返回列表 發帖
And I know I make the same mistakes every time
Bridges burn, I never learn
At least I did one thing right

C
因為容祖兒今年都唔玩頒獎禮
但楊千嬅粉絲sss都可以搵位binc
連開多幾場唔係比千粉睇既my secret li ...
CunninG 發表於 2017-12-23 16:23

直線抽擊
好衰 but I like it

希望祖祖快啲出首Look What You Made Me Do 2.0
條友又可以做鍵盤戰士

希望CM可以增設Gin Lee圍爐區
Dong我重溫B會員頒獎禮嘅時候
引發到我好多改圖靈感。。 ...
harryharry 發表於 2017-12-25 15:03

有趣
多謝支持b會員個頒獎典禮

唔識寫Gin Lee點算
John 發表於 2017-12-25 16:23

Gin Lee sells trite innocence by the pound. She uses bland wisdom and unimaginative music to ponder the basic good and bad in people around her, without once looking inward.

最後我沒有大夥兒在喝采 失去的也不回來
已追不來 再追不來
nicholashin 發表於 2017-12-25 21:03

做乜咁sad子。。

Cm話題榜:
至尊話題 - Gin Lee有幾暗
第二位 - 和每天講再見有幾難聽
第三位 - Live in the moment有幾垃圾
第四位 - Gin Lee同Aga有幾憎對方
第五位 - Gin Lee有幾樣衰

聽日再同大家報導

原來某暗星不停亂入某頒獎典禮就係因為準備派歌
心機由上年開始都咁重 ...
JasOh103 發表於 2017-12-26 13:11

Gin粉好識利用人宣傳自己個嘔像
嘔心 有點既嘔像就有點既fsns

他們眼中的「minor classics」或「My Secrets」則淪為像〈麻煩你〉或〈16號愛人〉一類沒有派台,但實際上跟 ...
John 發表於 2017-12-26 13:31

估唔到万刀甲係首K歌黎 @@

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

原來Triple G《淺藍色的號角》上年6月網上出左 無得爭我個榜既外卡同新人獎 陰公 ...
nicholashin 發表於 2017-12-30 18:59

由二珂補上領取新人獎項

嘩 開口埋口就扑人...
John 發表於 2017-12-30 19:13

I don't trust nobody and nobody trusts me

最討厭這些人
識佢老鼠
jose 發表於 2017-12-30 23:00

Sorry lor

最後一星期交榜比我喇呢位榜豬乖啦好嘛?
dongbb2332 發表於 2017-12-30 23:32

掛住聽1989同Reputation 忘記左

最後一星期交榜比我喇呢位榜豬乖啦好嘛?
dongbb2332 發表於 2017-12-30 23:32

交完又唔睇
落地獄啦

今日係咁睇返 1314 啲片 好想祖祖快啲再開演唱會
賴爽 發表於 2017-12-31 13:58

好想佢再開 MSL

啲Gin粉見公 雞唔到AGA琴晚個live
就轉移目標笑KARY啲live
攻心計到 真係嘔心

希望Gin Lee快啲收檔

已經聽厭左Reputation
都係1989最好 ^^

冇聽過佢啲怨婦 / 姣歌
應該由邊首歌開始聽?
hehehaha 發表於 2018-1-2 19:32

其實我都資歷尚淺 歡迎其他愛蛇力推介
不過你喜 country 定 pop 多啲先?

其實我鍾意怪雞電子嘢
平時聽開bjork同容祖兒
hehehaha 發表於 2018-1-2 19:49

好啦咁
支持utopia
支持扮了解

祖兒如果咁出一隻大碟,音樂唔差得過bjork

1. 跑步機上
2. 跟珍芳達做健身操
3. 我好得閒
4. 喜喜
5. 神 ...
hehehaha 發表於 2018-1-2 19:56

如果祖祖可以出到一隻好似1989咁高質既POP ALBUM就好啦

寫個tag都懶仲好意思霸住個位唔肯走 好意思串送禮做廢老咩
Wonders 發表於 2018-1-2 23:57

正面抽擊

Grammy Award for Best Surround Sound Album
聽左2017得獎既作品其中兩tracks之後笑左

新一年要反孫盛希 傷心
nicholashin 發表於 2018-1-5 02:14

呵呵呵

彷彿我靈魂被擄走
nicholashin 發表於 2018-1-5 22:14

Are we in the clear yet

I want you for worse or for better

You took a polaroid of us

Trip of my life, oh~~~~

快啲派呢隻啦!!!

我竟然覺得Filthy幾好聽...
點算

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2018-1-8 13:25

某會員:祖粉2013年就知Gin Lee會入環球成為新一姐
所以專登打壓佢!

唔派終於結束的起點派兄弟 傻的嗎
nicholashin 發表於 2018-1-8 17:47

聽講拎過我個頒獎典禮既非派台歌曲獎既歌都唔會派台

祖粉好嘔心 希望天主霏快啲捉你落地獄
nicholashin 發表於 2018-1-8 18:21

唔知會唔會派轉眼呢 嘻嘻

咁頒晒俾live in thr moment嘅歌啦
頒埋個非派台歌手獎俾gin lee
jose 發表於 2018-1-8 21:20

俾金針獎俾佢啦
祝佢快啲榮休

好掛住蔡健雅
家陣變返做單身 應該好多療傷歌可以出
LM等聽Letting Go 空白格 當你離開的時候 墜落 陌生人 無底洞 失語者 重生版

又單身..
原來係公廁嚟
jose 發表於 2018-1-10 13:19

咪又係同果條仔係度離離合合

蔡健雅和外籍男友分分合合,粉絲們也實在是看不懂。不過,在6日的演唱會上,蔡健雅問台下,「一個人來的舉手?」接著她說:「我也是一個人,一個人也挺好的,但是一個人也需要很多愛,所以姊姊抱一抱,我們一起用歌來感受,我們一起抱抱、我們一起哭。」看來蔡健雅已經和男友分手,她已經間接承認單身了。

睇嚟佢無霏妹咁好彩
jose 發表於 2018-1-10 13:49

可能因為佢唱歌冇霏姐咁好聽 吸引唔到異性

Tay雅 Swift
nicholashin 發表於 2018-1-10 15:48

巴打 我留意左你好耐

誰在悼念快將接近成年 誰告誡我課室不要睡眠
Yan 發表於 2018-1-10 18:10

有咁快last day咩。。。

Said goodbye in a getaway car

今年想大幅減少上榜歌數量 嚴格Ban歌
但唔鍾意嘅新歌多到唔知點塞滿20個位 傷心 ...
nicholashin 發表於 2018-1-11 23:12

Cut剩十個位lor

蔡健雅(Tanya)「列穆尼亞演唱會Rebirth重生•台北最終場」上週末完美落幕,在舞台上宣稱結束後要去烤麵包,透露接下來會去法國巴黎2個月學做麵包:「那是非常嚴格的學校,每個學生必須通過網路面試才能入學。」但在這之前,她先推出EP「Cherished 割愛」,收錄了分別是黃小琥曾演唱的「重來」與李代沫的「貪圖」,她決定選定自己曾為他人打造的作品重新編曲演唱,為歌曲賦予新生。

。。。。。。。。。。。。
最憎麵包!!!!

Wind in my hair, I was there, I remember it all too well

個死八婆又搞事
喺新城扮大牌逼到新城就範
垃圾歌有冠軍兼搞到kary落榜
妖 香港真係好黑暗 ...
jose 發表於 2018-1-13 17:38

一訓醒就見到咁黑暗既野
想再次投入夢境 錯或會變好

要開始寫字
-Prince- 發表於 2018-1-13 23:29

六隻字搞掂
容祖兒 麻煩你

Wind in my hair, I was there
I remember it all too well

傷我或是害我都慘不過要考m2第一科
Yan 發表於 2018-1-14 20:14

你maths唔係好勁既咩

郭頂自己嘅不明下落唔派
郭頂幫人造嘅紫唔派
走去幫個公廁派翻唱

垃圾環球 ...
nicholashin 發表於 2018-1-15 14:53

phil lam?

BTW 公廁派係咪蘋果派d fd???

好聽到要訴苦苦開玩笑

聽蔡健雅”列穆尼亞”巡迴演唱會香港站 2017 每一段speech之後喊左

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2018-1-17 14:28

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

好擔心某J字頭會員既安危