返回列表 發帖
反煎力好惡......
帥小寶` 發表於 2017-12-31 00:35

見到你安全平安真好

#2019廿周年紅館唱20場
hehehaha 發表於 2017-12-31 18:06

一齊睇

溝緊我?
hehehaha 發表於 2017-12-31 21:38

鼓勵你同爽爽一齊睇

忍啲歌詞好kiu口

〈睡前服〉是小肥最新專輯《睡前服》的同名歌曲,由小肥親自作曲,Tim Lui作詞。歌曲裡講述一個人生活的唏噓感,但歌詞末段,主角臨睡前等到愛的人回到自己的身邊作最直接、最親密的交流回應,算是Tim Lui為這個孤獨主角送上一個最完美的結局。

過去小肥與6號@RubberBand合作時,6號總會跟他徹夜傾談,然後送上最貼身的歌詞,今次〈睡前服〉換上6號的太座Tim Lui操刀,她雖然未有與小肥溝通過,但小肥卻表示歌詞寫中了他的心事,讓他唱這歌時,很多畫面都瀝瀝在目。

〈睡前服〉一曲亦是小肥在音樂上的大挑戰,因為今次是他首次一take過與結他手劉俊@Blaster及充當和音的6號同步進行錄音,難度在於稍一出錯就要重新再錄過,但小肥只錄了5 take,監製李偉@RubberBand便已收貨,實屬少見。

又抄堅lee

原來CM Metacritic Luna一個8字頭都冇
bagfgfcde 發表於 2018-2-27 18:48

真係可惜

和2月講再見
hehehaha 發表於 2018-2-27 18:02

等出糧等得好苦

連續兩日食m記

kevinlai1621 發表於 2018-3-1 19:52

笑左兩個月

**** 本內容被作者隱藏 ****
Pure. 發表於 2018-3-2 03:59

努力

想知啞咖識出聲有冇違反商品說明條例

下首會cover吳雨霏 fans club話一個留言$10 希望大家踴躍啲

m記聽到what 7 u say

好多噴歌派台 個榜好塞

那怕已經一隻腳踏進 溶岩
dissolved rocks?

誰都會散 只因我天真

想寫慢慢喜歡你廣東話版 但係原來有人寫過 都係唔寫嚕

想搵個通渠師傅通一通個榜

作曲:Shimica 黃宇希填詞:Shimica 黃宇希
做咩作賤自己

錄左個心之科學嘅cover但係好難聽 都係唔post了

一早都知道風再加上火~陣間又莫須有話你係某某既粉
stephybest 發表於 2018-6-19 22:40

咁唯有三首溝埋一齊至錄喇

人哋唱一首ellen作嘅歌 一首ellen唱嘅歌
成隻碟已經無其他國語歌啦
都唔知點解要係咁留言話唔好唱普通話歌啦唱廣東歌啦
講呢地說話都睇場合吖

明愛暗戀補習社同明愛有無關係

綁夢mv頭幾十秒係咪百人斬嘅概念