終於有

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0316_00862_001.html
Phil謂每個歌手都會渴望:「我鍾意啲時間長啲嘅騷,可以唱多啲歌,同大家互動上會多啲。」又指今年希望嘗試更多新事物,除了戲劇以外,亦希望創作更多歌曲給其他歌手:「我呢排比較忙,自己都知自己衰嘅,好多音樂人都催緊我交demo,有啲係寫畀自己,有啲寫畀人。(想寫畀邊個?)Jinny(吳若希)、Alfred(許廷鏗)、吳業坤,吳業坤都問咗好多次幾時輪到佢,我寫緊架喇。」

係咪冇晒下文

就咁聽左一次
好好的聊個天完全唔啱佢唱, d詞係咁的的的有D un耳
家常便飯都還可以, pun詞唔突出所以都過得去
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

我覺得係呢兩個其中一個
側田:Heads up Phones down & 450蚊
周柏豪:How Do I Look & 囂 (咦呢 ...
KITSTON 發表於 2017-12-18 15:24

可能係倫伯:明天何其多 & 呀Sam與呀Tam (Happy Together版)

有冇人可以報下阿phil個cockbook係咩size
好想知

Phil謂每個歌手都會渴望:「我鍾意啲時間長啲嘅騷,可以唱多啲歌,同大家互動上會多啲。」又指今年希望嘗 ...
XYZZY 發表於 2017-12-18 17:05

比親人果d都係倉底貨 不了

草原個key比女歌手唱都好高難度
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

好想知
hehehaha 發表於 2017-12-18 23:45

會唔會係 12'' x 9''
我都好想知

好想知
hehehaha 發表於 2017-12-18 23:45

咁樣樣
https://www.instagram.com/p/Bc48yZXBfnh/?taken-by=saxyphil

林奕匡 草原音樂分享會
<My Taste Of Life> 新專輯發佈
日期:2018年1月13日 (星期六)
地點:Easy Organic Farming (元朗錦田水頭村109地段661號)
時間:下午3時至5時
價錢:港幣220元正 / 港幣100元正

參加方法:
1) 由即日起到HMV(銅鑼灣分店)、Hong Kong Records(海港城分店)、CD Warehouse(沙田分店)以港幣220元正購買林奕匡新專輯<My Taste Of Life>,即可獲得當日活動門票一張。價格包括林奕匡新專輯一張、草原音樂分享會門票一張及活動當日來回接駁巴士安排、Saxyphil Express野餐墊一張。
2) 每購買一張專輯,可另加港幣100元正獲得第二張門票。價格包括草原音樂分享會門票一張及活動當日來回接駁巴士安排。每張購買單據可加限額上限為三名。
3) 獲得活動門票後,必須根據門票上的編號到指定網址登記,以完成整個登記程序,請於網址登記時揀選當日來回接駁巴士時間,及預留Saxyphil Express野餐墊一張。
4) 活動當日,每位參加者需出示門票及確認電郵入場。並於現場憑門票換領Saxyphil Express野餐墊一張。

註:是次活動只招待報名會員。參加人數有限,額滿即止。SONY MUSIC ENTERTAINMENT HONG KONG LTD.保留一切關於是次活動之最終決定權。詳情請向店員查詢

比親人果d都係倉底貨 不了

草原個key比女歌手唱都好高難度
cymusic 發表於 2017-12-19 13:50
Phil話霸氣情歌係Edward Chan喺phil嘅demo揀一首啱jason嘅 好難唔係倉底貨
一起不一起同大奇蹟日個曲其實都唔差

所以Reject都正常 未必關旋律質素

咁樣樣
KITSTON 發表於 2017-12-20 11:49

#林奕匡7 我真係笑出聲

哇 個包裝頹到
成本有無$2
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

哇 個包裝頹到
成本有無$2
hinz 發表於 2017-12-20 20:12

歌詞書咁細本 又薄

成隻碟個flow好似排得比以前啲碟好
但啲歌就Songs of Love好聽好多啦

家常便飯 和 好好的聊個天 都繫未派臺嘅全新歌曲???

家常便飯 和 好好的聊個天 都繫未派臺嘅全新歌曲???
wintrezeguet 發表於 2017-12-21 00:48

and “see you tonight” 呢首繫demo?所以繫五首新歌?

哇 個包裝頹到
成本有無$2
hinz 發表於 2017-12-20 20:12

大家都大size
點解柏宇個可以硬咁多

開頭講到甚麼cookbook形式...

一個膠袋裝幾張相...垃圾咁樣...

草原英文版編曲順耳好多
FIGHT for 陳柏宇

家常便飯同寡人個feel幾似

開頭講到甚麼cookbook形式...

一個膠袋裝幾張相...垃圾咁樣...
wewa1001 發表於 2017-12-21 14:25

人地啲cookbook百科全書咁厚
開頭仲以為好似當年Twins 我們的紀念冊第一版咁大盒

人地啲cookbook百科全書咁厚
開頭仲以為好似當年Twins 我們的紀念冊第一版咁大盒 ...
hehehaha 發表於 2017-12-23 19:55

Mini cookbook

好鍾意"好好的聊個天"!!!
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

有D位唔睇歌詞真係唔知唱乜9.....
FIGHT for 陳柏宇

有D位唔睇歌詞真係唔知唱乜9.....
~蛋撻~ 發表於 2017-12-28 22:54

有D位睇左歌詞都真係唔知唱乜9.....

回復 71# hehehaha

哇 好有遐想
舞來舞去 不日內開始錄音。

KKTix有得賣專輯發佈會霏+來回巴士+野餐墊,$170一set

買咗支持Phil

有冇人聽完好想kiss佢啲牙
Happy and Blessed.

有冇人聽完好想kiss佢啲牙
jose 發表於 2018-1-2 15:29

@nicholashin

有冇人下星期去林奕匡個草原丫

有淚多好係我2017年最喜愛的歌曲...遺憾無任何十大......

好好的聊個天 d guitar arrangements 聽聽下以為聽緊 眼睛不能沒眼淚

下年開演唱會,你話呢?
表妹保莉 發表於 2017-12-13 23:31

開show有興趣支持。聽哂成隻牒,聴得舒服,有點side track feel , 但其實我幾中意。

有淚多好係我2017年最喜愛的歌曲...遺憾無任何十大......
louis0511 發表於 2018-1-6 16:11

me too..係我最愛歌曲之一

又係無派既差過派台既
佢間唱片公司揀歌派都幾成功

又係無派既差過派台既
佢間唱片公司揀歌派都幾成功
-Prince- 發表於 2018-1-17 23:19

相反陳生就調返轉
我們的總和