返回列表 發帖
整個世界開始崩解了,當你離開的時候。
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

整個世界開始崩解了,當你離開的時候。
帥小寶` 發表於 2018-7-29 19:28

黎人同我賜100000杯酒

黎人同我賜100000杯酒
bagfgfcde 發表於 2018-7-29 19:38

蔡健雅把聲真係好好丁

上週專訪蔡健雅,我請她為在愛迷惘的人點一首歌,她說那就《墜落》吧,《墜落》談的是活著的一種狀態,個人與世界的相對:「有時候你就討厭自己、覺得自己渺小而沒有價值,你覺得自己是世界上的爛泥巴,是很正常的一件事。我們都有這樣的時候,不珍惜自己也不要別人愛你,有時是一種口是心非。」

只有去過谷底,才懂得深谷裡遇見野百合的春天是什麼光景;只有見識過黑暗,才知道你努力等候來的晨曦多麼清澈。

「真的有那種時候,連自己都不想要自己。」我們經常聽著蔡健雅情歌得以熬過孤獨,沒有想過會在她口中聽見人生最絕望的話,只要是人都有再也無力面對每天醒來的狀態。

點解啲坤9 fans咁煩

上週專訪蔡健雅,我請她為在愛迷惘的人點一首歌,她說那就《墜落》吧,《墜落》談的是活著的一種狀態,個人 ...
bagfgfcde 發表於 2018-7-30 17:04

蔡健雅果然識貨
支持《墜落》

蔡健雅果然識貨
支持《墜落》
-Prince- 發表於 2018-8-1 22:56

其實我一直都唔算好鍾意墜落
因為偏愛正面啲既歌 每年至尊歌都係好有正能量
但有排心情好差 一聽到呢首就忍唔住全日狂聽

經歷過曲折 最後又得到什麼
就放棄我 讓我繼續墜落
羨慕那些有完美生活的你們
童年記憶的快樂多過傷痕
生命開的玩笑有沒有分寸
帶走了我的天真

Tanya填詞真係好唔錯

原來尋晚gin lee腹瀉
仲要拎啲便便去焗
Happy and Blessed.

原來尋晚gin lee腹瀉
仲要拎啲便便去焗
jose 發表於 2018-8-2 16:41

周三珂...

The young Canadian is stopping any potential narrative that suggests she grew up idolizing Sharapova or that their Nike association means they’re best friends with a mentor-protege relationship. She spoke on the subject at a Tuesday press conference:

“We’re not friends, so there is that.”

難道我愛你 你愛我 都不會成事
難道你愛我 我愛你 要下輩子

Jason's Playlist 2024
Week 18 Chosen Family - COLLAR

呢家做原創獨立音樂真係好難啊。。。

呢家做原創獨立音樂真係好難啊。。。
九時用茶 發表於 2018-8-3 21:05

願聞其詳

BTW 你個username幾趣緻

難道我愛你 你愛我 都不會成事
難道你愛我 我愛你 要下輩子
JasOh103 發表於 2018-8-3 00:10

示愛就同人講啦唔該

示愛就同人講啦唔該
stopzi 發表於 2018-8-4 22:35

好!
決定要咁做
雖然唔係短期內
Week 18 Chosen Family - COLLAR

好!
決定要咁做
雖然唔係短期內
JasOh103 發表於 2018-8-5 00:01

唔好同我講就得啦

唔好同我講就得啦
stopzi 發表於 2018-8-5 00:02

為左9000我會講

為左9000我會講
JasOh103 發表於 2018-8-5 00:03

唔知你講咩了

好!
決定要咁做
雖然唔係短期內
JasOh103 發表於 2018-8-5 00:01

係咪香港人
容 祖 兒

係咪香港人
容 祖 兒
bagfgfcde 發表於 2018-8-5 00:13

俾90000我都唔會鍾意佢

好失落...
第一集咁就完左

ELLEN

歌手盧凱彤(Ellen)墮樓身亡。現場為跑馬地成和道69號一幢豪宅,今早(5日)9時50分,一名女子被發現由高處墮下,倒臥平台,救護員接報趕至,證實女子已傷重死亡。警方調查後,證實女子為歌手盧凱彤,初步相信她由20幾層高墮下,墮樓原因有待調查。

盧為香港歌唱組合at17成員,2001年,15歲Ellen與林二汶組成組合at17出道,2011年二人分開發展,Ellen推出個人首張專輯,樂迷反應熱烈。2013年Ellen首次入圍台灣金曲獎,同年Ellen籌備首個個人大型演唱會,壓力過大,情緒開始出現問題,最終在黃耀明勸喻下求醫,2014年證實患上躁鬱症及人群恐懼症,經過一年藥物控制及心理輔導,Ellen成功走出陰霾。去年六月,盧大方宣布出櫃兼承認於2016年與同性密友余靜萍拉埋天窗。

咩事

聽返《自我感覺還好》好大感觸

好SAD MIYU差啲俾人FOUL左
冇天理啊

想要觸碰到你 組
金采元(C) 矢吹奈子(V) 張圭俐(L) 金珉周 宮脇咲良 (羅高恩 曹柔理)

I AM
李佳恩(L+C) 許允真(V) 安宥真 崔藝娜 高橋朱里 (李彩燕)

1000%
宮崎美穗(L) 下尾美羽(C) 羅高恩(V) 李彩燕 金娜榮

RUMOR
金詩炫(C) 韓初媛(V) 權恩菲(L) 李詩安 村瀨紗英 (下尾美羽)

再次相遇
王怡人(C) 朴海允(L+V) 姜惠元 竹內美宥 曹柔理

Rollin rollin
本田仁美(C) 後藤萌咲(V) 張元英 白間美瑠 金鍍我 (金娜榮)

淫婦白間美瑠冇得唱呢首嘥哂
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

There’s always been a rainbow hanging over your head.

誰提早作別遠去
誰留低慢慢老去
多精彩盛宴終須
解散離席不要淚垂
愁懷隨日月被拭去
你會有一天學會面對
不要催

好SAD MIYU差啲俾人FOUL左
冇天理啊
matthew1990 發表於 2018-8-5 18:24

成班日本妹高質垃圾許允真 朴海允都唔係女團樣
惠里醬牛旁妹

http://www.metroradio.com.hk/997/Program/NewSong/music.aspx?m=1348
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=1126227&ptid=13960
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=1105137&ptid=13943

支持Serrini

http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=1126227&ptid=13960
http://www.cmusi ...
nicholashin 發表於 2018-8-6 20:33

同一頁呢個po先係亮點
太有趣了
有個雅字嘅女歌手都係公廁
e.g. 連詩雅、蔡健雅、Tay雅 Swift
nicholashin 發表於 2018-1-10 15:48

荒原         4         -         15         ×

究竟係乜野玩法。

如果真係fans嘅
唔會今時今日係度講邊個刻薄邊個對佢有幾差

上年佢同17個show、兩隻碟有無支持你自己心照
要抽水行開少少啦

落紅不是無情物 化作春泥更護花

落紅不是無情物 化作春泥更護花
屮SiU霖屮 發表於 2018-8-7 15:26

己亥雜詩good taste

Considering the above, can we say that Story Thief is A-Mei’s best album to date? The answer is probably not, and we can identify two aspects where the record fails. Firstly, whilst the record has some impressive moments, there aren’t any specific standouts that could be considered an addition to her canon of classics, and whilst consistency isn’t a bad thing, the lack of truly exceptional moments mean that the album falls comparatively flat against both her classic albums of the 90s and her more recent works.

Secondly, whilst the album is achingly beautiful, it depends on the listener being drawn in on the lyrical content and attaching themselves to emotion that she conveys, which as a result allows for many songs to be lacking in hooks or discernible singalong choruses.

仲話想攞女金喎 金你條命咩金

究竟版主今晚會唔會一點前訓著呢 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

估榜亂寫 燈中左第30週半杯入魂播正13次 但冇分加

fufu
47. Bring Him Home
week19
1 . TheCrush        Possession

#mean
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

#mean
Kfmusic 發表於 2018-8-10 16:10

超fd

以為政府已經夠慢 點知你仲慢

god姐

原來某會員係醫院做野

真係好擔心果度d病人既安危......

Summer of Love 15
等等 20

雀斑 1(Song of the Year #5)
不脫知女生 2

哽咽 11
荒蕪中起舞 9

一個人回家 1
卡嚓 1
早班火車 -
你根本不是我的誰 2
呼喊青春 -
活該活該 3
誰 1 (Song of the Year #6)

了不起 1
囂張 1
燈下黑 2
圓滑 2

天色很暗 3
發抖 2
廿九歲的遺書 12

還不夠遠 3
我們的皇冠 1
賣空氣的人 19

懂事 1 (Song of the Year #5)
翻牆 3
之所以是你我 7

荒原 7
光 1

DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

Summer of Love 1
等等 -

雀斑 2
不脫知女生 1
哽咽 1
荒蕪中起舞 2
一個人回家 2

卡嚓 1
早班火車 11
你根本不是我的誰 1
呼喊青春 -
活該活該 2
誰 1

了不起 4
只要美麗 4
囂張 1
燈下黑 1
圓滑 1
白光 6

天色很暗 10
發抖 1
廿九歲的遺書 6

還不夠遠 1
賣空氣的人 2

懂事 2
翻牆 1
之所以是你我 1

荒原 1
SSN Chart (3 May)  冠軍: 黃言 - 黃妍  |  亞軍: 靈魂有路 - 雷同二友

雀斑 1
不脫知女生 2
哽咽 3
荒蕪中起舞 -

一個人回家 2
卡嚓 1 [十大第六位]
早班火車 -
你根本不是我的誰 12
呼喊青春 -
活該活該 8
誰 16

了不起 6
囂張 1
燈下黑 7
圓滑 5

天色很暗 1
發抖 -
廿九歲的遺書 2

還不夠遠 1
賣空氣的人 4

懂事 -
翻牆 2
之所以是你我 2

荒原 1

難道我失戀到八十歲
只得枕頭來做愛侶
我怕最後那根黑髮也白了
仍無人抱著我睡

難道我失戀到八十歲
只得枕頭來做愛侶
我怕最後那根黑髮也白了
仍無人抱著我睡
...
JasOh103 發表於 2018-8-16 10:43

希望你快啲向心儀對象表白
@stopzi

係咪拍無限大mv 順水賣埋俾人做廣告
47. Bring Him Home
week19
1 . TheCrush        Possession

01        衛蘭        278
02        盧凱彤*        264
03        Gin Lee        227
04        王菀之        226
05        王嘉儀        196
06        AGA        180
07        容祖兒        128
08        楊千嬅        119
09        湯寶如        113
10        鄧小巧*        95.5
SSN Chart (3 May)  冠軍: 黃言 - 黃妍  |  亞軍: 靈魂有路 - 雷同二友