返回列表 發帖
在加拿大讀書的林奕匡,拿取獎學金進大學是品學兼優的乖學生,不過亦有過一些瘋狂事跡,例如考試作弊、甚至記錯考試時間,令以為自己已經夠誇張的Bruno目瞪口呆。回想當年阿Phil仍感到非常尷尬,「當時的試卷紙很薄,我墊了一張『貓紙』在試卷下,結果被老師發現,很醜,很羞愧」

另一件事跡就更傳奇,在考試前一天阿Phil跟朋友在msn聊天,說道「明天考試我們加油」,結果朋友回應指:「今天已經考完試了…」令他當場崩潰,更令他驚訝的事,他抱著死馬當活馬醫的心情,事後向教授申請補考竟然成功了,而同場更有幾名其他同學,令他哭笑不得。

今年男歌手獎可唔可以從缺 冇個比得落手
女歌手就...得3個想比, 啱啱好分得勻
組合就errr..都係冇個想比
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

組合就errr..都係冇個想比 ...
dongbb2332 發表於 2018-10-14 17:31

組合爆哂
女歌手冇個想俾
男歌手有2個定咗

組合爆哂
女歌手冇個想俾
男歌手有2個定咗
bagfgfcde 發表於 2018-10-14 17:37

得張敬軒同周國賢好啲
雖然張敬軒喺你度成績好唔掂
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

得張敬軒同周國賢好啲
雖然張敬軒喺你度成績好唔掂
dongbb2332 發表於 2018-10-14 18:03

小同呢
小宇呢
小念呢

X交叉ZY 兩點幾你鑽乜@野呀

每次趕DEADLINE都硬係有十九幾樣野煩住曬

痴線
一個小小既BAGEL EMOJI都可以咁多人討論
最攪笑最後APPLE又真係走去改靚佢 仲加PAT CREAM CHEESE落去
真係好可愛

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

夏至秋天的距離
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

本帖隱藏的內容需要積分高於 100 才可瀏覽

組合就errr..都係冇個想比 ...
dongbb2332 發表於 2018-10-14 17:31

Eason 我們、與你常在、破壞王、可一可再、漸漸今年五首歌都唔曳

唔知係咪屋企出現過一盒過期3年既金沙....
就算幾肚餓都好
睇見有金沙都唔係幾夠膽食._____.

人哋唱一首ellen作嘅歌 一首ellen唱嘅歌
成隻碟已經無其他國語歌啦
都唔知點解要係咁留言話唔好唱普通話歌啦唱廣東歌啦
講呢地說話都睇場合吖

This is not, not like me

Why did you do that do that do that do that do that to me
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

吳若希 不必相見恨晚
--------------------

今日係881 948 903各自聽左1次。。。
week17

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
week17

點解1989咁好聽
點解reputation差咗咁多

乜料呀播完羅生門播崇拜

點解11月咁忙?
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

Eason 我們、與你常在、破壞王、可一可再、漸漸今年五首歌都唔曳
hehehaha 發表於 2018-10-24 19:59

可一可再越聽越正
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

唔怪得播得咁好
本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽

唔怪得播得咁好
**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2018-11-4 02:49
生之頌好慘

生之頌好慘
nicholashin 發表於 2018-11-4 03:10

抵啦 都唔知唱緊乜

抵啦 都唔知唱緊乜
帥小寶` 發表於 2018-11-4 11:01
雖然我覺得無乜可能聽唔到佢唱咩 (係咪唱得難聽/悶就另一回事)
但係呢個前提下都上到你個榜 算係咁

雖然我覺得無乜可能聽唔到佢唱咩 (係咪唱得難聽/悶就另一回事)
但係呢個前提下都上到你個榜 算係咁 {:1_114 ...
nicholashin 發表於 2018-11-4 12:55

好快落棺

另外,陳詠謙是Phil的作品《高山低谷》作詞人,他透露初識Phil時,和監製Edward Chan吃飯開會,他說:「跟朋友食飯吹水都會講啲『曳嘢』,但他只會不斷強調自己來自溫哥華隔籬一個冇人住的小島,不明白我說的,我只好退席到餐廳外吸呼一下。」

另外,陳詠謙是Phil的作品《高山低谷》作詞人,他透露初識Phil時,和監製Edward Chan吃飯開會,他說:「跟 ...
nicholashin 發表於 2018-11-4 20:37

下 想sell純情啊?

下 想sell純情啊?
帥小寶` 發表於 2018-11-4 21:38

好PURE 呀。

下 想sell純情啊?
帥小寶` 發表於 2018-11-4 21:38
同Gin Lee一樣咁乖

nicholashin 發表於 2018-11-4 22:00

點乖????

nicholashin 發表於 2018-11-4 22:00

兩個同乖都扯不上關係

兩個同乖都扯不上關係
帥小寶` 發表於 2018-11-4 22:27
所以都係優秀!

兩個同乖都扯不上關係
帥小寶` 發表於 2018-11-4 22:27

驚。。。

所以都係優秀!
nicholashin 發表於 2018-11-4 22:38

得煎煎優秀

cut左首不要不記得做 ringtone
明明係chorus 度cut起
但電話一響係「就算他獻出最好 你一瞬間心軟」
week17

試緊用Pivot 執AP
然後困獸28同勇悍17中間粒dot 至少有4種dot
week17

cut左首不要不記得做 ringtone
明明係chorus 度cut起
但電話一響係「就算他獻出最好 你一瞬間心軟」
{:4_ ...
b01091018 發表於 2018-11-6 15:17

依家仲有人用歌做ringtone?

依家仲有人用歌做ringtone?
kayzzz 發表於 2018-11-7 09:38

實冇撞arma 。。。
week17

試緊用Pivot 執AP
然後困獸28同勇悍17中間粒dot 至少有4種dot
b01091018 發表於 7/11/2018 09:33
WIN XP
WIN 7
ANDROID
IOS

見到高顏值仲等我禁入去昅下有幾正

果然同佢FASHION SENSE一樣咁高

Shitty幾時先有校園巡唱=.=

本帖隱藏的內容需要積分高於 3200 才可瀏覽

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
MEAN 到核爆

**** 本內容被作者隱藏 ****MEAN 到核爆
kwanie 發表於 2018-11-8 19:35

Facebook會唔會被收律師信

**** 本內容被作者隱藏 ****
放空 發表於 2018-11-8 18:34

支持很堅強
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

Supper Moment唔派To Whom係咩玩法 讓賽畀歌曲難聽到想爆粗嘅Dear Jane拎組銀? :o)

**** 本內容被作者隱藏 ****MEAN 到核爆
kwanie 發表於 2018-11-8 19:35

簽名檔咩料

簽名檔咩料
林仔 發表於 9/11/2018 09:13
想知邊個咁大怨氣姐

支持很堅強
John 發表於 2018-11-9 01:16

我都覺得冇問題
尤其係今年冇乜歌跑得出嘅情況下, 很堅強都算紅
CM同903根本好多人反Gin反到上曬腦,
成班人喺度圍爐, 唔想承認Gin Lee今年係算OK