返回列表 發帖
楊千嬅我都仲ok

好開心無色惑
wchild 發表於 2017-12-24 01:08

楊千嬅接受係因為次次都編得唔同

其實我覺得一二三 三二一做主題曲更加適合,同倒數個主題扣到入哂肉

睇多次個rundown
似係第23首會每晚轉 (唱 真minor classic)
24-25都有可能轉, 但未必每晚

11:10結束其實我覺得太早了
今年睇左Joey 周柏豪 都係十一點半之後
其實第一首歌繼續努力大家已經不知道係咩歌
我覺得已經算係起大路同冷門之間既平衡啦
今晚聽到有人叫千千唱某首歌
千千話 我知道 但係要樂隊OK先得
可能有好多歌都無準備
我以為會有 好不容易遇見愛 不認不認還需認 真命天子
結過都無
我後面個人喊 最好的債
點會當住林夕年唱呢首
講以前金牌直接多謝舊公司就算
始終都無提paco
learn from the past

都仲有 我的生存之道  / 繼續努力 其實煉金術 / 火鳥 之前我睇D場都無聽過 ...
dickson 發表於 2017-12-24 01:07

生存之道 唔係好記得 lol

繼續努力 (花樣千嬅、萬紫千紅)
   煉金術 ( L&G 、 Let's begin )

火鳥 ( Let's begin 、三寶拉閤 )

佢係拉闊聽到觀眾對快樂與哀愁咁好反應都唔醒水

整番part 冬天theme 咪幾好
出場:冬天的故事 (好鬼好聽...又岩而家既FEEL)
接:寒舍/舊地
再接:冰點
最後:木偶奇遇記/我是羊

背景用埋雪花 (三面台effects)
其實搵fans做rundown仲好過果d監制
我地一定平衡到hits songs 同受歡迎既sidetrakcs

佢係拉闊聽到觀眾對快樂與哀愁咁好反應都唔醒水

整番part 冬天theme 咪幾好
出場:冬天的故事 (好鬼好聽. ...
jason567 發表於 2017-12-24 01:15

佢有個演唱會 咪分左春夏秋冬囉 ......用過

可人兒其實可以再唱

佢有個演唱會 咪分左春夏秋冬囉 ......用過
MAMA 發表於 2017-12-24 01:17

佢果次果到四季theme好悶 完全冇feel  亂咁塞
  例如將因為所以放係春天...

可人兒其實可以再唱
treee 發表於 2017-12-24 01:19

向左走向右走
佢應該勁憎呢首歌

好似唱左好少歌 明明冇左嘉賓位同講少左野
rundown算係咁 雖然想有笑中有淚 有發生過 最好的債
驚喜位係火鳥 我係我 烈女轉洋蔥有d怪
唱得好左好多 都算冇乜甩詞架喇
反而可惜少女小城真係好厭下

向左走向右走
佢應該勁憎呢首歌
mychart- 發表於 2017-12-24 01:20

呢d 咁耐無唱先應該要唱下
唱照相本子都好呀 雖然上一個mini con 唱左.......

一千零一個 龍爭虎鬥 魂斷威尼斯 全部無影

Rundown都有好多怨鬼
數你/可惜我是水瓶座/小城大事/烈女/飛女正傳/野孩子/假如讓我說下去/少女的祈禱

大家估下 愛人 狼來了  係第幾場出

佢明明話今次會唱single
又走數
lemontea1069 發表於 2017-12-24 00:49

幾時講過?出處?
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

Rundown都有好多怨鬼
數你/可惜我是水瓶座/小城大事/烈女/飛女正傳/野孩子/假如讓我說下去/少女的 ...
stephybest 發表於 2017-12-24 01:22

其實佢都無唱呢幾隻唱到爛既歌
楊千嬅/處處吻/抬起我的頭來/斗零踭/狼來了/再見二丁目/愛人/姊妹

Super la

深息起minor classic 咁hit,應該放上紅館比多啲街客聽下啦

呢d 咁耐無唱先應該要唱下
唱照相本子都好呀 雖然上一個mini con 唱左.......

一千零一個 龍爭虎鬥 ...
MAMA 發表於 2017-12-24 01:22

我以為快歌會有呢隻 用黎代替處處吻
原來兩隻都冇

一千零一個 就......算吧啦

諗下諗下
佢幫過56/eric kwok/mark lui/yman站台
夕陽唔會開,但一個就已經講又講到夠,唱又唱到夠
另一個都去左佢個音樂會

楊千嬅真係要開場人山人海包圍楊千嬅lor

你睇完倒數
我就睇收檔
lemontea1069 發表於 2017-12-24 00:49

尾場我同全場嬅粉一齊收檔

向左走向右走
佢應該勁憎呢首歌
mychart- 發表於 2017-12-24 01:20

why
learn from the past

我以為快歌會有呢隻 用黎代替處處吻
原來兩隻都冇

一千零一個 就......算吧啦 ...
jason567 發表於 2017-12-24 01:32

個show未完,期待一下啦⋯⋯

親唔記得佐點唱  

今次 數你 個編曲 加埋D visual effect真係幾正

今次 數你 個編曲 加埋D visual effect真係幾正
Jacz 發表於 2017-12-24 01:43

+1
呢幕唔造作,配合得幾好

opening song真係揀得好好 千千繼續努力
love wins!

我d片要你地等一等, 部iphone x我走去較哂錄4k, d gb數好大
但質素都係比相機差

我d片要你地等一等, 部iphone x我走去較哂錄4k, d gb數好大
但質素都係比相機差{:1_165: ...
aRh3i 發表於 2017-12-24 01:48

有冇成隻數你呀?我錄左少少咋,而YouTube冇影埋成個景

why
fengzhizi9225 發表於 2017-12-24 01:36

9up jei, 勿認真

又要聽下首甘願為您洗滌下心靈

9up jei, 勿認真

又要聽下首甘願為您洗滌下心靈
mychart- 發表於 2017-12-24 01:50

我諗一世都唔會唱現場,另外重有偷生

生存之道 唔係好記得 lol

繼續努力 (花樣千嬅、萬紫千紅)
   煉金術 ( L&G 、 Let's begin )

...
MAMA 發表於 2017-12-24 01:15

繼續努力  花樣千嬅唱過,萬紫千紅淨係第四場唱過
煉金術   L&G尾場encore點唱,LB都係一二三場唱過
火鳥   都係LB第二同第六場encore唱過咋

我諗一世都唔會唱現場,另外重有偷生
treee 發表於 2017-12-24 01:52

瑞瑞:咩黎ga? 食得ga?

網上睇反應都係麻麻咋wo

幾時講過?出處?
我等我在 發表於 2017-12-24 01:25

開press con完之後d訪問咪講過

缺陷美好恨聽
狂熱份子同花樣千嬅之後就無再唱過
mychart- 發表於 2017-12-24 00:43

缺陷美,非賣品都勁正囉

但今次竟然出奇地少冬天的故事同music box兩隻碟既歌
開頭仲以為會有好多添,呢兩隻碟最match冬天feel喇

繼續努力  花樣千嬅唱過,萬紫千紅淨係第四場唱過
煉金術   L&G尾場encore點唱,LB都係一二三場唱過
火鳥 ...
Jacz 發表於 2017-12-24 01:52

咁勁 你仲記得DETAIL 過我 其實我都唔SURE

我印象中我睇果時聽過 咁岩就係果場 lol

let’s begin 真係除左 色惑果part 差d,其他都好正
siongguan 發表於 2017-12-24 00:46

let's begin所有野都太完美,今次就做佐個同let's begin完全唔同既演唱會
應該都好難超越let's begin係fans心目中既地位

有冇成隻數你呀?我錄左少少咋,而YouTube冇影埋成個景
treee 發表於 2017-12-24 01:50

無, 我坐前面都影唔到成個景
睇下27號係咩位再決定錄唔錄

瑞瑞:咩黎ga? 食得ga?
mychart- 發表於 2017-12-24 01:53

巧衰ga

無, 我坐前面都影唔到成個景
睇下27號係咩位再決定錄唔錄
aRh3i 發表於 2017-12-24 01:58

坐前面都夠羨慕喇

睇微博有人話係說教會加演唱會

係d唱片訪問說教就算啦,而家連演唱會都唔放過 ...
mychart- 發表於 2017-12-24 01:03

完全唔覺
咁Sammi果d叫咩
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

網上睇反應都係麻麻咋wo
cathay1996 發表於 2017-12-24 01:54

對班街客來講,小城大事之後就可以訓,到encore先醒都預左唔會好feedback 啦
...

缺陷美,非賣品都勁正囉

但今次竟然出奇地少冬天的故事同music box兩隻碟既歌
開頭仲以為會有好多添,呢 ...
Jacz 發表於 2017-12-24 01:56

可能後日就唱隻聖誕禮物

坐前面都夠羨慕喇
treee 發表於 2017-12-24 02:00

坐前面啲食蕉煩到喊

坐前面啲食蕉煩到喊
kelvinyu188 發表於 2017-12-24 02:05

我又無比食蕉捉啵

我就係比保安哥哥照住令我錄得半分鐘數你

回復 695# aRh3i

我坐藍區20行
真係時不時見到食蕉捉人

Lets begin在前
真係好難超越到

Lets begin在前
真係好難超越到
hehe 發表於 2017-12-24 02:08

Lets begin啲衫已經win左一大截
今次嘅衫同minor classic 果啲高官龍蝦裝有得比,mean左sorry

其實3面台黎講已經好好
D舞台效果同concept
日日煙花都好dum本
Rundown都算係咁 side track得黎d人都算識
起碼唔唱哂怨婦十大 無姊妹 狼來了 愛人 楊千嬅 二丁目
同埋演唱會應該要整呢d誇張頭lol 唔算好靚但都carry到