返回列表 發帖
我都記得 好想佢再黎 咁快1年
dongbb2332 發表於 2017-12-31 17:28

一諗起咁就一年就sad了
Happy and Blessed.

一諗起咁就一年就sad了
jose 發表於 2017-12-31 17:32

今年過得好快
好sad牙
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

今晚想係咁睇返Touch Mi 2啲片 好想瘦瘦快啲再開失聲演唱會

好想同佢一齊大合唱
好想佢開side track
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

今日係咁睇返 1314 啲片 好想祖祖快啲再開演唱會
賴爽 發表於 2017-12-31 13:58

#2019廿周年紅館唱20場

今日先第一次聽到全首追光者, 係咪有d out
仲有個JC 咩來頭, 竟然上到去湖南衛視跨年show
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

#2019廿周年紅館唱20場
hehehaha 發表於 2017-12-31 18:06

一齊睇

一齊睇
RVHOCPC 發表於 2017-12-31 21:35

溝緊我?

溝緊我?
hehehaha 發表於 2017-12-31 21:38

鼓勵你同爽爽一齊睇

鼓勵你同爽爽一齊睇
RVHOCPC 發表於 2017-12-31 21:57

佢咁大
襯唔起佢

dls 林憶蓮啲廣東話變咗譚仔阿姐咁
唱得又難聽咗

dls 林憶蓮啲廣東話變咗譚仔阿姐咁
唱得又難聽咗
jose 發表於 2017-12-31 22:23

佢d咬字唔係不嬲都係奇特d咩

佢d咬字唔係不嬲都係奇特d咩
kevinlai1621 發表於 2017-12-31 22:27

已經無咗韻味
變咗鄉音咁

已經無咗韻味
變咗鄉音咁
jose 發表於 2017-12-31 22:31

可能今次d歌都唔係第一次聽, 唔覺掛

Hello
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

arr
點解sony機聽港台會係咁跳線
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

歌手林奕匡(Phil)到電台受訪,遲了約15分鐘的他一見記者即謂不好意思,因為屋企冇水搞到遲到,他謂:「今朝食完早餐諗住化妝整頭,但點知水龍頭啲水滴出嚟,我就知唔對路,連搽完wax嘅手都洗唔到。好彩屋企有枝水,我就攞嚟刷牙洗面同洗手,但就沖唔到涼同洗頭。(咩事冇水?)唔知,冇notice。(太太有冇影響?)佢仲瞓緊覺。(陣間買啲水返去?)希望陣間有番水,不過我都要今晚先至可以返番屋企。」

歌手林奕匡(Phil)到電台受訪,遲了約15分鐘的他一見記者即謂不好意思,因為屋企冇水搞到遲到,他謂:「今 ...
nicholashin 發表於 2018-1-1 16:21
藉口真係多嘅姐
等我下次遲到都用呢個理由先

側田

有無人知一姐霏尋晚點解無去
去咗維園?

有無人知一姐霏尋晚點解無去
去咗維園?
林仔 發表於 2018-1-2 12:15

係我就唔去
又要少獎過煎煎
又要唱live

係我就唔去
又要少獎過煎煎
又要唱live
JasOh103 發表於 2018-1-2 12:34

歌詞我都抄定 諗住有得現場一齊唱哦哦哦哦
點知同我講無嚟? 火都嚟

啲Gin粉見公 雞唔到AGA琴晚個live
就轉移目標笑KARY啲live
攻心計到 真係嘔心

希望Gin Lee快啲收檔

真係聰明 知道唱live會devalue首歌 索性唔出席
HOTMAN 發表於 2018-1-2 12:36

好彩有kiri聽
即刻upgrade左首歌

啲Gin粉見公 雞唔到AGA琴晚個live
就轉移目標笑KARY啲live
攻心計到 真係嘔心

希望Gin Lee快啲收檔{:1_111 ...
bagfgfcde 發表於 2018-1-2 12:42

可以拎返三年前live出嚟嘅攻

已經聽厭左Reputation
都係1989最好 ^^

歌詞我都抄定 諗住有得現場一齊唱哦哦哦哦
點知同我講無嚟? 火都嚟
林仔 發表於 2018-1-2 12:37

竟然唔識背 美霏既歌詞
扣你50分

已經聽厭左Reputation
都係1989最好 ^^
bagfgfcde 發表於 2018-1-2 14:01

冇聽過佢啲怨婦 / 姣歌
應該由邊首歌開始聽?

冇聽過佢啲怨婦 / 姣歌
應該由邊首歌開始聽?
hehehaha 發表於 2018-1-2 19:32

其實我都資歷尚淺 歡迎其他愛蛇力推介
不過你喜 country 定 pop 多啲先?

其實我都資歷尚淺 歡迎其他愛蛇力推介  
不過你喜 country 定 pop 多啲先? ...
bagfgfcde 發表於 2018-1-2 19:36

其實我鍾意怪雞電子嘢
平時聽開bjork同容祖兒

Harry Style三部曲:I knew you were trouble/ Style / Out of the woods
HOTMAN 發表於 2018-1-2 19:41

Style漏咗個S

其實我鍾意怪雞電子嘢
平時聽開bjork同容祖兒
hehehaha 發表於 2018-1-2 19:49

好啦咁
支持utopia
支持扮了解

好啦咁
支持utopia
支持扮了解
bagfgfcde 發表於 2018-1-2 19:50

祖兒如果咁出一隻大碟,音樂唔差得過bjork

1. 跑步機上
2. 跟珍芳達做健身操
3. 我好得閒
4. 喜喜
5. 神魂顛倒
6. 四面台
7. 鴛鴦襪
8. 蛇
9. 垂涎
10. 黃昏點唱機 (remix)

祖兒如果咁出一隻大碟,音樂唔差得過bjork

1. 跑步機上
2. 跟珍芳達做健身操
3. 我好得閒
4. 喜喜
5. 神 ...
hehehaha 發表於 2018-1-2 19:56

如果祖祖可以出到一隻好似1989咁高質既POP ALBUM就好啦

如果祖祖可以出到一隻好似1989咁高質既POP ALBUM就好啦
bagfgfcde 發表於 2018-1-2 20:00

唔 可 以

祖祖vocals咁好
邊會做到要垃圾vocals先做得好既pop album
祖祖係應該做live recording

美雅flop到負面新聞上埋台灣娛樂網站

是很久沒這感覺吧
似回到中學的暑假
那年第一次失去她
還未學會瀟灑

寫個tag都懶仲好意思霸住個位唔肯走 好意思串送禮做廢老咩
我們的總和

寫個tag都懶仲好意思霸住個位唔肯走 好意思串送禮做廢老咩
Wonders 發表於 2018-1-2 23:57

正面抽擊

竟然唔識背 美霏既歌詞
扣你50分
屮SiU霖屮 發表於 2018-1-2 17:42

依家已經背緊奉愛之名歌詞

應該得 除非唔得

Grammy Award for Best Surround Sound Album
聽左2017得獎既作品其中兩tracks之後笑左

好想問903個歐陽志強幾時可以收得皮?
留返少少時間播下Gin Lee好過啦 你 _ 味

好想問903個歐陽志強幾時可以收得皮?
留返少少時間播下Gin Lee好過啦 你 _ 味 ...
hehehaha 發表於 2018-1-3 21:08

完全無完嘅跡象 仲拖過愛回家

沉澱晒fb d樂評先開始串meilo
呢舖好睇啦

如果個女金係排隊攞, Gin Lee下世啦

2018 JOEY
2019 謝安琪
2020 王菀之
2021 薛凱琪
2022 吳雨霏
2023 方皓玟
2024 JW王灝兒
2025 鄭欣宜
2026 AGA
2027 黃淑蔓
2028 鄧小巧
2029 JOEY (JOEY 30 Years)
2030 顏卓靈
2031 J.Arie
2032 吳雨霏 (Kary 30 Years)
2033 Gin Lee

如果個女金係排隊攞, Gin Lee下世啦

2018 JOEY  
2019 謝安琪
2020 王菀之
2021 薛凱琪 ...
hehehaha 發表於 2018-1-3 23:46

我覺得起碼2051 因為廢老都等左30年 佢俾譚生祝福完起碼等出道40年先有得拎
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

D_U 馬莎唔戀係執牙麻?
佢D野食真係戀好食

D_U 馬莎唔戀係執牙麻?
佢D野食真係戀好食
屮SiU霖屮 發表於 2018-1-4 05:01

???
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

新一年要反孫盛希 傷心

人若變記憶便迷人
HOTMAN 發表於 2018-1-4 22:55

你黑勤 明白什麼都總有限期

黎到最後階段先少左人投票