返回列表 發帖
一個人喺屋企溫書
Yan 發表於 2017-12-24 21:11

X2
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

Sorry lor
bagfgfcde 發表於 2017-12-30 23:04

最後一星期交榜比我喇呢位榜豬乖啦好嘛?
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

難得 (喂?) 一切有她伴我 (做緊咩?)
只想共她 (系…好耐無見…)
三天不出家門 (你有無時間丫?)
oh… 這時間 可慵懶 (um…)
(咁…唔緊要……下次先)

我仲記得1年前嘅今晚
jose 發表於 2017-12-31 17:27

我都記得 好想佢再黎 咁快1年

一諗起咁就一年就sad了
jose 發表於 2017-12-31 17:32

今年過得好快
好sad牙

馮重謙點解可以咁靚仔架

https://musicbee.cc/project/perse-ends

大家一齊贊助下啦
過左成個月個進度仲係得1X %...

原來2332會拎藥油出街 老餅到
harryharry 發表於 2018-2-9 20:16

向緊老餅路線進發
同倪子一樣

好想去旅行呀!!!
我要去晒咁多度:
India
Sri Lanka
Nepal
Myanmar
!!!!!!!

[拯救樂壇小問卷]
見林奕匡做暖男之後咁多haters, 唔知同結婚有冇關啦
如果Sony同佢轉換型像同音樂風格,大 ...
hehehaha 發表於 2018-2-19 22:50

E. 林家謙路線

人最悲哀既唔係無知
係無知但又要出黎話比人知你有幾無知
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

出賣其他會員...
bagfgfcde 發表於 2018-2-22 22:43

Sorry
I am supposed to use other acc

依啲野唔知有咩所謂,又唔得佢地本身好熟/有合作開
harryharry 發表於 2018-2-22 23:16

唔熟咪淨係講後面果句囉
加埋前面果句真係多餘兼扮熟味濃

I Shouldn't Love Him

我叫阿Gin(化名),信主逾10年,一向熱心事奉,更是教會的領導階層,但我想告訴你,我是一名同性戀者。

打從高小開始,我便發現自己對女性有feel,遇上喜歡的類型便會「眼定定」,繼而腦海無盡幻想……拖手、咀咀。我曾經努力尋找自己愛上同性的緣由:父親太嚴厲?受男同學排斥?爭取家人朋友認同?或是……但始終找不到終極的答案。

對於自己的魅力,我十分有信心。中三時加入制服團隊,男仔頭的外表在雄糾糾的制服包裝下,雖然惹來男同學的冷嘲熱諷,卻深受女同學的歡迎。初戀亦發生在中學時期,女友不時在我家裡留宿,模擬的同居生活,讓我憧憬著幸福美好的將來!

伴侶有男有女
那時的我,天真地以為會與女友一生一世,奈何父母棒打「鴛鴦」,加上女友另結新歡,年半的感情宣佈告終。我當然深感不忿,還不斷問自己︰「為一個女仔付出咁多、犧牲咁大,仍及不上她的男友,點解我要咁慘?為甚麼要跟女仔拍拖?」

我在失戀兼會考挫敗後決志信主,加上我發覺「女女」關係不如想像中美好,因此立志不再與女生拍拖。我試過努力結識男朋友幫自己由同性戀過渡到異性戀,先後跟四位男生拍拖,雖則享受備受呵護的感覺,無奈受不了「兩個男人拍拖」的feel。每次聽到男友的綿綿情話,我心裡總會暗笑:「你明白女仔有幾多?這些招數,我早就揮灑自如了!」

----------------------------------------------------

Gin

https://musicbee.cc/project/perse-ends

差少少就出到碟喇 幫幫手啦

我都支持佢地
John 發表於 2018-3-8 22:38

Thankyou黎老闆

The Mist 同 Winter Song 幾好聽
好聽過佢地兩首派台歌
bagfgfcde 發表於 2018-3-8 22:42

Wonderline 好啲

鄧家彪應該贏

無結果就係無結果
不要強求

梁 洛 施 提 分 手   陳 輝 陽 發 癲

剛 滿 十 八 歲 的 梁 洛 施 ( Isabella ) 今 年 五 月 被 爆 與 大 她 廿 一 年 的 音 樂 人 陳 輝 陽 拍 拖 , 並 因 顧 住 拍 拖 失 場 , 英 皇 於 是 以 工 作 態 度 欠 佳 , 宣 布 雪 藏 她 一 年 。  
被 雪 個 多 月 的 Isabella 最 近 離 奇 獲 解 凍 , 原 因 是 當 初 承 諾 會 跟 她 結 婚 兼 贖 身 的 陳 輝 陽 有 第 三 者 , 花 言 巧 語 被 識 破 , Isabella 主 動 分 手 。 「 我 哋 拍 咗 拖 近 一 年 , 分 手 係 我 提 出 嘅 , 因 為 唔 想 再 影 響 情 緒 同 工 作 。 」
被 飛 的 陳 輝 陽 大 受 刺 激 , 認 為 有 人 從 中 作 梗 , 而 Isabella 亦 承 認 , 對 方 確 曾 致 電 其 經 理 人 霍 汶 希 , 發 晒 癲 !

想 學 葉 佩 雯
十 三 歲 簽 約 英 皇 的 梁 洛 施 ( Isabella ) 一 直 備 受 力 捧 , 接 拍 十 多 部 電 影 , 更 憑 《 依 莎 貝 拉 》 奪 金 紫 荊 新 人 獎 。 不 過 , 自 今 年 初 與 陳 輝 陽 拍 拖 後 , 她 開 始 變 得 無 心 工 作 , 多 次
失 場 。
冧 女 有 一 手 的 陳 輝 陽 , 承 諾 明 年 與 Isabella 結 婚 , 幫 她 向 英 皇 提 出 解 約 。 在 單 親 家 庭 長 大 , 十 二 歲 便 當 兼 職 模 特 兒 , 捱 過 不 少 鹹 苦 的 她 , 與 英 皇 還 有 十 二 年 合 約 , 眼 見 大 師 姐 葉 佩 雯 「 跟 了 」 音 樂 人 Eric Kwok 變 幸 福 少 奶 奶 , 更 確 定 陳 輝 陽 是 終 身 對 象 。

大 話 連 篇
因 為 拍 拖 犯 了 失 場 大 忌 , Isabella 遭 公 司 雪 藏 , 但 不 夠 兩 個 月 , 又 離 奇 因 為 「 真 心 認 錯 」 及 「 態 度 改 善 」 獲 解 凍 , 十 二 月 初 , Isabella 將 與 其 他 英 皇 歌 手 出 席 電 影 《 雲 水 謠 》 香 港 首 映 , 作 為 解 凍 後 首 個 工 作 , 正 式 復 出 。
劇 情 逆 轉 , 當 然 不 止 是 「 認 錯 」 咁 簡 單 。 據 知 , Isabella 與 陳 輝 陽 拍 拖 初 期 , 常 到 男 友 寓 所 過 夜 , 等 做 陳 太 。 由 於 對 這 段 感 情 過 分 投 入 , Isabella 經 常 check 實 男 友 , 因 而 在 其 手 機 短 訊 發 現 多 個 「 阿 琪 」 發 出 的 「 好 掛 住 你 」 、 「 辛 唔 辛 苦 呀 ? 」 等 曖 昧 留 言 。
當 時 陳 輝 陽 謂 「 阿 琪 」 是 工 作 上 拍 檔 , 新 人 謝 安 琪 的 留 言 , 稱 彼 此 是 朋 友 關 係 。 事 實 上 , 二 人 根 本 從 未 合 作 過 , 而 謝 安 琪 日 前 亦 公 布 跟 男 友 張 繼 聰 結 婚 , 並 懷 有 三 個 月 身 孕 。 陳 輝 陽 大 話 爆 煲 , Isabella 上 星 期 提 出 分 手 。

恐 嚇 爆 大 鑊
贖 身 夢 碎 , Isabella 最 近 日 日 返 公 司 , 學 完 英 文 又 跟 詹 瑞 文 學 戲 , 以 示 撇 仔 決 心 。 英 皇 於 是 特 赦 , 上 週 四 大 事 公 布 解 凍 。
不 過 , 被 撇 的 陳 輝 陽 卻 不 肯 放 手 , 日 日 致 電 數 十 次 給 Isabella 要 求 復 合 , 還 想 硬 闖 其 貝 沙 灣 寓 所 。 深 深 不 忿 的 他 認 為 女 友 是 因 為 公 司 壓 力 , 才 作 出 分 手 決 定 ; 上 週 末 , 他 更 激 動 地 致 電 其 經 理 人 霍 汶 希 說 : 「 你 如 果 再 逼 佢 ( Isabella ) , 我 就 爆 晒 佢 啲 嘢 出 嚟 。 」 但 連 日 來 , 陳 輝 陽 沒 有 踏 出 過 其 東 山 台 寓 所 , 自 困 家 中 。
梁 母 支 持 分 手
週 一 晚 上 ( 十 一 月 廿 七 日 ) , Isabella 由 母 親 陪 同 到 灣 仔 上 詹 瑞 文 戲 劇 課 。 她 承 認 與 陳 輝 陽 拍 拖 近 一 年 , 試 過 因 為 嗌 交 鬧 情 緒 失 場 。 至 於 分 手 原 因 , Isabella 皺 眉 說 : 「 我 係 同 佢 ( 陳 輝 陽 ) 分 咗 手 , 呢 件 事 我 諗 咗 個 幾 月 㗎 喇 ! 唔 想 因 為 拍 拖 影 響 工 作 先 分 手 。
「 但 佢 成 日 以 為 係 公 司 逼 我 , 仲 打 電 話 俾 Mani , 我 呢 幾 日 都 有 keep 住 同 佢 聯 絡 , 希 望 解 釋 清 楚 , 等 佢 唔 好 再 誤 會 。 」  
拍 拖 期 間 , 據 知 陳 輝 陽 對 梁 母 態 度 極 差 , 故 二 人 關 係 十 分 麻 麻 。 女 兒 決 定 分 手 , 梁 母 聲 稱 支 持 , 並 直 言 不 喜 歡 二 人 拍 拖 : 「 前 排 佢 ( Isabella ) 個 人 好 緊 張 , 失 眠 又 食 唔 到 嘢 , 瘦 咗 好 多 。 而 家 解 決 咗 , 見 佢 開 心 番 , 我 先 放 心 啲 。 」
說 到 陳 輝 陽 對 她 態 度 惡 劣 , 經 常 呼 呼 喝 喝 , 梁 母 不 屑 說 : 「 哎 … … 我 唔 想 提 呢 個 人 ! 我 只 係 覺 得 影 響 到 個 女 工 作 就 唔 好 囉 ! 」 對 陳 揚 言 爆 大 鑊 , 梁 母 並 不 擔 心 : 「 我 個 女 無 乜 嘢 俾 佢 爆 ! 」 記 者 曾 聯 絡 陳 輝 陽 , 但 截 稿 前 仍 未 獲 回 覆 。

發現最近兩年自己對林奕匡歌曲嘅評價同CM人好唔同

我覺得唔算好聽,CM人覺得好聽:有淚多好、好好的聊個天 ...
nicholashin 發表於 2018-4-22 14:35

唔洗用腦都知唯一既五分係你投

為了地老 撐到天荒
HOTMAN 發表於 2018-4-24 19:40

周耀輝啲想像力真係好犀利

睇到信咁多第20位 + pun榜第1位就知樂壇已死
明明已經係近期最big hit 最高質 唱得最好 最洗腦 最有記憶點  ...
JasOh103 發表於 2018-4-24 21:18

我肯定係呢個壇既清泉

#你眼中得自己既口味
#啲泉水再清又點喎

反OT
千粉好嘔心
bagfgfcde 發表於 2018-4-24 21:29

#大家咁話

樂壇已死
bagfgfcde 發表於 2018-4-24 21:51

乜而家啲新歌好聽架咩?
利申 聽緊00年代罐頭K歌

鄭希怡>鄭俊弘
李幸倪>李蘢怡
John 發表於 2018-4-24 21:57

椎名林檎>王菀之

王菀之係Bjork
Ellen先係椎名林檎
(Gem係Ariana Grande etc.)
hehehaha 發表於 2018-4-24 22:09

其實我到而家都仲覺得椎名林檎既歌係好難擺入口

所以你同樣覺得王菀之既歌係好難擺入口?
你聽歌用口聽都幾得意
hehehaha 發表於 2018-4-24 22:13

要慢慢咀嚼 所以要用埋上下排牙
椎名林檎唱得放過王菀之 同埋我成日都捉唔到椎名林檎啲拍子

王啲玩野歌一開始咪難入口 聽聽下就會OK

聽翻無言歌呢首作品 原來個副歌都幾弱
蓋亞枯榮都好唔少
bagfgfcde 發表於 2018-5-6 17:34

枯榮神曲

想問邊隻爽膚水好用HAHAHAHAA求推介

發現到身邊有啲男人都會成日黎M
bagfgfcde 發表於 2018-5-26 13:37

真係~呵~磨~聊~呀

代表作品        《永久保存》(2007年)
《告別之前》(2016年)
《沒有你,我甚麼都不是》(2016年)
《霸氣情歌》(2017年)
《交叉神經》(2018年)

本帖隱藏的內容需要積分高於 4000 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2018-6-5 00:41

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

我識唔識架
kwanie 發表於 2018-6-5 01:02

可能你識人但人地唔識你lol

Sorry lor
bagfgfcde 發表於 2018-6-5 06:24

sorry

其實成件事來龍去脈係點架姐
kwanie 發表於 2018-6-19 22:25

肚餓 想食花生

落咁大雨
唔通連個天都因為香港樂壇踏入黑暗既一日而流淚
bagfgfcde 發表於 2018-6-23 10:56

落晒啲雨咪慶祝牙倪開騷囉 樂壇重光紀念日呀

Summer of Love 15
等等 20

雀斑 1(Song of the Year #5)
不脫知女生 2

哽咽 11
荒蕪中起舞 9

一個人回家 1
卡嚓 1
早班火車 -
你根本不是我的誰 2
呼喊青春 -
活該活該 3
誰 1 (Song of the Year #6)

了不起 1
囂張 1
燈下黑 2
圓滑 2

天色很暗 3
發抖 2
廿九歲的遺書 12

還不夠遠 3
我們的皇冠 1
賣空氣的人 19

懂事 1 (Song of the Year #5)
翻牆 3
之所以是你我 7

荒原 7
光 1

Mark and Ethan 散左
接受唔到

好羨慕有兩位呢度嘅資深會員有得讀...... ._.
唔洗憂家用唔洗憂生活幾好
kwanie 發表於 2018-9-21 00:19

呢度得你一個係芝心會員(好似係)

我 _
kwanie 發表於 2018-9-21 00:32

我係薄脆會員

肚餓
John 發表於 2018-9-21 00:47

咁夜食野對身體唔好喎Ching

今年男歌手獎可唔可以從缺 冇個比得落手
女歌手就...得3個想比, 啱啱好分得勻
組合就errr..都係冇個想比

組合爆哂
女歌手冇個想俾
男歌手有2個定咗
bagfgfcde 發表於 2018-10-14 17:37

得張敬軒同周國賢好啲
雖然張敬軒喺你度成績好唔掂