返回列表 發帖

何雁詩強迫棄養 鄭俊弘用倒鈎鐵鏈綁狗

自從鄭俊弘同Beebs分手後,Riley就跟住鄭俊弘同住,而何雁詩由小三坐正,當然要做埋「後底乸」,負責照顧Riley,剛剛接受做「後母」,何雁詩都好樂意照顧Riley,會帶狗仔出外散步,本刊在四月份更影到何雁詩帶Riley去淺水灣,同陳瀅及劉佩玥tea time,其間Riley更隨街屙屎,何雁詩仲親手幫牠執屎,真係唔話得啦!

但「慈母」只維持了唔夠一個月,何雁詩始終覺得Riley係男友同舊愛的寵物,唔係好接受到,而Riley對慣Beebs,唔會肯跟這個新女主人,有時都會好反叛,又會吠何雁詩,搞到何雁詩對Riley好抗拒。

為了要令Riley聽話,鄭俊弘竟然搵了一條有倒鈎的鐵狗鏈(釘帶),幫Riley戴上,而這類狗帶在香港一般寵物店根本無可能買到,唔適合一般寵物佩戴,因為只要拖狗者又或者狗隻本身稍為用力,這些鐵鈎都好容易會整傷狗隻,極之唔人道。而拉布拉多犬出名係好馴,馴到係可以做導盲犬,所以無可能要用到如此兇殘狗帶去對付。

「呢隻鐵鏈以前通常係訓練一啲好兇猛嘅犬隻用,不過近年都唔會有人用,因為太殘忍啦。呢隻狗帶雖然無被禁,亦都未係唔合法,但係香港唔會有寵物店買到囉,係要專登搵先會買到。」一名熟悉狗隻人士說。
據知,鄭俊弘除了用釘帶外,更有使用電帶,即係狗仔一吠就會觸電,為了氹女友手段好殘忍,雖然之後Riley的確無再亂吠何雁詩,但係Riley始終都係心繫Beebs,何雁詩點都有條刺,人狗相處唔到,何雁詩同鄭俊弘為了Riley經常嘈交,加上何雁詩情緒經常都唔穩定,又會自殘身體,為了唔刺激女友,鄭俊弘決定將Riley送走。

http://nextplus.nextmedia.com/news/latest/20171213/563229

今鋪佢兩個仲有冇得翻身

倒鈎????
係咪玩緊狼人殺???

Riley 好慘

WFC

林若寧係咪同隻狗撞名?

人賤有樣睇

其實睇內文
好似唔關何雁詩事
係有個賤人咋wor
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

林若寧係咪同隻狗撞名?
kayzzz 發表於 2017-12-14 10:18

林若寧有冇寫過詞俾佢???

本身對鄭之前d感情新聞都係睇下就算, 無好感都唔討厭,  呢單野真系無翻身機會 簡直系狠心
不過睇全文 覺得何雁詩有d被拖落水感覺

No comment. 不過覺得Fred人際關係真係有點問題。又唔見的傳謀對其他人咬住唔放?

No comment. 不過覺得Fred人際關係真係有點問題。又唔見的傳謀對其他人咬住唔放? ...
Ching2015 發表於 2017-12-14 10:47

一派新歌就有呢啲新聞

Poor Riley, wish Beebs take Riley back.

林若寧有冇寫過詞俾佢???
hlyung 發表於 2017-12-14 10:32

無名氏

好慘

垃圾歌手,垃圾人品
落地獄啦

都幾難翻身 一單又一單
利申:唔係鏡粉

一派新歌就有呢啲新聞
阿mark 發表於 2017-12-14 10:57

反而同佢宣傳新歌

That bitch
講緊姓何嗰個
成個八婆樣出嚟嚟

That prick
講緊姓鄭嗰個
Maybe he should have the barb bar chain around his neck and let Riley pull him so he can see how it feel.

Riley 好可憐
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

佢啲fans過曬去胡鴻鈞度啦?

佢啲fans過曬去胡鴻鈞度啦?
stephybest 發表於 2017-12-14 13:16

去 Hubert 度嘅 應該係零
反而過檔去 Signal Wong 度 多啲
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

牙flirt做乜咁樣對坤哥

鄭生外型同身型唔錯丫,其實可以去做_
Hanson 發表於 2017-12-14 13:50

佢個放狗look+肚腩...

佢係咪得罪咗某啲高層, 負面新聞一單接一單, 咬住唔放

鄭生外型同身型唔錯丫,其實可以去做_
Hanson 發表於 2017-12-14 13:50
咁你偶像淫kay都可以去做_

自從鄭俊弘同Beebs分手後,Riley就跟住鄭俊弘同住,而何雁詩由小三坐正,當然要做埋「後底乸」,負責照顧Ri ...
hlyung 發表於 2017-12-14 09:27

同阿小/ 公園睇牙/ 鴻鈞hehe系列一様
為左谷歌
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

佢個放狗look+肚腩...
KITSTON 發表於 2017-12-14 15:25

條腰有個光環
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

老婆婆、小孩、貓狗
欺負呢三樣野係 犯眾憎 的,通常唔會拿來當宣傳
相反,想做死一個人,就最好寫佢 欺負呢三樣野

隻狗係 壹傳媒,阿Step 個阿爸 係東方
邊個係宣傳,邊個係想做死佢,好易分
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

老婆婆、小孩、貓狗
欺負呢三樣野係 犯眾憎 的,通常唔會拿來當宣傳
相反,想做死一個人,就最好寫佢 欺負 ...
Bluejays 發表於 2017-12-14 19:27

但鄭俊泓同何雁詩兩個都唔係好人

Bluejays 發表於 2017-12-14 14:21

識揀喎
仲留係度撐條世紀賤男把 L 咩
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

但鄭俊泓同何雁詩兩個都唔係好人
賴爽 發表於 2017-12-14 20:06

天生一對啦
世紀賤男 + 狐狸精

Bluejays 發表於 2017-12-14 14:21

應該重有部份過檔柏豪BB.

隻狗係 壹傳媒,阿Step 個阿爸 係東方
邊個係宣傳,邊個係想做死佢,好易分
Bluejays 發表於 2017-12-14 19:27

賣咗喇,嚴格來講屬於黃浩

話時話:天生相剋的人? 同某人一齊總有唔如意事發生

鄭俊弘自從偷食何雁詩,拋棄未婚妻後,星途一直無好過。兩口子「解凍」後,以為低調處理感情事就無事?結果近日又被傳媒影到對前女友的愛犬Riley使用倒鈎釘帶,令人神共憤。有指Riley唔鍾意「後母」何雁詩,指佢又被棄養又被拖以「極刑」等。事件一出,兩口子紛紛係IG到解話,鄭俊弘就話「Riley有時太過活躍,於是喺導師嘅建議下,用咗一條釘帶(Prong Collar)」,而何雁詩就話「自己同Riley相處好好,無打算棄養,如果適當使用釘帶,唔會對Riley有任何傷害。」

今次唔分析誰對誰錯,反而大家信唔信有天生相剋嘅人?簡單嚟講,就好似《行運超人》入面嘅楊千嬅同梁朝偉咁,一齊咗之後咩都唔順,而同你愛人又有無試過以下呢幾個情況?

咩都唔順意

日常生活定去旅行,總係成日撞板,好似唔見野、被偷嘢,總之運氣唔好,但當你其他人一齊個陣,又無呢啲事發生。

成日病

同佢一齊,你成日都無啦啦整親又或病,雖然你可以話係自己身體弱咗,但有時D野,唔到你唔信。

事業有阻滯

輕則賺少咗,或者上極都上唔到位,重則比人炒咗,而又搵極都搵唔到嘢做。

是非纏身

同對方一齊之後,是非不斷纏身,可能被無中生有指去偷食,又或負面消息被流出。

相片來源:fredcheng83@ig

Prong collars are primarily made of metal chain and are designed to tighten around a dog’s neck whenever pressure is applied. The prong collar has a series of fang-shaped metal links, or prongs, with blunted points which when pulled pinch a dog’s neck. These collars are used to correct unwanted behaviour. Even if used without corrections, these collars can still cause pain, discomfort and injury to your dog and in extreme cases brain damage.

Prong Collars 主要由金屬鏈製成,設計用來在施加壓力時收緊狗的脖子。Prong Collar 上有一系列尖牙狀的金屬連接件 (帶有鈍點的尖頭),當拉到狗的脖子時,這些項圈被用來糾正不想要的行為。即使不是用來更正行為,這些 collars 仍然可以導致疼痛不適和傷害你的狗,在極端情況下,造成腦損傷。

Source: RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals)

Prong collars are primarily made of metal chain and are designed to tighten around a dog’s neck whe ...
boy4dudes 發表於 2017-12-19 22:59

變態
可能對狗男女玩 SM 玩上癮