返回列表 發帖

Don’t Let It Go - 薛凱琪

單選投票, 共有 49 人參與投票
28.57% (14)
10.20% (5)
6.12% (3)
6.12% (3)
48.98% (24)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: Don’t Let It Go
主唱: 薛凱琪

派台日期: 2017-12-15

http://www.joox.com/#/single?id=DJsBEwYvye2u5Jgu7fw5HA==

作詞: 黃偉文
作曲: 林雅慧
編曲: 方大同@JTW & Fergus Chow@JTW
監製: 方大同@JTW & Derrick Sepnio@JTW

冰雪 最後隨公主 的魔咒溶解
感情 卻不能回到 開場時純潔
寶貝 不應該學卡通 一樣的無邪
天真不足以照亮 悲慘世界~

冬至 後面的未必 就是平安夜
人生 誰答應過你 天天聖誕節
上天~ 灑落的不盡是 幸福星屑
也留下黑色殞石 引以為戒

Don’t Let It Go
雖然他們說 要放下
笑的那一段 哭的那一段 都是你呀
美滿和遺憾 都是養份 幫助你長大
讓我們明天 做個更好 的傻瓜

Just Don’t Let It Go
做人不需要 太瀟灑
讓他送的花 為他結的疤 統統 帶走吧
等樂園崩塌 你會明白 戀愛的生涯
水深火熱之中 敎你堅強的 不是童話~

眼淚 如果只醞釀 破壞的力量
那天 大哭過一場 為何好舒暢
苦戀 結局其實不像 某主題公園
只有快樂或悲傷 那樣平面

Don’t Let It Go
雖然他們說 要放下
笑的那一段 哭的那一段 都是你呀
美滿和遺憾 都是養份 幫助你長大
讓我們明天 做個更好 的傻瓜

Just Don’t Let It Go
做人不需要 太瀟灑
讓他送的花 為他結的疤 統統 帶走吧
等樂園崩塌 你會明白 戀愛的生涯
水深火熱之中 敎你堅強的 不是童話~

點解唔派做我的知己?
雖然呢首都好
不過又系慢歌
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

點解唔派好好聽..
咁我就可以聽都唔聽就話好好聽
Happy and Blessed.

呢首應該係未出街個堆最好個隻
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

終於黎首正常既歌
但只係還可以既LEVEL...
同以前D歌比.....

想營造少女同成熟的感覺..但我覺得2者都平衡唔到
呢首都算比之前好小小
3分= =

好悶.. =,=

隻碟垃圾到不能
聽番it’s my day好過

依首唔錯
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

隻碟垃圾到不能
Lewis 發表於 2017-12-16 19:28

你每次都插得咁勁
但我十分認同
50 字節以內

隻碟垃圾到不能
Lewis 發表於 2017-12-16 19:28

X2
好難想像係方大同包碟
仲話錄左4年 LOL
做我的知己 聽到一半已經頂唔順飛左
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

X2
好難想像係方大同包碟
仲話錄左4年 LOL
做我的知己 聽到一半已經頂唔順飛左 ...
fifty1205 發表於 2017-12-17 03:35

成隻碟啲歌好似80年代咁,仲要又悶又拖
聽到啲曲風+美長唱腔真係會忍唔住笑
聽到尾3/4個首已經頂唔順無聽落去,好難受

X2
好難想像係方大同包碟
仲話錄左4年 LOL
做我的知己 聽到一半已經頂唔順飛左 ...
fifty1205 發表於 2017-12-17 03:35

當年既弗洛蒙之後都唔會再期待佢地兩個合作有咩新火花啦
50 字節以內

成隻碟啲歌好似80年代咁,仲要又悶又拖
聽到啲曲風+美長唱腔真係會忍唔住笑
聽到尾3/4個首已經頂唔 ...
Lewis 發表於 2017-12-17 04:18

佢成隻碟個 concept 唔係就係sell 懷舊咩?
又係d 咩少女心事 old school到爆既主題
唱腔同近幾年既差唔多 都冇乜好再批評
50 字節以內

聽到一半關了

走啦走啦
都無心做

始終返唔到去華納時期嘅水準

其實呢隻女想點???

呢首算叫無咁悶啦
叫做聽得入耳
之前520係災難
希望過公司之後美JU用暗黑兵法幫佢做音樂

MV有周爸爸出演,

fi啊fi

美長跳舞真係好老態
啲中女味出嚟嚟勁似Do姐
周爸好靚仔...但兩條友勁唔似拖友

評分人數

美長跳舞真係好老態
啲中女味出嚟嚟勁似Do姐
周爸好靚仔...但兩條友勁唔似拖又 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-12-26 20:39

周爸真係好正
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

嘩個mv fi 第一個大頭真係好似do姐 LOL
利申: do姐fan

周爸以前唔覺得佢靚仔 但上次睇佢拍銀河鐵道個poster 真係幾型

嘩個mv fi 第一個大頭真係好似do姐 LOL
利申: do姐fan

周爸以前唔覺得佢靚仔 但上次睇佢拍銀河鐵道個poste ...
放空 發表於 2017-12-27 01:44

兩條友兩個極端美長愈老愈殘
周爸愈老愈正

btw明明2014紅館感覺都重好少女
只係有三年時間已經成陣中女味
唔知佢搞咩嚟

聽一次就夠

不如佢返屋企好好諗下自己未來條路點行

Fiona話為表誠意,9首歌都會拍MV,佢仲會一半都係自導自演,其中一首《Don't let it go》仲請嚟周國賢合演情侶,Fiona話:「對上一次合作已經係《目黑》,佢靚仔之餘仲想拍到好童話式、係好單純嘅愛,我哋有好多身體接觸,佢好感性,喺我頸邊對嘴時喺度喊,佢真係好適合拍戲。」Fiona仲話想環保啲,嚟緊都盡量唔出實體版,以後出碟都會考慮出box set畀歌迷留念。
另外,提到有傳佢約滿後會簽約麥浚龍公司,Fiona直認未有方向,佢話:「依家拍緊劇,之前同Paco食飯都有同佢解釋,如果我有傾新公司,我會同佢講,等我2月10號拍完劇先再傾,優先權會同公司傾咗先,我怕條件傾得唔好。我都唔會講有邊間公司approach,要尊重番。」

環保
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

環保
帥小寶` 發表於 2018-1-3 17:00

我想買,但一定唔會拎隻cd黎聽

我想買,但一定唔會拎隻cd黎聽
Lewis 發表於 2018-1-3 18:36

岩啊都係純粹想儲

Constipated 舞蹈版 MV

其實佢入太陽開頭時都仲keep到(人氣),歌已比不上Warner girl時期
Tonight演唱會都還可以(我有去架)
2015-2017佢到底做緊乜
如果佢早兩年搵多幾首好歌佢都唔係冇機架
我見佢宜家啲fb post likes都少得可憐
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

得閑先聽 1分