返回列表 發帖
其實setlist事少wo, 最大問題系本身個show睇落好cheap, 邊個做美指?

d舞步加埋個look真系睇到噴 ...
loowee 發表於 2017-12-24 09:04

港式演唱會嘛
今次兩套快歌衫都頂唔順 上次個兩套正常好多

不過個show啲visual叫做唔錯 有D設計
救翻個悶台少少
佢事前講到好Theatre舞台性 仲以為有props+好多變化

個show睇黎有千嬅想表達既野,唔係大眾喜好

別人隨便做 便人人愛慕
我用十倍的氣力來做
若然還不好 就重頭深造
緣份繼續用努力補
若得不到愛的分數
有點感動到亦算好
功過 我不知道
也願勞力讓你看到

我真係好羨慕你地有得睇
仲有乜好吵啫

個show睇黎有千嬅想表達既野,唔係大眾喜好

別人隨便做 便人人愛慕
我用十倍的氣力來做
若然還不好 就重頭 ...
Nathan 發表於 2017-12-24 09:57

Opening 應該係對班街客講
我好多歌噶,你地繼續努力聽啦
...

我真係好羨慕你地有得睇
仲有乜好吵啫
electric 發表於 2017-12-24 10:10

我覺得有部分入黎嘈,根本無入場睇lol

Nathan 發表於 2017-12-24 10:14

hater或者葡萄有得入場既人

理性批評下就叫入黎嘈? 你地班fans都好惡喎

飛就買左, 我係期待 數你 的士司機 火鳥 個performace既

理性批評下就叫入黎嘈? 你地班fans都好惡喎

飛就買左, 我係期待 數你 的士司機 火鳥 個performace ...
721AXA 發表於 2017-12-24 10:33

理性批評當然冇問題

無咩可能會滿足到所有fans咯
我覺得有幾首side cut係真係唔想聽
好似親同翅膀下的風咁
但其實個歌單已經好冷了
歌曲 http://poll.fm/5qbaq 专辑 http://poll.fm/5qbah 组合 http://poll.fm/5qbal 女歌手 http://poll.fm/5qban 男歌手 http://poll.fm/5qbam

寰亚真系孤寒到不止一个点,明明系大show,制作每况愈下。
之前梁汉文都有好大块特效同舞台,今次升降机都 ...
kenny211 發表於 2017-12-24 09:47

寰亞真系好撲街

無咩可能會滿足到所有fans咯
我覺得有幾首side cut係真係唔想聽
好似親同翅膀下的風咁
但其實個歌單已經好 ...
jaydeng 發表於 2017-12-24 10:42

呢兩首我其實都想佢哋out
不過佢似乎幾鍾意翅膀下的風
如果再進取少少的話我覺得將我的生存之道調上去代水瓶座係最好選擇
然後原本我的生存之道個位可能放少女的祈禱入去

其實真心 覺得個show 無你地講到咁差囉

由舞台去到performance 我覺得好正 好好睇

Nathan 發表於 2017-12-24 10:14

好明顯喇,特別有幾個本身好少出現係呢個post既人,其實可以ignore佢地

未入場睇,但睇返D人拍既片同相
覺得個台真係唔靚,不過都係預期中,但冇諗過會係咁簡陋
再黎就係D衫,同LB真係爭幾皮,我仲諗住今次會好似LB D衫咁靚架,同埋可以場場唔同衫,希望之後真係有喇

個rundown我又OK喎

寰亞真系好撲街
ericp222 發表於 2017-12-24 10:43

diu都想出埋。不过rundown同概念系好,就舞台差紧d年底大show feel,希望今晚有突破。
   之前微博有人话拍咗片做演唱会mv,睇样好似未用?
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

冇錯,我情願選擇睇送禮,送禮今次做得唔錯
lightupmylight 發表於 2017-12-24 09:29

你真係入場睇先好講喇  

Torres 怕太嘈帶耳機聽嗎

未入場睇,但睇返D人拍既片同相
覺得個台真係唔靚,不過都係預期中,但冇諗過會係咁簡陋
再黎就係D衫,同LB ...
Jacz 發表於 2017-12-24 10:53

藍裙 黃裙 都幾靚, 可以唔洗日日換
係唔明點解最後兩條都要全黑 lol 望落換左好似冇換咁
快歌個兩套同lb冇得比

港式演唱會嘛
今次兩套快歌衫都頂唔順 上次個兩套正常好多

不過個show啲visual叫做唔錯 有D設計
救翻個悶台少少
佢事前講到好Theatre舞台性 仲以為有props+好多變化
721AXA 發表於 2017-12-24 09:49

唔明點解次次都唔用多D budget去設計下個台,我今次對fran9期望好大架

藍裙 黃裙 都幾靚, 可以唔洗日日換
係唔明點解最後兩條都要全黑 lol 望落換左好似冇換咁
快歌個兩套同lb冇 ...
721AXA 發表於 2017-12-24 10:57

ending個條裙真係好樣衰,快D換佐佢喇,LB黑寡婦個條靚好多

我有2張25號...唔知有冇人陪我睇

好明顯喇,特別有幾個本身好少出現係呢個post既人,其實可以ignore佢地
Jacz 發表於 2017-12-24 10:49

我係人瑞有show先會上黎嫁咋

唔明點解次次都唔用多D budget去設計下個台,我今次對fran9期望好大架  ...
Jacz 發表於 2017-12-24 10:59

无咩点落广告,舞台制作都咁hea,寰亚好识消费粉丝。买咗1231嘅票,希望到时有惊喜
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

porfavor 發表於 2017-12-24 11:03

咩價位呀?

我係人瑞有show先會上黎嫁咋
treee 發表於 2017-12-24 11:04

你係真粉我知呀,我係話有幾個失驚無神入黎俾個負皮,平時又冇參與討論既人

的士司機好似有布幕效果 幾正
不過得毒果同ig一兩張相 冇人影片 lol

你係真粉我知呀,我係話有幾個失驚無神入黎俾個負皮,平時又冇參與討論既人 ...
Jacz 發表於 2017-12-24 11:09

上次LB太好
今次要話佢都好易
不過今次個何韻詩頭真心唔岩佢
【This is MC】澳門見

或者遲下會唱個 d,仲有咁多晚囉!!
唔使咁呀 ,佢已經很辛苦連休息都無埋"

上次LB太好
今次要話佢都好易
lemontea1069 發表於 2017-12-24 11:12

同埋都10年前喇大佬

我睇片原來佢跳d舞都老老地

kanxd 發表於 2017-12-24 11:16

今次除左手部運動,其實都加左小小高難度(對人瑞黎講)動作嫁

upload完全, 自己上去睇啦:)
https://www.youtube.com/watch?v= ... w1djOITeFBYILUoV0hr

ps. 位置唔係正中, 錄得唔完整, 唔好介意, 止住渴先

btw, 睇完話我知打橫定打直錄好d..

上次LB太好
今次要話佢都好易
lemontea1069 發表於 2017-12-24 11:12

LB太好同意
佢應係想藉今次個頭代表人生就係一場倒數,有朝一日會倒數到變老,但就算佢老到變白髮都會留小小紫色俾自己

kanxd 發表於 2017-12-24 11:16

轉佐Sunny Wong都預佐架喇
好在有D位都仲算跳得幾有力,不失型格

哈哈 可惜我無地方住
    睇完今晚,聽日走

上次LB太好
今次要話佢都好易

其實就係佢06-07年個杯麵頭鏟青轉佐色,個陣我都好唔鍾意

珠玉在前,真係好難超越,同埋今次係三面台

btw, 睇完話我 ...
aRh3i 發表於 2017-12-24 11:20

Thanks 好前
打橫好啲丫 可以影哂成個stage既效果
冇的士司機既 好想睇

diu都想出埋。不过rundown同概念系好,就舞台差紧d年底大show feel,希望今晚有突破。
   之前微博有 ...
kenny211 發表於 2017-12-24 10:55

話唔定已經cut咗
rundown好正就係個臺差小小同埋d衫差唔d
唔通得我一個覺得上次LB快歌兩件衫無敵醜樣:)

話唔定已經cut咗
rundown好正就係個臺差小小同埋d衫差唔d
唔通得我一個覺得上次LB快歌兩件衫無敵醜 ...
ericp222 發表於 2017-12-24 11:27

LB快歌個兩件唔醜樣既,係太相似啫
今次opening個件好醜樣,但wonder woman個件我覺得幾好

Thanks 好前
打橫好啲丫 可以影哂成個stage既效果
冇的士司機既 好想睇 ...
721AXA 發表於 2017-12-24 11:26

的士司機同數你都要坐正中影先靚

睇25 +1

btw, 睇完話我 ...
aRh3i 發表於 2017-12-24 11:20

聽多次親

hihi

我想問下有冇歌手試過成個rundown前後調轉?
我突然係度諗, 佢琴日完場時間係11:10左右, 而31號開場係9:30
其實會唔會係度試緊D時間點預, 之後31號rundown做左手腳
倒數前最後一part就係:
繼續努力
熱血青年
放煙花
(倒數十秒 happy new year )
因為琴日放煙花最尾倒數似有dd異樣

LB快歌個兩件唔醜樣既,係太相似啫
今次opening個件好醜樣,但wonder woman個件我覺得幾好 ...
Jacz 發表於 2017-12-24 11:30

WW套衫係唯一襯佢個頭
佢個頭真係好難襯其他衫,更何況啲衫本身都....

ending個條裙真係好樣衰,快D換佐佢喇,LB黑寡婦個條靚好多
Jacz 發表於 2017-12-24 11:00

上次ending全部都好靚!
我唔介意上次堆生菜裝etc再出現
...

佢自己都包底話唔係全部人會接受到既野
不過我又覺得今次舞台衫同rundown都麻麻
做三面台我覺得佢只係想慳水慳力
真心feel唔到有啲位想表達啲咩
但是但啦佢仲出黎唱

佢自己都包底話唔係全部人會接受到既野
不過我又覺得今次舞台衫同rundown都麻麻
做三面台我覺得佢只係想慳 ...
ho_ 發表於 2017-12-24 11:39

佢琴晚有話下次黎返個minor classic 2.0嫁
唔知會唔會20年果陣呢
之後問係邊搞, 話係紅館搞
話睇下入唔入到紙

我想問下有冇歌手試過成個rundown前後調轉?
我突然係度諗, 佢琴日完場時間係11:10左右, 而31號開場係9:30
...
aRh3i 發表於 2017-12-24 11:35

我覺得wonder woman個part做opening 會型d,都有倒數
唱左烈女之後爆一聲就落台,成件事好型
而現實中放系part 4,仲要接洋蔥,好奇怪

Btw 選歌已經好好啦,黃金檔期唱咁多對街客冷門嘅歌
班haters睇下Kelly Sammi Joey紅館演唱會Rundown先嘈啦
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

我覺得wonder woman個part做opening 會型d,都有倒數
唱左烈女之後爆一聲就落台,成件事好型
而現實中放 ...
fifty1205 發表於 2017-12-24 11:57

坐我前面果d 似係拎贊助票, 都好多歌都無反應