返回列表 發帖
無事啦,萬年女銀返來了
iamsingingwong 發表於 2018-1-10 23:09

細公司仲諗住有女銀?
就算AP第一都調到你落銅

細公司仲諗住有女銀?
就算AP第一都調到你落銅
屮SiU霖屮 發表於 2018-1-11 16:09

近年都幾多例子証明細公司唔會有金 / 大獎
2014 Khalil唱作銅
2016 小明唱作銀 / JW
2017 小明唱作銅 / justin男銅 / Sophy新力軍銀

每次都要飛先黎有新作品
搞到又要候機室狂loop
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

幸倪又再見 幸倪又再次見 幸倪在這冬天

這幸兒究竟通不通 幸倪知道

今年想大幅減少上榜歌數量 嚴格Ban歌
但唔鍾意嘅新歌多到唔知點塞滿20個位 傷心

但唔鍾意嘅新歌多到唔知點塞滿20個位 傷心 ...
nicholashin 發表於 2018-1-11 23:12

上2014年嘅歌
Happy and Blessed.

nicholashin 發表於 2018-1-11 23:12

Cut剩十個位lor

搵人填滿
20個位
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

2018 今年第一次喊。希望樣樣野順利。

仲未有堅堅新歌聽 傷心

仲未有堅堅新歌聽 傷心
jasonng 發表於 2018-1-12 07:41

零堅??

蔡健雅(Tanya)「列穆尼亞演唱會Rebirth重生•台北最終場」上週末完美落幕,在舞台上宣稱結束後要去烤麵包,透露接下來會去法國巴黎2個月學做麵包:「那是非常嚴格的學校,每個學生必須通過網路面試才能入學。」但在這之前,她先推出EP「Cherished 割愛」,收錄了分別是黃小琥曾演唱的「重來」與李代沫的「貪圖」,她決定選定自己曾為他人打造的作品重新編曲演唱,為歌曲賦予新生。

。。。。。。。。。。。。
最憎麵包!!!!

Aga 新歌好悶啊
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

蔡健雅(Tanya)「列穆尼亞演唱會Rebirth重生•台北最終場」上週末完美落幕,在舞台上宣稱結束後要去烤麵包 ...
bagfgfcde 發表於 2018-1-12 09:35

點解會憎???

很堅強 很堅強 很堅強 很堅強
使我們的愛情不正常
而~~我~~ 都可以 為你亂性哭崩一場
崩潰時 很可憐 亦同樣 沒修養
擋不來(?) 分手如硬仗

B I G H I T C O N F I R M E D

很堅強 很堅強 很堅強 很堅強
使我們的愛情不正常
而~~我~~ 都可以 為你亂性哭崩一場
崩潰時 很可憐 亦同樣 ...
JasOh103 發表於 2018-1-12 13:49
我宣佈Gini下隻碟叫堅!

《安全感》則奪得勁歌金曲頒獎典禮勁歌金曲獎及YAHOO!人氣大獎頒獎典禮人氣歌曲兩項獎項,成績斐然。
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

很堅強WTF很堅強WTF很堅強WTF - NOT suitable as a Cantopop song. It should've been in Mandarin to be 順耳! 玩死煎玩死煎玩死煎

蔡健雅(Tanya)「列穆尼亞演唱會Rebirth重生•台北最終場」上週末完美落幕,在舞台上宣稱結束後要去烤麵包 ...
bagfgfcde 發表於 2018-1-12 09:35

希望Tanya係三月拎到芒果包大獎

是約定見一面
但看著看不盡留言
抬頭聽到你的聲線
和強忍的呵欠

Wind in my hair, I was there, I remember it all too well

【本報訊】 Sony BMG唱片公司為防止其音樂光碟被盜版而費盡心思,豈料弄巧反拙。 Sony BMG推出的幾款音樂光碟,包括 Celine Dion、 Ricky Martin等流行歌手的音樂光碟內隱藏電腦病毒,圖令燒碟盜版的用戶的電腦中招,但用家和電腦保安專家群起投訴, Sony BMG周三宣布收回五百萬隻「病毒」唱碟。

記得今個星期有朝晴朗聽過將冰山劈開 但係ap post 冇見。。
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

很堅強

其實都很想軟弱 伸手抱你撤退

記得今個星期有朝晴朗聽過將冰山劈開 但係ap post 冇見。。
b01091018 發表於 2018-1-12 20:46

係? 即刻同朕check下先

個死八婆又搞事
喺新城扮大牌逼到新城就範
垃圾歌有冠軍兼搞到kary落榜
妖 香港真係好黑暗
Happy and Blessed.

個死八婆又搞事
妖 香港真係好黑暗 ...
jose 發表於 2018-1-13 17:38

一訓醒就見到咁黑暗既野
想再次投入夢境 錯或會變好

個死八婆又搞事
妖 香港真係好黑暗 ...
jose 發表於 2018-1-13 17:38

咁港台呢

【本報訊】 Sony BMG唱片公司為防止其音樂光碟被盜版而費盡心思,豈料弄巧反拙。 Sony BMG推出的幾款音樂光 ...
John 發表於 2018-1-12 20:17

應該中毒 離開不放手

明明曲線派膠,點知會有人咁認真咁 Comment
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

明明曲線派膠,點知會有人咁認真咁 Comment
616.1314 發表於 2018-1-13 20:53

因為樓下幾層仲有個比你更曲既係度點火
其實cm已經好多年冇drama睇 而家咁起碼有D生氣丫

容祖兒 垃圾!

要開始寫字

要開始寫字
-Prince- 發表於 2018-1-13 23:29

六隻字搞掂
容祖兒 麻煩你

要開始寫字
-Prince- 發表於 2018-1-13 23:29

頒前一日先寫會唔會太霸氣
我們的總和

六隻字搞掂
容祖兒 麻煩你
bagfgfcde 發表於 2018-1-13 23:46

三隻字
李 ! 幸 ! 兒 !
Wonders 發表於 2018-1-13 23:47

一隻字 懶

Wind in my hair, I was there
I remember it all too well

貢獻-18  

Wonders 發表於 2018-1-13 23:47

903班DJ咪又係冇準備上到台先求其嗡
CM美會員早一日好好㗎啦

hehehaha 發表於 2018-1-14 00:17

有d仲鍾意0tag添
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

hehehaha 發表於 2018-1-14 00:17

銅獎 王菀之

有d仲鍾意0tag添
帥小寶` 發表於 2018-1-14 00:23

"新年快樂,我係西瓜,不如呢首就直接頒啦,吳雨霏,Come with Me"

嬲_ 到我呀hea頒比我kary, 唔黎都唔洗咁hea囉

"新年快樂,我係西瓜,不如呢首就直接頒啦,吳雨霏,Come with Me"

嬲_ 到我呀hea頒比我kary, 唔黎都唔洗 ...
hehehaha 發表於 14/1/2018 01:43
其實如果真係想0000完咪咪等viu開始囉垃圾
或者直頭cut左chef lemon嗰part佢

嬲_ 到我呀hea頒比我kary, 唔黎都唔洗 ...
hehehaha 發表於 2018-1-14 01:43

呢隻都hea 咁我女皇隻牆紙算係咩...

其實負貢獻仲有得留言咁扣黎做乜

呢隻都hea 咁我女皇隻牆紙算係咩...
-Prince- 發表於 2018-1-14 01:50

女皇比森美hea開啦已經
年年tag超級金 x 999999

女皇比森美hea開啦已經
年年tag超級金 x 999999
hehehaha 發表於 14/1/2018 01:56
今年唔洗聽到真係耳仔都舒服啲

其實負貢獻仲有得留言咁扣黎做乜
kwanie 發表於 2018-1-14 01:51

係咪負到某個數會bam埋IP, email?