返回列表 發帖
**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2018-1-8 13:25

wiki好波
Happy and Blessed.

nicholashin 發表於 2018-1-8 13:25

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

停左2日藥 D胃酸倒流又黎過X(
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

想知加左啲咩資料
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

好凍呀。我要去冬眠。。

問到她會否在新一年做一些近似迪士尼的音樂,她不忘為自己賣廣告:「希望迪士尼今年會搵我唱主題曲啦!我真係 ...
John 發表於 2018-1-7 21:18

原來係JW...

唔派終於結束的起點派兄弟 傻的嗎

唔派終於結束的起點派兄弟 傻的嗎
nicholashin 發表於 2018-1-8 17:47

聽講拎過我個頒獎典禮既非派台歌曲獎既歌都唔會派台

問到她會否在新一年做一些近似迪士尼的音樂,她不忘為自己賣廣告:「希望迪士尼今年會搵我唱主題曲啦!我真係 ...
John 發表於 2018-1-7 21:18

佢知唔知個_字點寫......

bagfgfcde 發表於 2018-1-8 18:01
祖粉好嘔心 希望天主霏快啲捉你落地獄

祖粉好嘔心 希望天主霏快啲捉你落地獄
nicholashin 發表於 2018-1-8 18:21

唔知會唔會派轉眼呢 嘻嘻

bagfgfcde 發表於 2018-1-8 18:01

咁頒晒俾live in thr moment嘅歌啦
頒埋個非派台歌手獎俾gin lee

Gin Lee: 一月是錄音的節奏,新歌快錄好了,很快有得聽!✌️

期待和每天講再見賀年remix!

咁頒晒俾live in thr moment嘅歌啦
頒埋個非派台歌手獎俾gin lee
jose 發表於 2018-1-8 21:20

俾金針獎俾佢啦
祝佢快啲榮休

聽聞係新歌黎 叫《和舊年講再見》
HOTMAN 發表於 2018-1-8 23:03

剩係睇歌名啲賀年氣氛已經湧哂出黎
好期待會 featuring 家燕姐定Do姐

吳雨霏: 一月是錄音的節奏,新歌快錄好了,很快有得聽!✌️

期待和每天講再見賀年remix! ...
hehehaha 發表於 2018-1-8 22:58

我迫不及待好想聽聽了

我迫不及待好想聽聽了
jose 發表於 2018-1-8 23:08

環球呢鋪醒目呀
原來做隻大hit歌係賀年歌
以後每逢新年都要聽gin lee

環球呢鋪醒目呀
原來做隻大hit歌係賀年歌
以後每逢新年都要聽gin lee
hehehaha 發表於 2018-1-8 23:11

系呀
出完之後可以轉去做都市閒情代大王個位

系呀
出完之後可以轉去做都市閒情代大王個位
jose 發表於 2018-1-8 23:16

安德GIN

拎左女金後,你怕以後無機會十大?

........我怕佢繼續咁肥落去真係無機會
口腫面腫,睇下醫生啦

同阿媽鬧交 懶型咁拋低一句 你嘈夠我先上番泥
落到樓唔使一秒我就後悔

原來gin lee已經5年無出過新歌新碟喇..
到底佢去左邊度
bma你想收埋佢到幾時

同阿媽鬧交 懶型咁拋低一句 你嘈夠我先上番泥
落到樓唔使一秒我就後悔 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-1-9 22:04

上黎我屋企打住機先

上黎我屋企打住機先
hehehaha 發表於 2018-1-9 22:22

有咩機打

維基有條廢柴delete哂gin lee環球成就
iamsingingwong 發表於 2018-1-9 22:38

我之前幫煎煎寫左好多吹奏佢既文字
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

原來gin lee已經5年無出過新歌新碟喇..
到底佢去左邊度
bma你想收埋佢到幾時 ...
jose 發表於 2018-1-9 22:10

尋晚聽地下神秘電台1872大隻妙話佢係另一個平行世界好受歡迎好紅好努力,仲已經拎咗好多叱咤獎
包括女金 x 3
至尊唱片 x 1
最女 x 1
最歌 x 1
至尊歌 x 2
女銀 x 2
仲叫我哋呢邊既樂迷唔洗膽心佢,因為Kary同Joey已經唔係再係佢對手
同埋佢叫Kary努力啲,因為將來佢會拎女金

好掛住蔡健雅
家陣變返做單身 應該好多療傷歌可以出
LM等聽Letting Go 空白格 當你離開的時候 墜落 陌生人 無底洞 失語者 重生版

好掛住蔡健雅
LM等聽Letting Go 空白格 當你離開的時候 墜落  ...
bagfgfcde 發表於 2018-1-10 11:22

你仲可以追求佢。。。

好掛住蔡健雅
LM等聽Letting Go 空白格 當你離開的時候 墜落  ...
bagfgfcde 發表於 2018-1-10 11:22

又單身..
原來係公廁嚟

又單身..
原來係公廁嚟
jose 發表於 2018-1-10 13:19

咪又係同果條仔係度離離合合

蔡健雅和外籍男友分分合合,粉絲們也實在是看不懂。不過,在6日的演唱會上,蔡健雅問台下,「一個人來的舉手?」接著她說:「我也是一個人,一個人也挺好的,但是一個人也需要很多愛,所以姊姊抱一抱,我們一起用歌來感受,我們一起抱抱、我們一起哭。」看來蔡健雅已經和男友分手,她已經間接承認單身了。

咪又係同果條仔係度離離合合  

蔡健雅和外籍男友分分合合,粉絲們也實在是看不懂。不過,在6日 ...
bagfgfcde 發表於 2018-1-10 13:32

睇嚟佢無霏妹咁好彩

媽 咪 姐 嘅 世 侄 女 有 個 friend 係 幫 人 修 理 電 腦 嘅 , 早 兩 日 , 世 侄 女 拎 部 電 腦 去 俾 個friend 幫 佢 執 吓 啲 零 件 , 返 嚟 時 同 媽 咪 姐 講 話 睇 到 啲 正 嘢 。 咦 , 咁 盞 , 又 有 慾 照 ?

世 侄 女 話 佢 去 到 個 friend 間 舖 時 , 個 friend 啱 啱 開 始 整 另 外 一 部 電 腦 , 世 侄 女 無聊 走 埋 去 睇 佢 個 friend 點 整 之 餘 順 便 吹 水 , 佢 個 friend 逐 個 「 分 純 」 打 開 嚟check 時 , 突 然 出 現 一 批 比 四 級 冇 格 仔 更 激 嘅 相 。 世 侄 女 睇 到 嘩 嘩 聲 , 因 為 相 入 面嘅 動 作 有 啲 真 係 不 堪 入 目 , 「 女 主 角 」 就 得 一 個 , 但 男 主 角 就 黃 、 黑 、 白 種 都 有 。

世 侄 女 八 卦 , 睇 真 啲 , 「 嘩 」 咗 一 聲 : 「 呢 個 女 主 角 咪 係 『 河 馬 』 ? 」 佢 個friend 至 唔 多 情 願 咁 承 認 話 部 電 腦 真 係 「 河 馬 」 拎 嚟 修 理 嘅 。 世 侄 女 話 佢 個friend 見 到 呢 啲 相 都 好 無 奈 , 為 怕 好 似 「 猩 猩 王 」 單 嘢 咁 惹 上 麻 煩 , 惟 有 拿 拿 臨check 完 即 刻 收 埋 部 電 腦 , 當 無 事 發 生 , 仲 叫 世 侄 女 唔 好 同 人 講 㖭 。

媽 咪 姐 聽 完 之 後 , 好 大 感 慨 , 發 覺 好 多 人 仲 未 汲 取 到 「 猩 猩 王 」 單 嘢 嘅 教 訓 , 仲 要將 啲 咁 私 人 到 唔 見 得 光 嘅 嘢 放 上 電 腦 , 拎 部 電 腦 出 街 修 理 又 唔 先 將 所 有 資 料 清 走 ;再 嚟 就 係 估 唔 到 以 「 食 餅 」 出 身 , 同 期 中 叫 做 最 有 實 力 嘅 「 河 馬 」 原 來 咁 世 界 大 同。 唉 , 媽 咪 姐 又 要 對 佢 「 另 眼 相 看 」 嘞 !
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

睇嚟佢無霏妹咁好彩
jose 發表於 2018-1-10 13:49

可能因為佢唱歌冇霏姐咁好聽 吸引唔到異性

又單身..
原來係公廁嚟
jose 發表於 2018-1-10 13:19
有個雅字嘅女歌手都係公廁
e.g. 連詩雅、蔡健雅、Tay雅 Swift

Tay雅 Swift
nicholashin 發表於 2018-1-10 15:48

巴打 我留意左你好耐

媽 咪 姐 嘅 世 侄 女 有 個 friend 係 幫 人 修 理 電 腦 嘅 , 早 兩 日 , 世 侄 女 拎 部 電 腦 去 俾  ...
John 發表於 2018-1-10 13:52

究竟邊個係河馬
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

食曲奇餅

誰在悼念快將接近成年 誰告誡我課室不要睡眠

誰在悼念快將接近成年 誰告誡我課室不要睡眠
Yan 發表於 2018-1-10 18:10

有咁快last day咩。。。

有咁快last day咩。。。
bagfgfcde 發表於 2018-1-10 18:20

Last teaching day下星期考mock la

媽 咪 姐 嘅 世 侄 女 有 個 friend 係 幫 人 修 理 電 腦 嘅 , 早 兩 日 , 世 侄 女 拎 部 電 腦 去 俾  ...
John 發表於 2018-1-10 13:52

另眼相看??
係咪講早已

Said goodbye in a getaway car

2017 playlist 個大頭係hana so苦
諗起當初仲咬定會買佢first album
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

究竟邊個係河馬
帥小寶` 發表於 2018-1-10 16:16

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279