返回列表 發帖
然後第二日上我是歌手?
hehehaha 發表於 2017-12-24 00:13

人瑞話過唔會上。
張惠妹經紀人好似都話冇上
...

Rundown係第幾樓?
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

我等我在 發表於 2017-12-24 00:16

2/F

依然係黃偉文做opening,林夕做ending

我等我在 發表於 2017-12-24 00:16

第2頁

其實好多野都係老吹
D訪問又吹會唱乜歌乜歌
最後又係果d ...
jason567 發表於 2017-12-24 00:14

我以為會有談談情探探聽,雖然想聽下,但好彩冇放到入去,太9唔搭8

算啦今次得勁短時間準備
同let'S BEGIN冇得比

lg d燈光勁靚
果part 舞又幾正 ...
jason567 發表於 2017-12-24 00:16

烈女突然爆一聲之後完,全場嚇親
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

新世紀又係痴住烈女

首新歌啲高音都幾難聽下喎

23/12 第一場 Rundown

01 繼續努力 (金色短髮)
02 熱血青年
03 放煙花
(倒數十秒 happy new year )

0 ...
fifty1205 發表於 2017-12-23 20:33

0 驚喜既 RUNDOWN.......好心佢唱下A MUSIC D歌 啦

其實再諗今次三面台,其實只係有啲效果唔係好令一班睇開演唱會嘅人覺得特別姐
今次多數用黎做live特別效果,同有少少位比dancers跳黎跳去

0 驚喜既 RUNDOWN.......好心佢唱下A MUSIC D歌 啦
MAMA 發表於 2017-12-24 00:21

咁都零驚喜?

咩事,頭先係ig 睇數你條片睇到我眼濕濕

要唱果啲Lets begin都唱過

咪唱佐ALL ABOUT LOVE囉

有晒rundown?

你竟然會出現係呢個post
Jacz 發表於 2017-12-23 21:30

我睇尾場
點忍唔入黎
【This is MC】澳門見

我睇尾場
點忍唔入黎
lemontea1069 發表於 2017-12-24 00:26

我都唔好得你幾多,要等到31

咩事,頭先係ig 睇數你條片睇到我眼濕濕
Jacz 發表於 2017-12-24 00:24

LG,lets begin同今次嘅數你都唔同
今次有重回舊陣屎千嬅果種說故事感覺

LG,lets begin同今次嘅數你都唔同
今次有重回舊陣屎千嬅果種說故事感覺 ...
treee 發表於 2017-12-24 00:27

好touching呀

咁都零驚喜?
newguy 發表於 2017-12-24 00:23

D歌 差唔多全部都唱到爛晒 仲要近幾次演唱會都唱過
唉 好心佢比多D 心思揀歌啦 真心唔鍾意呢個RUNDOWN

數你呢隻歌真係屬於細水長流果一種,算係我唔介意佢一直會起演唱會唱嘅歌

咪唱佐ALL ABOUT LOVE囉
Jacz 發表於 2017-12-24 00:25

唱下D 從未係演唱會唱過既歌會好D...同近幾次演唱會太似 個人感觀

林夕真係填得好好,好貼合楊千嬅本人,又有人生倒數既寓意係裡面。
Gary 發表於 2017-12-23 23:58

好夾佢而家心境同年齡!
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

123 好正!
應該好似lb 好不容易遇見愛甘, 唱完 123,好似留低一份鼓勵,跟住退場 ...
siongguan 發表於 2017-12-24 00:02

非常好的完場曲
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

回復  jason567

咩叫義氣腔? 變左男人聲咁唱?BTW新歌聽落暫時OK,但好似有D位怪怪地咁,由其 ...
8283 發表於 2017-12-24 00:04

類似飛女正傳 亦舒說個腔

除左setlist幾好之外,其實無論造型同stage production 都好9流, 完全山寨版Adele 個 show  ...
loowee 發表於 2017-12-24 00:05

個台勁似adele 而且冇特別 同佢四面一樣冇變化
但某D visual做得幾靚

D歌 差唔多全部都唱到爛晒 仲要近幾次演唱會都唱過
唉 好心佢比多D 心思揀歌啦 真心唔鍾意呢個RUNDOW ...
MAMA 發表於 2017-12-24 00:30

其實我都係咁諗
對fans黎講真係冇驚喜
只係每個演唱會執d歌黎唱

其實zip 一兩隻從未唱過而又受歡迎既sidetrack 已經搞掂成件事
係未版權貴呀其實

唱下D 從未係演唱會唱過既歌會好D...同近幾次演唱會太似 個人感觀
MAMA 發表於 2017-12-24 00:31

連最高峰金牌時段嘅sidetrack 都咁嘅反應
如果再唱A music 嘅未現場唱過嘅歌,好難想像

數你呢隻歌真係屬於細水長流果一種,算係我唔介意佢一直會起演唱會唱嘅歌
treee 發表於 2017-12-24 00:30

想問佢有無講新歌係邊個作曲o個d?

非常好的完場曲
John 發表於 2017-12-24 00:32

我唔聽住啦
好驚到時出CD VER 會失望

如果再唱A music 嘅未現場唱過嘅歌,好難想像 ...
treee 發表於 2017-12-24 00:33

街客唔係唔要sidetrack   係要k d既sidetrack

放空 發表於 2017-12-24 00:34

冇呀⋯⋯只係一直講夕爺

其實我都係咁諗
對fans黎講真係冇驚喜
只係每個演唱會執d歌黎唱

其實zip 一兩隻從未唱過而又受歡迎既si ...
jason567 發表於 2017-12-24 00:33

其實我覺得唔關版權事 只係佢唔肯去練番D歌 可能作為NON-FANS 睇 會覺得好好睇但作為睇左好多年既FANS 睇到呢個RUNDOWN 真心好失望 lol

要唱果啲Lets begin都唱過
treee 發表於 2017-12-24 00:24

仲有好多好野架
例如你幸福嗎

類似飛女正傳 亦舒說個腔
John 發表於 2017-12-24 00:32

義氣腔 呢個形容好正,唔知邊個講先

放空 發表於 2017-12-24 00:34

淨係話係林夕送畀佢
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

咁既反應? 咩反應?
其實好多歌 都應該聽歌 我都唔知叫唔叫side track

但一首都無都好離譜成件事

街客唔係唔要sidetrack   係要k d既sidetrack
jason567 發表於 2017-12-24 00:35

但千嬅都強調過今次同制作人傾rundown 夾得好辛苦,好似話第一次合作
呢點我亦冇話可說

唱孖公仔 知情識趣 捉伊人應該全場靜哂
以為佢翻唱衛蘭d歌
(同埋基本上完全唔arm feel)

淨係話係林夕送畀佢
616.1314 發表於 2017-12-24 00:37

林夕真係好錫佢

我都唔好得你幾多,要等到31
Jacz 發表於 2017-12-24 00:27

我1同2

仲有好多好野架
例如你幸福嗎
John 發表於 2017-12-24 00:37

重有一首我已經唔記得歌名,只記得一句.....
    禾I果~

以為佢翻唱衛蘭d歌
(同埋基本上完全唔arm feel) ...
John 發表於 2017-12-24 00:38

我愛過~~~~~~~~
呢首好明顯一定要出啦係咪
...

以為佢翻唱衛蘭d歌
(同埋基本上完全唔arm feel) ...
John 發表於 2017-12-24 00:38

知情識趣 其實好岩佢唱 我亦期待佢唱呢隻好耐 lol 我諗到佢 88 果日都聽唔到呢首既live

人瑞個金髮Look 係咪扮elsa比個仔睇

重有一首我已經唔記得歌名,只記得一句.....
    禾I果~
treee 發表於 2017-12-24 00:39

愛過

烈女突然爆一聲之後完,全場嚇親
fifty1205 發表於 2017-12-24 00:17

坐我後面嗰個即刻問發生咩事 係咪有意外
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

我愛過~~~~~~~~
呢首好明顯一定要出啦係咪
siongguan 發表於 2017-12-24 00:40

跟住大家以為佢真係上「歌手」
所以出華語歌仲走去飆高音

咁既反應? 咩反應?
其實好多歌 都應該聽歌 我都唔知叫唔叫side track

但一首都無都好離譜成件事 ...
MAMA 發表於 2017-12-24 00:37

去現場就知,令次千嬅問左幾次啲人係咪唔係預期唱嘅歌(encore之前)

以過往經驗,通常都係先踩千嬅一輪,然後先發現個show/歌好正。

所以,都係自己睇,自己慢慢消化