返回列表 發帖
幻想中的2018年度叱咤樂壇流行榜頒獎典禮

專業推介.叱咤十大
至尊歌曲 - 未來見 - RubberBand
第二位 - 可一可再 - 陳奕迅
第三位 - 心之科學 - 容祖兒     
第四位 - 一個女人 和浴室 - 謝安琪
第五位 - 沉默的士高 - 王菀之    
第六位 - 勇悍.17 - 麥浚龍
第七位 - 潛水 - 張敬軒 
第八位 - Run Away - 陳蕾
第九位 - 慢慢喜歡你 - 莫文蔚 
第十位 - 認真如初 - 陳柏宇  

叱咤樂壇唱作人
金獎:AGA
銀獎:林奕匡
銅獎:陳蕾 

叱咤樂壇至尊唱片大獎: <L.O.V.E.> - Eason and The Duo Band

叱咤樂壇生力軍
金獎:洪嘉豪
銀獎:黃妍
銅獎:曾樂彤

叱咤樂壇女歌手
金獎:Gin Lee
銀獎:謝安琪
銅獎:鄧小巧

叱咤樂壇男歌手
金獎:張敬軒
銀獎:陳奕迅
銅獎:許廷鏗

叱咤樂壇組合
金獎:RubberBand
銀獎:Robynn and Kendy
銅獎:Supper Moment

我最喜愛的男歌手: 古天樂
我最喜愛的女歌手: 謝安琪
我最喜愛的組合: RubberBand
我最喜愛的歌曲: 很堅強 - Gin Lee

--------------------------------------------

現實中的2018年度叱咤樂壇流行榜頒獎典禮

專業推介.叱咤十大

至尊歌曲 心之科學 - 容祖兒     
第二位 - 可一可再 - 陳奕迅
第三位 - 未來見 - RubberBand
第四位 - 天才兒童 1985 - 張敬軒
第五位 - 一個女人 和浴室 - 謝安琪
第六位 - 認真如初 - 陳柏宇  
第七位 - 沉默的士高 - 王菀之 
第八位 - 勇悍.17 - 麥浚龍
第九位 - 無期 - AGA
第十位 - Run Away - 陳蕾

叱咤樂壇唱作人
金獎:AGA
銀獎:林奕匡
銅獎:周國賢

叱咤樂壇至尊唱片大獎: 張敬軒

叱咤樂壇生力軍
金獎:曾樂彤
銀獎:洪嘉豪
銅獎:黃妍

叱咤樂壇女歌手
金獎:謝安琪
銀獎:Gin Lee
銅獎:林二汶

叱咤樂壇男歌手
金獎:張敬軒
銀獎:陳奕迅
銅獎:許廷鏗

叱咤樂壇組合
金獎:Dear Jane
銀獎:RubberBand
銅獎:Supper Moment

我最喜愛的男歌手: 張敬軒
我最喜愛的女歌手: 謝安琪
我最喜愛的組合: Supper Moment
我最喜愛的歌曲: 天才兒童 1985 - 張敬軒

係咪咁憎錢七
nicholashin 發表於 2018-11-22 18:29

佢轉咗公司之後都冇乜拎過個人奬
今年如果唔係拉闊
叱咤肯定台都冇得上

我覺得十大低位比夾硬調上唱作銅機會大啲
同埋錢七好過Hins、Juno、Kay、AGA 理想中叱咤十大會有佢份 {:1_ ...
nicholashin 發表於 2018-11-22 19:53

我唔記得錢七佢冇份作
咁應該真係十大
陳蕾可能白果

其實可一可再係陳奕迅作
唱作獎不能排除
PEACH 發表於 2018-11-22 22:43

Eason邊夠ap
雖然一首歌攞唱作獎唔係未試過

**** 本內容被作者隱藏 ****
kwanie 發表於 2018-11-23 14:57

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2018-11-23 17:16

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

希望Key快派 一個女人和火焗、一個女人和客廳、一個女人和廚房
Gin Lee就反cup

一個熨斗和女人
白河喜來登 發表於 2018-11-24 14:42

期待 兩個男人 和浴室

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

唉...
John 發表於 2018-11-25 00:41

你要打John + Gin Lee先搵到

點解無人講陳詠謙俾人狙擊
帥小寶` 發表於 2018-11-26 22:07

好慘
我覺得未差到要咁比人評擊