返回列表 發帖

個榜好假!
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

13/09 Gin Lee/蘇永康 - 和每天講再見 (合唱版)
15/09 吳雨霏 feat. AF - Come with Me (Dough-Boy Remix)
29/09 Gin Lee - 隨風而來‧隨風而去
29/09 Yan Ting - 愛與罪
10/10 AGA - Nights Without You
11/10 劉美君 - 千色
17/10 陳奕迅 - 之外
20/10 孫燕姿 - 跳舞的梵谷
01/11 孫燕姿 - 我很愉快
13/11 Robynn & Kendy - 世界對我們
28/11 吳雨霏 - 奉愛之名
20/11 達明一派 - 剎那天地 (Live Version)
22/11 張惠妹 - 偷故事的人
02/12 Gin Lee - 隨風而來‧隨風而去 在903專業推介取得第1名
07/12 張惠妹 - 連名帶姓
09/12 Gin Lee - 隨風而來‧隨風而去 正式在903專業推介落榜
14/12 譚詠麟 - 星夜的呼喚
22/12 孫燕姿 - 風衣
22/12 張惠妹 feat. 瘦子 E-SO - 你說了算
26/12 Gin Lee - 曌

原來某歌手兩plugs之間 環球已經幫兩個真‧天后派左三首歌

原來某暗星不停亂入某頒獎典禮就係因為準備派歌
心機由上年開始都咁重
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

算吧啦你 Gin Lee既歌邊有人唱=.=
HOTMAN 發表於 2017-12-26 12:59

明明我冇提過呢個人
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

原來某暗星不停亂入某頒獎典禮就係因為準備派歌
心機由上年開始都咁重 ...
JasOh103 發表於 2017-12-26 13:11

Gin粉好識利用人宣傳自己個嘔像
嘔心 有點既嘔像就有點既fsns

走到較groovy的〈隨風而來 隨風而去〉,Gin Lee又能演繹出當中活力,現場版本更是收放自如,令人嘆為觀止。

他們眼中的「minor classics」或「My Secrets」則淪為像〈麻煩你〉或〈16號愛人〉一類沒有派台,但實際上跟方力申或鄧麗欣一樣欠缺質感的K歌。

他們眼中的「minor classics」或「My Secrets」則淪為像〈麻煩你〉或〈16號愛人〉一類沒有派台,但實際上跟 ...
John 發表於 2017-12-26 13:31

估唔到万刀甲係首K歌黎 @@

其實並唔係愛唔愛,而係敢唔敢愛...

談什麼戀愛 無需深愛
情非都不必急於痛改
難得到你的將來 誰會覺得意外

Merry Lamb Lamb fans去左邊

Merry Lamb Lamb fans去左邊
nicholashin 發表於 2017-12-26 17:24

hi

其實並唔係愛唔愛,而係敢唔敢愛...

談什麼戀愛 無需深愛
情非都不必急於痛改
難得到你的將來 誰會覺得意外 ...
JasOh103 發表於 2017-12-26 16:02

我敢愛

其實M記買開心樂園餐送 Live in the Moment / 欣賞 一隻有無得諗

弓起HARRY會員正式失戀

女神 5.59m
你是你本身的傳奇 4.70m
沒有你, 我甚麼都不是 3.31m
矛盾一生 15.21m
山林道 6.49m

霸氣情歌 1.06m
假使世界原來不像你預期 1.21m
失魂記 1.17m
朋友身份 1.45m
原來只因深愛著 4.51m
長相廝守 2.98m+7.40m
十戒歌 2.3k

music is dead
support 十戒歌!!!!!

女神 5.59m
矛盾一生 15.21m
山林道 6.49m

霸氣情歌  ...
JasOh103 發表於 2017-12-28 02:20

真心覺得十戒歌好聽,編曲又一流,歌詞又有意思
可惜太短,仲短過Donald

利申:艾粒 13年fans

唔想病住跨年

望住個美女榜
我真係唔識欣賞

其實M記買開心樂園餐送 Live in the Moment / 欣賞 一隻有無得諗
hehehaha 發表於 2017-12-26 17:27

送跳樓天后啲滯銷碟ssss 就差唔多
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

送跳樓天后啲滯銷碟ssss 就差唔多
616.1314 發表於 2017-12-28 20:20

音樂質素同銷量不一定成正比
世界需要多一點愛,Come with Me, 我們奉愛之名,支持吳雨霏

呢個會員好嘔心

呢個會員好嘔心
John 發表於 2017-12-29 13:08

其實你係咪倪倪同鄉?
點解會咁肯同佢免費宣傳

John 發表於 2017-12-29 20:34

下仲有人上golden ga?

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

男人一樣不敢認同

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

原來Triple G《淺藍色的號角》上年6月網上出左 無得爭我個榜既外卡同新人獎 陰公

原來Triple G《淺藍色的號角》上年6月網上出左 無得爭我個榜既外卡同新人獎 陰公 ...
nicholashin 發表於 2017-12-30 18:59

由二珂補上領取新人獎項

**** 本內容被作者隱藏 ****
bagfgfcde 發表於 2017-12-30 11:26

嘩 開口埋口就扑人...

嘩 開口埋口就扑人...
John 發表於 2017-12-30 19:13

I don't trust nobody and nobody trusts me

I don't trust nobody and nobody trusts me
bagfgfcde 發表於 2017-12-30 19:16

譚嘉儀投訴被「block」 坤哥:我冇衝動block佢

問到坤哥係咪經常block女仔?佢就否認,又重申只係玩下。

ig俾cm播放率洗版毒到
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

過多兩日
衛蘭係咪正式成為叱咤史上最肥最重磅女金
之後全香港應該得欣宜一個會破到呢個紀錄

**** 本內容被作者隱藏 ****
bagfgfcde 發表於 2017-12-30 11:26

最討厭這些人
識佢老鼠
Happy and Blessed.

最討厭這些人
識佢老鼠
jose 發表於 2017-12-30 23:00

Sorry lor

Sorry lor
bagfgfcde 發表於 2017-12-30 23:04

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

Sorry lor
bagfgfcde 發表於 2017-12-30 23:04

最後一星期交榜比我喇呢位榜豬乖啦好嘛?
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

dongbb2332 發表於 2017-12-30 23:32

掛住聽1989同Reputation 忘記左

女神 5.59m
矛盾一生 15.21m
山林道 6.49m

霸氣情歌  ...
JasOh103 發表於 2017-12-28 02:20

想知究竟有幾多水份
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

dongbb2332 發表於 2017-12-30 23:32

交完又唔睇
落地獄啦

交完又唔睇
落地獄啦
bagfgfcde 發表於 2017-12-31 00:01

反煎力好惡......
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

反煎力好惡......
帥小寶` 發表於 2017-12-31 00:35

見到你安全平安真好

難得 (喂?) 一切有她伴我 (做緊咩?)
只想共她 (系…好耐無見…)
三天不出家門 (你有無時間丫?)
oh… 這時間 可慵懶 (um…)
(咁…唔緊要……下次先)
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

估勁歌果個新人獎 是唔是一齊攬炒

今日係咁睇返 1314 啲片 好想祖祖快啲再開演唱會

今日係咁睇返 1314 啲片 好想祖祖快啲再開演唱會
賴爽 發表於 2017-12-31 13:58

好想佢再開 MSL

我仲記得1年前嘅今晚
Happy and Blessed.

我仲記得1年前嘅今晚
jose 發表於 2017-12-31 17:27

我都記得 好想佢再黎 咁快1年