返回列表 發帖
竟然有缺陷美 我幾鐘意首歌ga~~

跟住大家以為佢真係上「歌手」
所以出華語歌仲走去飆高音
John 發表於 2017-12-24 00:42

唱呢首仲唔hit 爆大中華
...

我覺得可以睇定D 先

ENCORE前面得20首到 
應該fix 左 
有佢固定要既主題同想表達既野

我估後面Encore o個堆
應該每晚都會有好多變化
滿足大家想聽唔同歌
不仿等佢完晒十一場 先插佢

知情識趣 其實好岩佢唱 我亦期待佢唱呢隻好耐 lol 我諗到佢 88 果日都聽唔到呢首既live ...
MAMA 發表於 2017-12-24 00:40

果隻碟side track鍾意只談多d
別阻再重少少都幾好 不過同呢個show似乎唔太夾
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

咁既反應? 咩反應?
其實好多歌 都應該聽歌 我都唔知叫唔叫side track

但一首都無都好離譜成件事 ...
MAMA 發表於 2017-12-24 00:37

缺陷美好恨聽
狂熱份子同花樣千嬅之後就無再唱過

唱呢首仲唔hit 爆大中華
siongguan 發表於 2017-12-24 00:42

應該會紅過第一百個我!
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

人瑞個金髮Look 係咪扮elsa比個仔睇
kayzzz 發表於 2017-12-24 00:41

今次佢有著淺藍長裙,我第一時間就諗住let it go

我睇片 繼續努力intro 有啲似jy number6開場逃個intro
雖然大家都係carl

缺陷美好恨聽
狂熱份子同花樣千嬅之後就無再唱過
mychart- 發表於 2017-12-24 00:43

缺陷美係當年小情小趣好有玩味既楊千嬅
幾有趣

以過往經驗,通常都係先踩千嬅一輪,然後先發現個show/歌好正。

所以,都係自己睇,自己慢慢消化 ...
Nathan 發表於 2017-12-24 00:42

Let's begin好似一開始就全部嬅粉一齊讚
因為太正

愛過
放空 發表於 2017-12-24 00:41

係啦!禾i過好入腦

天呀 已經不停J一二三三二一
但我要訓架喇其實

反應好好咁,牛牛咪唔會跌價囉??

今年最搶手演唱會,除了周杰倫外,便是楊千嬅。經歷售票的「絕望座位表」事件,楊千嬅最後開足十一場,盡量滿足樂迷需求。臨近平安夜前夕,《楊千嬅三二一GO!演唱會2017》今夜在紅館正式開始第一場演出。就如先前網上氣勢一樣,今晚紅館座無虛席,未開騷氣氛已相當高漲,每當有嘉賓到場,觀眾便會開始起哄。丈夫丁子高及多位圈中好友包括林夕、彭浩翔、Eric Kwok、蔡一傑、溫碧霞均有到場。

演唱會於晚上8點40分終於開場,楊千嬅身穿Bling Bling裙現身,裙上的LED燈一閃一閃相當吸睛。為炒熱氣氛,千嬅先唱出一系列快歌《繼續努力》、《熱血青年》、《放煙花》等。今次演唱會不惜工本,第二首歌開始已大放紙炮,唱畢《放煙花》,由於今次演唱會以倒數為題,千嬅提早與樂迷迎接新年。三、二、一,Happy New Year,台上煙花爆開,千嬅從升降台降下。台上關燈,響起的是林海峰的聲音,聲演著跨年煙花的電台報導,林海峰說:「時間係一路向前走,有個人心口亦掛住個勇字向前衝,有位姓楊嘅聽眾打嚟,話要點呢首歌比大家聽。」

除了千嬅的歌聲,台上更響起不同DJ的聲音,加上影片,令表演完整度很高。

當楊千嬅換上一襲藍色長裙再現台上時,唱出《數你》、《最後的歌》、《自由行》、《可惜我是水瓶座》。在唱出《自由行》前,森美的聲音突然響起,原來這一部分以電台節目為題,歌與歌之間有不同的電台主持為千嬅tag歌。識聽千嬅一定係聽慢歌,《可惜我的水瓶座》的前奏響起,觀眾呼聲四起,沒有全場合唱,反而全部靜下來,細聽著這首作品,就像餓歌良久,全神貫注在音樂當中。

一連聽了幾首歌,千嬅終於開腔:「其實可以開到跨年演唱會呢個意義對我嚟講好重大,襯住呢個演唱會我哋可以進入一條時光隧道,重拾初心,大家可以知道楊千嬅嘅大腦到底係諗緊咩。」緊接唱出《All About Love》。

及後千嬅又換上紫黃色紗裙,舞台一變,背景播放出香港街景動畫,而千嬅面前亦降下一層薄紗,一輛的士投射在薄紗上,彷彿千嬅就坐在的士裡唱出《的士司機》,不過感覺有點像彭浩翔導演的《香港仔》中,千嬅坐進紙紮的士那一幕,華麗中帶點詭異。而這部份,她選唱了好幾首與電影有關的作品,包括《手信》、《小城大事》、《翅膀下的風》、《電光幻影》等,配合著舞台效果和舞蹈員演出,電影感十足。

人瑞個金髮Look 係咪扮elsa比個仔睇
kayzzz 發表於 2017-12-24 00:41

人瑞仔仔好可愛

果隻碟side track鍾意只談多d
別阻再重少少都幾好 不過同呢個show似乎唔太夾 ...
John 發表於 2017-12-24 00:43

如果要砌佢d大路歌.......就砌黎砌去都呢d 爭在未有出埃及記 果d haha........可能再開 minor classics 吸引d

缺陷美係當年小情小趣好有玩味既楊千嬅
幾有趣
John 發表於 2017-12-24 00:44

我都好恨聽快樂的,讓我飛,我有指數,非賣品,blah blah blah blah

因為太正

let’s begin 真係除左 色惑果part 差d,其他都好正
...

因為太正

最尾揮裙離場係深刻

今年最搶手演唱會,除了周杰倫外,便是楊千嬅。經歷售票的「絕望座位表」事件,楊千嬅最後開足十一場,盡量 ...
放空 發表於 2017-12-24 00:45

又時光隧道

今年最搶手演唱會,除了周杰倫外,便是楊千嬅。經歷售票的「絕望座位表」事件,楊千嬅最後開足十一場,盡量 ...
放空 發表於 2017-12-24 00:45

又tag時光隧道

又時光隧道
John 發表於 2017-12-24 00:46

但好似冇講美好嘅回憶

如果要砌佢d大路歌.......就砌黎砌去都呢d 爭在未有出埃及記 果d haha........可能再開 minor classi ...
MAMA 發表於 2017-12-24 00:46

可能果幾年佢d歌太怨婦 同埋佢心境都怨 所以向來都少唱
唔單止Meridian同Wonder Miriam
連之前Unlimited都係好後期先重見天日

唉 好攰 J 左半個鐘123321
聽晚繼續
希望ENCORE PART有驚喜

人瑞仔仔好可愛
John 發表於 2017-12-24 00:45

你唔使指意訓得著 訓到都夢到千嬅"我還是喜歡佢紫色頭髮,金髮唔覺得有少少似梅姐感覺咩?!

let’s begin 真係除左 色惑果part 差d,其他都好正
siongguan 發表於 2017-12-24 00:46

色惑不知幾正
好想比千千色惑

你唔使指意訓得著 訓到都夢到千嬅"我還是喜歡佢紫色頭髮,金髮唔覺得有少少似梅姐感覺咩?! ...
河童妹妹~ 發表於 2017-12-24 00:48

其實我都覺得某幾張相影得佢有少少似Anita
不過唔敢講出口

我都唔好得你幾多,要等到31
Jacz 發表於 2017-12-24 00:27

你睇完倒數
我就睇收檔
【This is MC】澳門見

唉 好攰 J 左半個鐘123321
聽晚繼續
希望ENCORE PART有驚喜
放空 發表於 2017-12-24 00:48

我都係 不停係咁J新歌
就快攰到人亡

佢明明話今次會唱single
又走數
【This is MC】澳門見

可能果幾年佢d歌太怨婦 同埋佢心境都怨 所以向來都少唱
唔單止Meridian同Wonder Miriam
連之前Unlimited ...
John 發表於 2017-12-24 00:48

所以我諗鐵粉失望係有原因既.....
期待佢仲有機會開minor classics lol

Rundown 真係唔錯 除左親 可唔可以改過首
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

又走數
lemontea1069 發表於 2017-12-24 00:49

Single隻歌真係sad到極點

又走數
lemontea1069 發表於 2017-12-24 00:49

難過極了 要笑.....人地咁幸福好難唱single

又走數

Encore唱掛
其實攞佢去替水瓶座都ok
四大經典我反而想少女的祈禱有得留低

Btw 求佢唱愛在旁若無人的太空/藍與黑/男女關係科

親其實係好聽

Encore唱掛
其實攞佢去替水瓶座都ok
四大經典我反而想少女的祈禱有得留低

Btw 求佢唱愛在旁若無人 ...
kelvinyu188 發表於 2017-12-24 00:53

新碟一隻都冇

Single隻歌真係sad到極點
John 發表於 2017-12-24 00:50

之後再接我等我在...嗚啊,要射了

小星星可唔可以出一次場?
...

唔知有冇解讀錯左,千嬅唱三二一之前up左啲野,話希望用新歌黎抵返之前啲成日唱嘅歌
我諗千嬅都想唱下唔同嘅歌,唔係下下都野孩子,少女果啲

唔知有冇解讀錯左,千嬅唱三二一之前up左啲野,話希望用新歌黎抵返之前啲成日唱嘅歌
我諗千嬅都想唱下唔同 ...
treee 發表於 2017-12-24 00:59

其實我諗有睇開既fans
都睇到成張list 除左新歌 / 親 / 缺陷美   其他歌出現次數 都好多次了 lol
呀呀 仲有 wonder woman lol

睇微博有人話係說教會加演唱會

係d唱片訪問說教就算啦,而家連演唱會都唔放過

都睇到成張list 除左新歌 / 親 / 缺陷美   其他歌出現次數 都好多次了 lol
呀呀  ...
MAMA 發表於 2017-12-24 01:02

其實大部份歌上幾次都分別有唱過,又或者細show都唱,所以真係有d失望

小星星可唔可以出一次場?
siongguan 發表於 2017-12-24 00:59

呢隻都可以代替果堆唱完又唱果d

其實佢無再唱楊千嬅同斗零踭都係要還神

呀呀  ...
MAMA 發表於 2017-12-24 01:02

都仲有 我的生存之道  / 繼續努力 其實煉金術 / 火鳥 之前我睇D場都無聽過

mychart- 發表於 2017-12-24 01:06

都係
尤其斗零踭 呢幾年已經唱左好多次了
寧願聽色惑

It’s true
有姣音斗零踭恐懼症

楊千嬅我都仲ok

好開心無色惑

其實大部份歌上幾次都分別有唱過,又或者細show都唱,所以真係有d失望 ...
joshua 發表於 2017-12-24 01:05

其實真係應該得個個show都follow包括拉闊先會失望既
一般剩係去睇佢紅館既會收貨
街客直情唔滿意啦