返回列表 發帖

[Dec/29/2017] 生於C AllStar 演唱會 2017 Live - C AllStar (2DVD + 2CD)

歌手:C AllStar
唱片名稱:生於C AllStar 演唱會 2017 Live
唱片封面:

推出日期:2017/12/29
唱片類型:2DVD + 2CD

TrackList:
DVD 1:
TO BEGIN FROM THE END
01. 2013的約定
02. 一刻戀上
03. 80後時代曲
04. 新預言書
CANTOPOSIBILITY
05. 音樂殖民地
06. 差詞
07. iSing
08. 老調兒
09. 聲音騷了
10. 靈魂進化
11. 薄情歌
生於斯
12. 這一個夜 (ShowOff)
13. 夜幕天星
14. 時間囊
15. 燕尾蝶
16. 別讓小島沉沒
17. 城惶城恐
18. 門常關
19. 約定
20. 日暮途遠
21. C Talk
LOVEAHOLIC
22. 專業失戀30年
23. 犯賤
24. 逾越生死
25. 后會無期

DVD 2:
EDM
01. DJ King in da house
02. 大同 / 相對濕度 / 給我愛過的男孩們 /最後一夜 / 星海
時日如飛
03. 再不再見
04. 時日如飛
05. 家書
06. 天梯
07. 此刻無價
MAKE IT HAPPEN
08. 從當天到今天
09. 我們的胡士托
10. 總有離開的時候
Bonus Tracks
JASE SOLO
11. Ladies & Gentlemen This Is Soul Jase + Take Your Time
12. 韆鞦萬世
13. Bounce Back
14. 密室
GUEST SONG
15. 最後的歌 (楊千嬅/C AllStar)  
16. 最後一次 (鄭秀文/C AllStar)
17. The Making-Of 生於C AllStar

CD 1:
01. 2013的約定
02. 一刻戀上
03. 80後時代曲
04. 新預言書
05. 音樂殖民地
06. 差詞
07. iSing
08. 老調兒
09. 聲音騷了
10. 靈魂進化
11. 薄情歌
生於斯
12. 這一個夜 (ShowOff)
13. 夜幕天星
14. 時間囊
15. 燕尾蝶
16. 別讓小島沉沒
17. 城惶城恐
18. 門常關
19. 約定
20. 日暮途遠
21. C Talk
LOVEAHOLIC
22. 專業失戀30年
23. 犯賤

CD 2:
LOVEAHOLIC
01. 逾越生死
02. 后會無期
EDM
03. 大同 / 相對濕度 / 給我愛過的男孩們 / 最後一夜 / 星海
時日如飛
04. 再不再見
05. 時日如飛
06. 家書
07. 天梯
08. 此刻無價
09. 從當天到今天
10. 我們的胡士托
11. 總有離開的時候
Bonus Tracks:
JASE SOLO
12. Ladies And Gentlemen This Is Soul Jase + Take Your Time
13. 韆鞦萬世
14. Bounce Back
15. 密室
GUEST SONG
16. 最後的歌 (楊千嬅/C AllStar)
17. 最後一次 (鄭秀文/C AllStar)

附加資料:
時日如飛,從當天到今天,四個小伙子譜出一首又一首80後時代曲,可惜,總有離開的時候。再不再見?只知道此刻無價。
204分鐘珍貴紀錄總結8年音樂之旅, 另加25分鐘 making-of

出處:Echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

一年四碟,好勤力啊

好快手, 必買
要好好回味

BTW 竟然可以收錄哂兩個天后

今次終於唔係淨係出CD
點都買番隻 唔知佢地幾時先再出歌

等blu-ray

痴線架正到 必買

真心覺得佢地今年值最組同最金
【This is MC】澳門見

一年四碟,好勤力啊
阿mark 發表於 2017-12-20 20:23

如果計埋Make it happen呢隻復刻, 係5碟呀

Must buy
好彩趕得切係2017內出
唔係嘅話可能又比人話休團之後仲係老是常出現
利申:唔係鏡粉

等blu-ray
JayantL 發表於 2017-12-20 21:35

唔知有冇bd

哇 有最後的歌 正!
舞來舞去 不日內開始錄音。

有得睇兩位天后甩嘴
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

最好有BD甚至4K ultra

佢地無出過BD~睇下今次出唔出先~出就入番隻~

will buy 2

佢地無出過BD~睇下今次出唔出先~出就入番隻~
wewa1001 發表於 2017-12-21 16:10

係FB定唔係IG 見到呀簡講會出, 下個月出

竟然有齊SAMMI 同千化!!!

Jase Solo 竟然放左係 bonus tracks ...

Jase Solo 竟然放左係 bonus tracks ...
newguy 發表於 2017-12-23 00:38

正常。無論邊個勝出,個solo都會抽出黎放最後

係FB定唔係IG 見到呀簡講會出, 下個月出
Kyle_ 發表於 2017-12-21 18:16

多謝消息。放心等bd

有無人買左報下價?
有無POSTER送?

有無人買左報下價?
有無POSTER送?
星夢情真 發表於 2017-12-30 00:06

見HMV官網喺259

Cd warehouse 229
冇poster

hmv iSquare 得翻一隻

銅鑼灣怡和街特價199

支持,值得收藏!

點解可以演唱會日期都印錯

kisslung_222 發表於 2018-1-5 22:31
係喎 ...
仲要係錯月份會唔會離譜咗d
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

不過好抵睇

kisslung_222 發表於 2018-1-5 22:31

hong hong coliseum
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

hong hong coliseum
星勤 發表於 2018-1-6 22:25

得幾隻字都錯兩個

非常出色既一個演唱會..可以由八點三準時唱到十二點鐘.....十分享受他們每一個演出....由九展到紅館再到伊館又番紅館都有撐場!!

其實唔係好明點解四個要休團...佢地真係可以獨當一面?

值得回味
haha1234

非常出色既一個演唱會..可以由八點三準時唱到十二點鐘.....十分享受他們每一個演出....由九展到紅館再到伊 ...
louis0511 發表於 2018-1-7 22:57

個人估計係資金問題, 經理人公司想投資捧showoff的人...或者經理人公司覺得單飛後1+1+1+1 可以達到比四位一體更高的佣金總收入.

個人覺得 on仔和釗峰係有機會做到 PHIL 的水平.

其實唔係好明點解四個要休團...佢地真係可以獨當一面?
louis0511 發表於 2018-1-7 22:57

有傳佢地夾份大陸搞緊生意 上緊市

回復 33# lblemon

我會支持CF
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

有傳佢地夾份大陸搞緊生意 上緊市
loowee 發表於 2018-1-8 18:07

即使係真, 四子都只係小股東而已.  蘭桂坊間 spark 佢地都係小股東啦, 將伊館歌酬放左落spark 度

回復  lblemon

我會支持CF
Eddie8848 發表於 2018-1-9 18:43

始終係CF 最多支持者, 不過ON 仔SHOW 肌後真係多左人注意

始終係CF 最多支持者, 不過ON 仔SHOW 肌後真係多左人注意
lblemon 發表於 2018-1-10 10:36

但上次solo selection 釗峰包尾喎!我睇好寰亞會捧On仔,始終佢可塑性高過釗峰

但上次solo selection 釗峰包尾喎!我睇好寰亞會捧On仔,始終佢可塑性高過釗峰 ...
sophia121 發表於 2018-1-10 18:43

有D人對四子冇特別偏好, 例如我就投左JASE, 不等于我最鍾意JASE, 純粹以歌論歌

ON仔可塑性的确係高過釗峰哩。

點解冇人記得亞洲DJ王子 King BB

回復 39# lblemon

CF 無乜個人特色 勝左最多街客識

回復  lblemon

CF 無乜個人特色 勝左最多街客識
kisslung_222 發表於 2018-1-13 22:38

其實IMAGE, 歌路黎講,係架, 天梯街知巷聞,釗峰係街客最入腦

不過唱廣東K歌的話,釗峰應該係最好聽,釗峰唱歌D重拍夠力

BLURAY 6/2

Bluray: 1
1.2013的約定
2.一刻戀上
3.80後時代曲
4.新預言書
.
5.音樂殖民地
6.差詞
7.iSing
8.老調兒
9.聲音騷了
10.靈魂進化
11.薄情歌
.
生於斯
12.這一個夜 (ShowOff)
13.夜幕天星
14.時間囊
15.燕尾蝶
16.別讓小島沉沒
17.城惶城恐
18.門常關
19.約定
20.日暮途遠
21. C Talk
.
LOVEAHOLIC
22.專業失戀30年
23.犯賤
24.逾越生死
25.后會無期
.
Bluray: 2
EDM
1.DJ King in da house
2.大同 / 相對濕度 / 給我愛過的男孩們 /最後一夜 / 星海
.
時日如飛
3.再不再見
4.時日如飛
5.家書
6.天梯
7.此刻無價
.
8.從當天到今天
9.我們的胡士托
10.總有離開的時候
.
Bonus Tracks
JASE SOLO
11.Ladies & Gentlemen This Is Soul Jase + Take Your Time
12.韆鞦萬世
13.Bounce Back
14.密室

GUEST SONG
15. 最後的歌 (楊千嬅/C AllStar)
16. 最後一次 (鄭秀文/C AllStar)
17. The Making-Of 生於C AllStar (Full Length Version) (38mins)

附加資料:
C AllStar – 生於C AllStar 演唱會 2017 Live (2 Bluray)[訂金$50]
.
時日如飛,從當天到今天,四個小伙子譜出一首又一首80後時代曲,可惜,總有離開的時候。
再不再見?只知道此刻無價。
.
(204分鐘珍貴紀錄總結8年音樂之旅, 另加full length 38分鐘 making-of)
.
上市日期: 06 / Feb / 2017 (星期二)
.

Source: sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

正,期待已久,唔知有冇K VERSION?

CD倉
BD 只係貴過DVD 10蚊
咩玩法

再不再見聽親都想喊
隻碟真係好好J

好開心, 睇BD 見到自己上左鏡, 仲要睇得好清楚, 第一次在演唱會PRODUCT 見到自己, 開心子

另外, BD uncompressed pcm 的聲係好過default果個聲道

個making of似show後感多啲
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空