返回列表 發帖
啱啱出糧就用咗大半
苦苦
ed8671ed 發表於 2018-2-28 23:54

咁好既你
買左啲乜送俾我?

隔離po俾Gin粉佔領左 好驚
班粉同個偶像一模一樣 成日搶野講

Getaway Car真係好慘

Don't Blame Me真係好慘 isn't it isn't it isn't it
JasOh103 發表於 2018-3-1 12:21

咪係

派New Year's Day係實至名歸
派End Game都係正路選擇
派...Ready For It?懶神秘都冇問題
派LWYMMD串翻Swish Swish都算啦

Gorgeous???? Delicate????
真係派得仲差過Live In The Moment

原來有聽過LITM
stopzi 發表於 2018-3-1 14:02

呢隻碟真係派得好差
本來派一首就夠 而家竟然派左三首咁多
好嘔心

聽This Love聽到昏睡左兩個鐘添

**** 本內容被作者隱藏 ****
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-1 23:23

去到好似第7/8版

Pure. 發表於 2018-3-2 03:59

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

我都係
electric 發表於 2018-3-2 09:17

所以要上多啲好cool既cool music forum

HAHAHA
JasOh103 發表於 2018-3-2 10:05

係咪TayTay啲笑聲黎

Oh~~ look what you made me do

聽得多公廁歌會變公廁
jose 發表於 2018-3-2 15:19

https://www.youtube.com/watch?v=lM2k65rdpao

淨化心靈嘅好歌
jose 發表於 2018-3-2 15:25

我突然覺得吳雨霏其實頗是香港主流樂壇的受害者。出道逾十年,吳雨霏前前後後都有過不少大熱作,但總是音樂層面上,又或是地位上,她還是那種好像隨時都可以從樂壇消失的那類歌手。對她認識不太深,最深印象還是大家對她的唱功的批評,說她的現場不穩定怎樣又怎樣。這類批評從來都是港人最愛又或是港人唯一有懂得怎樣去評價歌手的方法,又或是香港媒體最愛用來bring down正在上位歌手的手段。

到新大碟【State of Mind】終於是一張較認真的策劃,她插手製作部份,與陳考威(SpingWo) 等Fergus Chow共同監製,而首支主打《今夜煙花燦爛》終於不是「我傻女」「我本人」的橋段了,但效果卻不過爾爾。嘗試找藍奕邦寫詞,可是藍奕邦寫的詞還是落入one dimensional的那些說過過千萬次的陳腔濫調,亦是典型香港歌詞主流的「樂觀」式意識形態,不怎樣幫不到吳雨霏的image;歌曲想做到像是林憶蓮及蔡健雅層面的情歌,可是在編曲到旋律的層面還是達不到那個層次。

I'm shaking my head
I'm locking the gates

Gin Lee幾時宣布紅館演唱會?
3月啦
我驚開現在開賣都未必賣得哂
hehehaha 發表於 2018-3-2 19:13

希望大家好順利就買到飛

如果Serrini做和音你see 5 see?
hehehaha 發表於 2018-3-2 19:18

無論發生乜事都唔想聽到某首垃圾

可能唔唱呢
hehehaha 發表於 2018-3-2 19:20

唔想冒任何風險
聽到既話黎緊五年都會唔安樂

很堅強份歌詞好中我
jose 發表於 2018-3-2 21:47

why?

今日畀人插咗七次
好痛
616.1314 發表於 2018-3-2 22:11

好18+...

OMG 你啲思想好 Dirty 啊  
大家記住要投 Bagfgfcde 做最 Yum 會員
616.1314 發表於 2018-3-2 22:37

我覺得好血腥... 俾把刀插...

血腥都係18+喎
一啲都唔dirty 不過好嘔心
都唔知你諗左去邊

Are we in the clear yet

I Shouldn't Love Him
dongbb2332 發表於 2018-3-3 11:47

This love is good this love is bad
This love is alive back from the dead
These hands had to let it go free
And this love came back to me

kevinlai1621 發表於 2018-3-3 13:55

Who

疑似係最yum個個
kevinlai1621 發表於 2018-3-3 14:10

到底係H0TMAN定st0pzi定ed...

改緊啲學生既英文閱讀卷exercise
最高分得23/41。。。

發現自己對慢K歌越黎越抗拒
eg 忍 和乜乜講再見

很堅強呢
hehehaha 發表於 2018-3-3 18:37

完全聽唔落。。
同忍一樣

只講pop song 而家鍾意啲節奏比較快既歌
例如TayTay果啲 (Getaway Car, Style)

Pink Song呢
hehehaha 發表於 2018-3-3 18:43

鍾意日没前多d

me too,
不過pink song好cum loop
hehehaha 發表於 2018-3-3 18:47

咁兩首都好聽既
起碼好過Don't Text Him同溝哂啲仔

3:30
9:20
蔡健雅啲反應假到死
明知自己入硬圍又要扮緊張同意外

好感值-100
jose 發表於 2018-3-3 22:49

同啲人話冇諗過自己今晚會有得上台一樣咁假

where is NH
@H0TMAN

And I go back to december all the time

好擔心自己咁純潔
點樣可以係咁黑暗既社會生存落去

搵多d同你一樣咁純潔嘅人
kevinlai1621 發表於 2018-3-4 21:13

u?

鍾意gin lee嘅人全部都係淫底
jose 發表於 2018-3-4 21:32

鍾意小雨既會員全部都好純潔!

打咗個冷震
stopzi 發表於 2018-3-4 22:12

著多件衫啦

咩天氣呀而家係你個留言pun姐
stopzi 發表於 2018-3-4 22:14

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實你都算橫, 可能你都叫高掛 我就真係一排骨
kevinlai1621 發表於 2018-3-4 22:42

ed呢咁?

最憎人賭博

吓 你偶像幫套垃圾賭博電影唱主題曲
jose 發表於 2018-3-5 01:37

所以咪作左首垃圾出黎囉

神咁早起身攪到依家好眼訓
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-5 12:17

神咁祖起身發力搶冠

一路睇住條友裝修 一路睇oscar 一路髮力 都幾忙
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-5 12:18

容祖兒 很忙

諗起都爽