返回列表 發帖
11:10結束其實我覺得太早了
今年睇左Joey 周柏豪 都係十一點半之後
其實第一首歌繼續努力大家已經不知道係 ...
fengzhizi9225 發表於 2017-12-24 01:15

你指邊首要樂隊OK唱唔到?嬅麗緣???好想佢唱, 佢走數

向左走向右走
佢應該勁憎呢首歌
mychart- 發表於 2017-12-24 01:20

好想佢唱向左走向右走,同一千零一個,佢今日又話試下入紙MINOR CLASSIC PART2, 希望唔係講下

可能後日就唱隻聖誕禮物
treee 發表於 2017-12-24 02:02

我想知佢聽晚同31號倒數會加入d咩

好想佢唱向左走向右走,同一千零一個,佢今日又話試下入紙MINOR CLASSIC PART2, 希望唔係講下 ...
oreo 發表於 2017-12-24 02:19

係紅館搞?

佢係拉闊聽到觀眾對快樂與哀愁咁好反應都唔醒水

整番part 冬天theme 咪幾好
出場:冬天的故事 (好鬼好聽. ...
jason567 發表於 2017-12-24 01:15

應該加又唔加, 又係自由行, 假如讓我說下去, 少女的祈禱, 小城大事, 野孩子....
但係好睇既

其實佢而家呢個rundown 完全兩頭唔到岸
街客唔識d歌
fans對果d歌又唔係太鐘意而且已經聽過晒
勁怪

youtube d片都冇loop既衝動
除左新歌

好想佢唱向左走向右走,同一千零一個,佢今日又話試下入紙MINOR CLASSIC PART2, 希望唔係講下 ...

可能空頭支票,不期不待不受傷害

係ig見到d人影正面台d相超靚

坐前面啲食蕉煩到喊
kelvinyu188 發表於 2017-12-24 02:05

我前一排有條友都好煩 應該唔滿意後面條女衷拍Bon Bon 捧

係咁話後面條女

無耐條仔忍唔住 擰轉面用Bon Bon 對住條女衷拍報仇 ,之後兩個用手機互影對方

完場兩個人一齊對質

條仔做到咁好小家, 演唱會係咁架啦

我估佢晚晚 encore 第一首歌 都會換 ig post 果 d
Ig 果幾首都係輕快歌 幾岩 encore 後出嚟唱

街客唔識d歌
勁怪 ...
jason567 發表於 2017-12-24 02:22

我諗係歌單偏少原因?

佢係話有機會再同carl合作開minor classics 問觀眾應該去邊度開
之後有人大叫紅館 佢話:「紅館可以咩?紅館要唱major classics wor , 我返去諗下啦」
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

但都唱過啦 拉闊
     知更 single 嬅麗緣果d 睇死佢未必夠膽唱
     佢寧願唱超齡 ...
jason567 發表於 2017-12-23 22:16

呢堆都冇, 走數嬅~

Star hall, Mcpherson呢d易申請到爆啦

街客唔識d歌
勁怪 ...

完全同意,手信/洋蔥成日唱 唱到厭啦,唱吓木偶奇遇記/寒舍/舊地好過啦
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

呢堆都冇, 走數嬅~
oreo 發表於 2017-12-24 02:30

一齊排嬅

CM粉知道嬅嬅開得一次得一次,投太多期望嬅喇
唔計安哥部份,我又未覺得係失望果隻,只嫌時間過得太快

終於聽咗一二三 三二一,唔係大hit格喎,個旋律有少少累贅,但係夕爺份詞正到,每一句都係金句

rundown 滿足唔到真。嬅迷,又滿足唔到街客 lol

CM粉知道嬅嬅開得一次得一次,投太多期望嬅喇
唔計安哥部份,我又未覺得係失望果隻,只嫌時間過得太快 ...
treee 發表於 2017-12-24 02:36

其實29首都唔算太短,又無嘉賓,平時都係30-32咁上下
係咪隻隻都係完整成首?

係常規rundown太短,但都明既,要遷就倒數場
尾場會唔會encore到係regular既一倍

完全同意,手信/洋蔥成日唱 唱到厭啦,唱吓木偶奇遇記/寒舍/舊地好過啦 ...
fifty1205 發表於 2017-12-24 02:31

最好真係aal 果次
搵左一個人幫佢執個rundown

最後執左 稀客/陌路/新世紀福音戰士 /風采依然/吵我
呢d從未唱過 (意思係乜show都未唱過)而又受fans鐘意既歌

果次稀客真係正到爆

點解今次做唔到呢?
執隻single 好難咩

今次隻親係送俾torres/父母
hit songs係送俾街客
咁又有冇係送俾支持左佢十幾廿年既fans呢?
呢個rundown真係失望

最好真係aal 果次

...
jason567 發表於 2017-12-24 02:43

其實繼續努力,放煙花,的士司機,電光幻影,all about love,缺陷美呢啲都side架喇,作為fans見到呢啲(再加好耐冇見嘅閃靈同我的生存之道)我係收晒貨。

始終紅館,好難到主打minor classics

其實29首都唔算太短,又無嘉賓,平時都係30-32咁上下
係咪隻隻都係完整成首?

係常規rundown太短,但都 ...
mychart- 發表於 2017-12-24 02:42

係完整
但真係突然間同大家講最後一隻歌,感覺好似岩岩開始冇幾耐
唔知呢,其實要鋪排都算有鋪排,要水準都算有水準,要感情就一定有感情
不過化學作用唔係好爆

幾時講過?出處?
我等我在 發表於 2017-12-24 01:25

請留意3分54秒, 佢話會唱嬅麗緣, SINGLE,超齡, 結果一首都冇
   https://www.facebook.com/mpwente ... s/1640364646016389/

其實繼續努力,放煙花,的士司機,電光幻影,all about love,缺陷美呢啲都side架喇,作為fans見到呢啲( ...
myungwon 發表於 2017-12-24 02:51

現場報導千嬅唱緊咩歌果時
大家都覺得好正,但夾到最後,又出現另一種聲音覺得唔正
呢個問題的確值得討討論

其實繼續努力,放煙花,的士司機,電光幻影,all about love,缺陷美呢啲都side架喇,作為fans見到呢啲( ...
myungwon 發表於 2017-12-24 02:51

有幾多die hard fans 係好好好好鐘意以上果堆sidetracks 先講真
我明的士司機同電光幻影係想用黎講道理
要高質

不過佢可以係encore 到唱番一兩隻fans好好好好想聽既歌囉
咁成件事會好好多(好似陳柏宇咁隔住隔住唱)

一齊排嬅
mychart- 發表於 2017-12-24 02:31

我係唔中意佢今次走數, 未至於排嬅但有的士司機,電光幻影, AAL已經好正~

曾幾何時、別阻我開心、幹甚麼、舊地、亦舒說、Single、一千零一個、魂斷威尼斯、罐頭湯一首都無

最好真係aal 果次

...
jason567 發表於 2017-12-24 02:43

我覺得真正回應買飛嘅觀眾/粉絲係得安哥之後果幾隻歌
因為千嬅都講今次主題想唱或者要表達嘅歌係佢自己好內心嘅嘢,佢似係想大家融入佢嘅想法,多過就咁想唱大家點嘅歌

PS.啲說話好似好護航,但我都係比較鐘意minor classic lets begin果啲歌同氣氛

不過我睇番千嬅介紹「三二一一二三」果陣佢講佢將成個show調轉左黎做
opening <->ending
跟手再睇番rundown
真係wor

如果調番轉

本身:
01 繼續努力 (金色短髮)
02 熱血青年
03 放煙花

04 數你
05 最後的歌
06 自由行
07 可惜我是水瓶座

調轉後:
可惜我是水瓶座 ->自由行->最後的歌->數你
    (倒數十秒 happy new year )
   放煙花->熱血青年->繼續努力

你估佢31號晚會唔會將果rundown 調轉黎做一次
如果係 咁就有位倒數
同埋成件事勁高級

請留意3分54秒, 佢話會唱嬅麗緣, SINGLE,超齡, 結果一首都冇
oreo 發表於 2017-12-24 02:56

如果係排咗,應該十一場會唱幾場啩!

不過我睇番千嬅介紹「三二一一二三」果陣佢講佢將成個show調轉左黎做
跟手再睇番rund ...
jason567 發表於 2017-12-24 03:14

火鳥opening咁勁

係紅館搞?
Jacz 發表於 2017-12-24 02:20

佢係甘講
佢問搞多次 MC 好唔好
然後佢問係邊度
觀眾話紅館
佢話呢度唔係 for major classics 既咩?
好啦試吓啦
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

用火鳥opening咁勁
hehehaha 發表於 2017-12-24 03:19

調一調烈女做Open 啱數尐!

我覺得喇....
一開始突然間倒數+放煙花係有少少黑人問號
不過聽埋之後林狗段錄音就即刻明曬

同意 50 所講 WW 有D 咪嘴 feel

個 rundown 對街客黎講係幾冷既
不過我覺得現場氣氛其實唔錯
同埋都中左幾首我好想聽既歌(e.g. 最後的歌 / 翅膀下的風 / 火鳥 / 煉金術)
我自己就都睇幾開心既

祝美麗嬅繼續 good show

二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

嘩上面好煩呀大佬

可唔可以睇晒十一場都真係無個首歌先話佢走數呀
大佬 我大把歌都想佢唱啦

唔通逼晒佢放入regular rundown 咩

成晚羅羅亂,訓唔著
321我今晚GO!

跟手再睇番rund ...
jason567 發表於 2017-12-24 03:14

呢啲concept 野 係瑞瑞強項

oreo 發表於 2017-12-24 02:56

可能每日rundown 唔同呢?

其實佢唱最後的歌我已經眼濕濕

又或者上個月拉闊再加上ig tag既歌令大家期望高左,所以就失望

你指邊首要樂隊OK唱唔到?嬅麗緣???好想佢唱, 佢走數
oreo 發表於 2017-12-24 02:18

就係聽唔清楚
learn from the past

街客唔識d歌
勁怪 ...

不過對於我呢種成日聽千禪但係無聽過演唱會既人黎講 覺得好OK
learn from the past

其實setlist事少wo, 最大問題系本身個show睇落好cheap, 邊個做美指?

d舞步加埋個look真系睇到噴

我估應該後幾場先加多幾首落主rundown
而家唱咁多把聲爛得仲快

rundown都唔无野,最大问题系舞台同d特效,真心好hea,同英皇无得比。之前仲吹到咁大
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

rundown都唔无野,最大问题系舞台同d特效,真心好hea,同英皇无得比。之前仲吹到咁大 ...
kenny211 發表於 2017-12-24 09:17

冇錯,我情願選擇睇送禮,送禮今次做得唔錯

opening 好正咁

寰亚真系孤寒到不止一个点,明明系大show,制作每况愈下。
之前梁汉文都有好大块特效同舞台,今次升降机都少。
所谓烟花,我就呵呵,不过依然去支持1231,
怪不得不是巡回,因为除了珠三角,港澳,呢堆歌好难去内内地
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。