返回列表 發帖
原來幾純良既人都有一副變態的心理
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

你咁講我就要澄清番
我之前非黑即白個個POST只係講緊上面J會員暗指我係祖粉所回應
我唔想對號入座所以先 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-6-19 16:30

唔係暗指 係擺明話你既
有邊次罵戰唔係扮睇唔過眼 路見不平 用非祖粉既身分講道理
嘔心在於 話自己係之粉咪可以好中立咁企喺道德高地上審判人囉
局外人幫口 成件事就會顯得某一邊有道理啲嘛
但係一直以來play for which team其實大家心照啦
版主的偽術 真係無人及你熟練

btw人做版主 你做版主
做到要中途加多兩個會員去維持秩序就知做得幾好幾成功啦
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

唔係暗指 係擺明話你既
嘔心在於 話自己係之粉 ...
JasOh103 發表於 2018-6-19 17:20

中肯,版主係撲火定撥火有眼見證
Love Mag Love Joey

唔係暗指 係擺明話你既

你要話我係扮中立 我無話可說
鬼叫我每次睇唔過眼既 都係班反祖講既野
既然H會員比個落台階我 我都唔再多講
我認我有時串人串得過佐火
以後亦會注意

BTW 等佐咁耐終於等到你肯開口
我真係頂唔順D單單打打冷嘲熱諷

唔係暗指 係擺明話你既

佢平時已經陰d陰d冷嘲熱諷kay& fans架啦

佢兩個偶像都憎kay 佢會同班kay fans客氣咩

講冷嘲熱諷單單打打邊夠阿版主黎呀 話頂唔順冷嘲熱諷我真係笑出聲 虛偽到

佢有d所謂邏輯咪又係語言偽術 連自己係祖粉都唔敢認 偽君子仲衰過真小人

到今日終於俾人圍d___

你要話我係扮中立 我無話可說
鬼叫我每次睇唔過眼既 都係班反祖講既野
既然H會員比個落台階我 我都唔再 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-6-19 18:55

做得CM版主,你一係唔好出聲, 一出就要一齊反容, 如果唔係D人唔高興話你唔係同佢一TEAM㗎
最好笑係有人出黎話好開心你被人圍, 其實根本唔滿意你幫過容祖兒講說話
算啦, 我打左一大篇中肯既說話, 呢D TROLL唔會出聲回, 但讚容祖兒首歌好聽呢班野就會湧曬出黎
對於呢班鍾意CYBERBULLY既TOXIC人士講CM係佢地反容最安全既地方, 踩人就理所當然, 人地有唔同意見就即係護主,
生活苦悶係咁架喇, 邊似得我, 就黎又會見BRITNEY, 之後仲有得睇BTS CONCERT
KAYBB同HOTEL出現之前CM已經係咁

做得CM版主,你一係唔好出聲, 一出就要一齊反容, 如果唔係D人唔高興話你唔係同佢一TEAM㗎
最好笑係有人出 ...
SPNicole 發表於 2018-6-19 19:32

最搞笑係讚下首歌/鐘意首歌嘅粉就比人話係吹奏首歌

嘩 咁成個cm無咩粉無吹奏過佢地偶像首歌啦

依邊有攪個火頭出黎係我既錯
希望大家可以一人少句

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

CHH 完左又到呢到 大家都玩左CM 咁多年
大家都應該成長  去企係人地個立場到諗發生緊咩野事
每個人都有每個人既立場 我地必須尊重
而版主、超級版主、管理員都係人,大家都係「後生仔」
一時間講錯野,一時既氣憤,錯誤既語言表達係正常
我認為唔好用"點解你係版主就xxxxxx" 去Blame一個人,
亦都唔好因為一次、兩次既Wording ge misunderstanding 就去攻擊、冷言冷語各個位置既人

呢件事可以告一段落,唔好再加私人感情 (包括偶像既感情) 落去
管理員s 都處理緊成件事,希望有個交待比到大家

都係果句,無咩事... 我出番去 hea 呠架 先啦

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

每個人 ...
釘釘 發表於 2018-6-19 19:51

咁多年仲叫後生?

some people are just not that well educated
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

每個人 ...
釘釘 發表於 2018-6-19 19:51

執左個壇咪就係最好既處理方法囉

執左個壇咪就係最好既處理方法囉
stephybest 發表於 2018-6-19 20:42

咁又唔好咁講其實一直以黎(由我係後生妹到而家做人呀媽)
Cm既偶像問題係一直冇停止過
但係如果禁住唔講,呢度又會變死壇
但係,你問佢地曉唔曉自律?Er……

釘爺,件事點收科真係交俾你地啦……始終,版主如果一掂到兩邊事但一邊,
始終都會比較危險……

一係真係搵個時時都得閒既BM睇實個場
但講真for呢度既會員年紀係冇可能

**** 本內容被作者隱藏 ****
釘釘 發表於 2018-6-19 12:50

加多個建議 希望版主唔好重開cool hot hits睇投票人個function

原本個人音樂喜好無乜好hide

但個function 會俾d小學雞濫用 列晒d投1分同時又投第2首歌5分既會員 作為佢地批鬥既工具

所以希望唔好重開個function

加多個建議 希望版主唔好重開cool hot hits睇投票人個function

但個functi ...
kayzzz 發表於 2018-6-19 21:18

其實7。2個discuz都算係比較舊既Version,唔介意的話可以執下佢:)

點解版主,管理員縱容果3,4位會員經常人身攻擊hkwilliamsiu,kaybb,tributehotel,kk8733? ...
iamsingingwong 發表於 2018-6-19 21:24

唉,以前既「大人物」個個都有經過呢個階段而家已經算係細路仔交啦……
咁多年仲叫後生?
SPNicole 發表於 2018-6-19 19:54

算啦,你都算後生啦,比起我呢啲老虔婆@@

希望大家可以一人少句
屮SiU霖屮 發表於 2018-6-19 19:45

本帖隱藏的內容需要積分高於 400000 才可瀏覽
nonkul

點解版主,管理員縱容果3,4位會員經常人身攻擊hkwilliamsiu,kaybb,tributehotel,kk8733? ...
iamsingingwong 發表於 2018-6-19 21:24

你唔係kaybb咩

希望大家可以一人少句
屮SiU霖屮 發表於 2018-6-19 19:45

認錯喺呢度如果關乎偶像問題其實冇咩用……

最好笑係有人出 ...
SPNicole 發表於 2018-6-19 19:32

但個post係你一開始撩交打先wor
當然板主「巧合」咁全部post都唔公開,唔知點解好唔小心咁得容祖兒同謝安琪兩個post先公開投票取向都絕對功不可沒
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

其實成件事來龍去脈係點架姐

當然板主「巧合」咁全部post都唔公開,唔知點解好唔小心咁得容祖兒同謝 ...
John 發表於 2018-6-19 22:22

Exactly 最好笑係佢最後仲要扮晒客觀咁話人地唔客觀 仲要噴埋其他人教育差 咁嘔心既野都做得出

佢點解要列埋晒d投1分既人 原因心知肚明啦

仲要話人唔覆佢 人唔笑 xxx

其實成件事來龍去脈係點架姐
kwanie 發表於 2018-6-19 22:25

肚餓 想食花生
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

錄左個心之科學嘅cover但係好難聽 都係唔post了

RVHOCPC 發表於 2018-6-19 22:37

又引戰
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

肚餓 想食花生
dongbb2332 發表於 2018-6-19 22:33

最憎容祖兒
邊個比容祖兒女金都要懺悔

RVHOCPC 發表於 2018-6-19 22:37

一早都知道風再加上火~陣間又莫須有話你係某某既粉

又引戰
John 發表於 2018-6-19 22:39

係咪想死呀而家一波未停一波又起呀嘛

係咪想死呀而家一波未停一波又起呀嘛
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-19 22:40

冇野嘅 個風上左岸啦

冇野嘅 個風上左岸啦
John 發表於 2018-6-19 22:42

登陸唔等於會減弱架嘛個風你地推風助瀾想lock咩……

但個functi ...
kayzzz 發表於 2018-6-19 21:18

首先果個睇人投票既FUNCTION 係7.2 內置基於版本太久遠 而升級亦有一定風險時
我地一般開POST 係唔會 TICK 果個選項
而結果只有該區版主或超版+管理員見到
當然我地唔希望呢樣野成為引戰既東西

----------------------------------------------------

當然, 年輕... 呢度大部份人仍然年輕 (你無30歲以上真係唔好同我講"成熟"呢2粒字)
到而家我做左咁多年人都未捉到點樣去Present一樣野, 點樣去處理一件事先係中立而無偏頗
希望大家見到呢個post 可以比番小小空間"版主"
"版主"都係一個會員.版主都有立場.版主都有空間
而cm 每個人都係義務去做野. 比相關資訊你地睇
呢一樣野請你地緊記
同埋... 呢度無任何廣告費.無任何sponsor. 如果你地唔鐘意某d 野.而我又唔去迎合你地
其實你地真係可以走架....

呢到既出現真係比你地一個空間去傾下"廣東歌"
我唔care 你地點同d派膠人士針峰相對 ( can be 係你地相處既習慣)
但當你地因為一D 野去無理攻擊無辜既會員甚至乎版主
我一定會出聲OR TAKE ACTION

加多句.有咩問題pm 我.呢2日我會多d上黎睇
ps2 頭先差d用錯ac reply呢個post xD

最後都係果句啦..我繼續 what is love 先

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

首先果個睇人投票既FUNCTION 係7.2 內置基於版本太久遠 而升級亦有一定風險時
我地一般開POST 係唔會 TIC ...
釘釘 發表於 2018-6-19 23:01

中肯 我buy

我3字頭都未見得好成熟但我appreciate你呢篇野

一早都知道風再加上火~陣間又莫須有話你係某某既粉
stephybest 發表於 2018-6-19 22:40

咁唯有三首溝埋一齊至錄喇

平時不多覺見到你
iamsingingwong 發表於 2018-6-19 23:21

我呢啲純粹passerby, 正職湊女,唔知邊日好日先留言。

無理攻擊擺明話緊你,你都可厚住面皮四兩撥千斤扮哂持平想俾人感覺以為你無份搞事?本宮真係寫個服字 ...
iamsingingwong 發表於 2018-6-19 23:19

係既 最好的債/kaybb

我呢啲純粹passerby, 正職湊女,唔知邊日好日先留言。
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-19 23:22

得閒吹下水幾開心

得閒吹下水幾開心
John 發表於 2018-6-19 23:49

不過我留得言既嗰個post都冇咩好下場XD趁個女訓著咪吹多陣囉……

當然板主「巧合」咁全部post都唔公開,唔知點解好唔小心咁得容祖兒同謝 ...
John 發表於 2018-6-19 22:22

撩交打?我好奇同想知有幾多人係咁JA WOR, 又唔係我公開先
人地投幾多分我從來唔比意見, 就算列左出黎我亦都冇作出評論
我相信唔只我好奇一邊投5分一邊投1分既人有幾多
其實好明顯有D人唔滿意容祖兒既FANS借機開火先姐
一隻手掌拍唔響, 自己有冇搧風有冇點火自己知, 我對謝安琪冇興趣投左個一分就算, 對佢我亦都有讚佢既價值, 完全冇打算踩佢或鍾意佢既FANS
咁點解謝安琪個POST冇罵戰容祖兒個POST有呢? 就係呢度D人唔比容祖兒FANS有自己意見, 讚下首歌好聽都ACCUSE人地吹奏
我唔識欣賞謝安琪係我自己個人喜好問題, 但我唔需要咁INSECURE去笑其他鍾意佢既人
出左首歌以黎我回既只有D幼稚到唔識尊重其他人有自己喜好既人
你咁多年黎既立場個個都知, 做得出要夠膽認

duu du duu du 比佢地之前啲主打差幾比

呢排鍾意聽呢首多啲

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

希望佢下PLUG可以高質啲

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽

見你都黎留言,我都想講幾句題外話

我個人覺得討論區都係一個搵水吹/搵自己感興趣事物嘅一個地方
所以先會繼續留低係度
大家都係熱愛香港音樂嘅一份子
希望大家係會發掘更多樂壇嘅美好、交流對香港音樂嘅意見
雖然cool cafe屬於一個討論題廣泛、比較輕鬆幽默自由嘅子版,未必會集中討論音樂,
但我都希望大家善用依個子版交流生活各種話題。

要建立一個好嘅討論環境,一眾會員嘅發言比起管理人員係更加重要
你地嘅一言一句,唔單止係發表個人意見,亦都係一點一點建立整個論壇
而我都希望以版主角色,刺激大家發言
我都好同意你講,版主都係一個會員
各位會員同管理層會成長、適應同學習
當各位會員去討論尋找樂趣、擴闊視野同時,管理層學層點去管理
我都仲思考梗點樣將定位自己先適合依家依個位置
不足係會有,懇請各位包涵同體諒,抱歉各位

所以,大家都有意見反映可以都講俾我地聽,公開留言都好、pm都好
各位嘅熱烈討論,雖然對我黎講係加重壓力,但亦都係作為管理層樂於見到嘅現象
希望大家珍惜討論區空間,多善用多自律先可以維持到自由討論環境

祝大家暢遊CM

duu du duu du 比佢地之前啲主打差幾比

呢排鍾意聽呢首多啲
matthew1990 發表於 2018-6-20 10:47

小娟 <3最近都係係咁煲呢幾隊
Gfriend / Twice /  Blackpink / EXID / AOA / WJMK

黎緊老女人APINK 又CB 好鬼正
因為創造101 最近聽多左宇宙少女 ~

落咁大雨
唔通連個天都因為香港樂壇踏入黑暗既一日而流淚

落咁大雨
唔通連個天都因為香港樂壇踏入黑暗既一日而流淚
bagfgfcde 發表於 2018-6-23 10:56

落晒啲雨咪慶祝牙倪開騷囉 樂壇重光紀念日呀
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)