返回列表 發帖
冇錯,我情願選擇睇送禮,送禮今次做得唔錯
lightupmylight 發表於 2017-12-24 09:29

真係hea咩 d燈同舞台效果都好好 同埋佢每晚都咁放煙花 都唔係唔dum本 let's begin 都係最好的債噴左下lol

其實真心 覺得個show 無你地講到咁差囉

由舞台去到performance 我覺得好正 好好睇 ...
wchild 發表於 2017-12-24 10:46

Exactly d人係咪都踩 真係要多d正能量lol

上次LB太好
今次要話佢都好易
不過今次個何韻詩頭真心唔岩佢
lemontea1069 發表於 2017-12-24 11:12

但做show上台係要特別d 好過又l&g咁 整貼哂成晚一樣

佢自己都包底話唔係全部人會接受到既野
不過我又覺得今次舞台衫同rundown都麻麻
做三面台我覺得佢只係想慳 ...
ho_ 發表於 2017-12-24 11:39

我覺得中間係wonder woman打完忔忔剛
    佢想做到個d打爆機 贏左個世界回復平靜既感覺
    之後重生 唱火鳥

上面有人話可能rundown調轉
諗落都幾合理
如果真係成事就正到痴線
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

LB快歌個兩件唔醜樣既,係太相似啫
今次opening個件好醜樣,但wonder woman個件我覺得幾好 ...
Jacz 發表於 2017-12-24 11:30

我調轉 鍾意opening lol麻麻wonder woman
    不過今次太多深色衫

今次除左手部運動,其實都加左小小高難度(對人瑞黎講)動作嫁
treee 發表於 2017-12-24 11:20

佢又跳唔到勁舞 唔通成個show唔郁lol 打左個側手翻同攢左個橋咁haha

講真 就算強如LB 個陣都一樣有人彈架啦
我又唔覺321 個rundown 有咩問題
問題係美千好歌太多 冇可能係30 幾首歌入面唱得曬
況且呢個係跨年show 冇可能走minor classic 路線
再者 仲有10 晚 佢實會有歌轉
差在轉唔轉得岩大家心水啫

NON FANS 嚟講睇咗 RUNDOWN 學識啲歌先定完全唔做功課會好睇啲?

諗落都幾合理
如果真係成事就正到痴線
John 發表於 2017-12-24 12:29

01 Wonder Woman
02 新世紀福音戰士
03 烈女

04 的士司機
05 手信 (轉歌) (呢part古典味重,有中國舞,其實唱再見二丁目好有feel,又可以滿足下街客)
06 小城大事
07 翅膀下的風
08 電光幻影

09 數你
10 洋蔥
11 自由行 (轉歌) (Encore 果d K歌抽一首放上黎,咁Encore有quota唱sidecut)
12 可惜我是水瓶座
Talking
13 ALL ABOUT LOVE (轉歌) (寒舍/冬天的故事/木偶奇遇記)

14 繼續努力
15 熱血青年 (轉男女關係科 我相信會high d)
16 放煙花
(倒數十秒 happy new year )
17 最後的歌

18 火鳥
19 我的生存之道
Talking
20 飛女正傳
21 親 (轉歌) (呢part 成part都講自己,寧願佢唱勇)
22 我係我 Remix

我覺得咁會好d
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

01 Wonder Woman
02 新世紀福音戰士
03 烈女

04 的士司機
05 手信 (轉歌) (呢part古典味重,有中國舞, ...
fifty1205 發表於 2017-12-24 12:54

完全反轉先大驚喜同顯得有心思
即係我係我做頭 繼續努力擺尾
大兜亂就唔好玩
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

NON FANS 嚟講睇咗 RUNDOWN 學識啲歌先定完全唔做功課會好睇啲?
賴爽 發表於 2017-12-24 12:44

其實好多sidecut 編曲/舞台效果好正,雖然街客未必識跟住唱,但一定唔係廁所位
我見好多人都係親先去廁所
肥婆馬上收皮

講真 就算強如LB 個陣都一樣有人彈架啦
我又唔覺321 個rundown 有咩問題
問題係美千好歌太多 冇可能係30 幾 ...
victor1991415 發表於 2017-12-24 12:44

我覺得個rundown好正!
其實二線歌已經好滿足
飛走狼來了愛人原來過得很快樂飲酒思源斗零踭喎

咁有d真係hit爆全城又好難飛
正如林憶蓮演唱會一定有依然 至少還有你
汪明荃演唱會一定有勇敢中國人 萬水千山李慧琼
黎明演唱會亦唔會冇越夜越有機 眼睛想旅行
Gin Lee開都雙雙冇走雞

楊千嬅演唱會有少女的祈禱 小城大事 都唔過份丫

其實好多sidecut 編曲/舞台效果好正,雖然街客未必識跟住唱,但一定唔係廁所位
我見好多人都係親先 ...
fifty1205 發表於 2017-12-24 12:57

親其實都幾悶
plug個陣都已經唔太鍾意
不過可能對佢又有特殊意義
同埋都係第一次演唱會唱
所以算啦

我覺得個rundown好正!
其實二線歌已經好滿足
飛走狼來了愛人原來過待7很快樂飲酒思源斗零踭喎

咁有d真 ...
John 發表於 2017-12-24 12:57

原本琴晚無少女的祈禱,臨時encore加的
肥婆馬上收皮

完全反轉先大驚喜同顯得有心思
即係我係我做頭 繼續努力擺尾
大兜亂就唔好玩 ...
John 發表於 2017-12-24 12:55

所以31號最後一首係放煙花
之後倒數
再黎熱血青年, 繼續努力

開場歌係123321

Gin Lee開都雙雙冇走雞

認同呀,正如坤哥開都一定有原來他不夠愛我,jw都一定有矛盾一生,千嬋同樣Hit嘅小城大事同埋少女的祈禱點解唔可以唱呢

我自己就唔係楊千嬅Fans 但琴晚陪friend 睇完 又唔覺你地講得咁差
Rundown 係比想像中多Side tracks 或者一D 冇咁Hit 既Plug 歌
最多係覺得呢首歌聽過但唔記得左個名
同埋見到上面有人話舞台Design 唔好
三面台本身都冇乜Design可言架啦 唔通係個台搭個鐵棚咩 而家可以做既效果都有做
跳舞就真係本身冇乜期望 係有側手翻個野笑左

轉佐Sunny Wong都預佐架喇
好在有D位都仲算跳得幾有力,不失型格
Jacz 發表於 2017-12-24 11:22

我成日都覺得Sunny Wong排既舞好難睇同好老派
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

我成日都覺得Sunny Wong排既舞好難睇同好老派
Juicy_Lemon 發表於 2017-12-24 13:10

又話搵high king, 攪到勁期待,以為可以告別跳老舞。

我自己就唔係楊千嬅Fans 但琴晚陪friend 睇完 又唔覺你地講得咁差
Rundown 係比想像中多Side tracks 或者一 ...
wsummr 發表於 2017-12-24 13:08

其實fans都幾多好評

四百八十坐邊區先最睇得清楚同埋叫左唔暗??

上次大傻 私奔果part 舞係邊個排

Rundown 係比想像中多Side tracks 或者一 ...
wsummr 發表於 2017-12-24 13:08

我個fd成日插佢唱歌扮喊走音,琴晚睇完都話估唔到佢唱得咁好
肥婆馬上收皮

四百八十坐邊區先最睇得清楚同埋叫左唔暗??
河童妹妹~ 發表於 2017-12-24 13:15

一定係55段
肥婆馬上收皮

一定係55段
fifty1205 發表於 2017-12-24 13:23

我坐61段27排,使唔使换一张?惊位置太差,所以
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

upload完全, 自己上去睇啦:)

ps. 位置唔係正中, 錄得唔完整, 唔好介意, 止住渴先

btw, 睇完話我 ...
aRh3i 發表於 2017-12-24 11:20

你又坐咁前
一定係打橫好D

BTW, 有冇錄到熱血青年?

fifty1205 發表於 2017-12-24 13:23

真係唱得好
  好有力
  自從AAL 後逢親開show 都一定唱得好
   D人俾萬紫千紅果d影響晒

我坐61段27排,使唔使换一张?惊位置太差,所以
kenny211 發表於 2017-12-24 13:25

的士司機個part 側面會好多野都睇唔到,要睇螢幕
肥婆馬上收皮

真係唱得好
  好有力
  自從AAL 後逢親開show 都一定唱得好
   D人俾萬紫千紅果d影響晒 ...
jason567 發表於 2017-12-24 13:27

L&G LB太柔,今次就真心好好,不過唔知會唔會28號開始爛聲
肥婆馬上收皮

WW套衫係唯一襯佢個頭
佢個頭真係好難襯其他衫,更何況啲衫本身都.... ...
treee 發表於 2017-12-24 11:36

其實笠個假髮或者好似Sammi咁戴帽戴頭飾都得架

L&G LB太柔,今次就真心好好,不過唔知會唔會28號開始爛聲
fifty1205 發表於 2017-12-24 13:28

今次真係好有力 唔係假聲上有好多都 不過真係唔知第幾場開始爛lol

02-04年太多失準影響哂印象

今次真係好有力 唔係假聲上有好多都 不過真係唔知第幾場開始爛lol
eldrian710 發表於 2017-12-24 13:30

今次冇休息日
可能反而唔會病呢

上次ending全部都好靚!
我唔介意上次堆生菜裝etc再出現
siongguan 發表於 2017-12-24 11:38

淨係encore個7件照搬都ok

今次冇休息日
可能反而唔會病呢
John 發表於 2017-12-24 13:31

你又岩 人通常都係chur完一休息就病lol

親其實都幾悶
plug個陣都已經唔太鍾意
不過可能對佢又有特殊意義
同埋都係第一次演唱會唱
所以算啦 ...

佢話親都係送比佢父母

Rundown 我唔多擔心

我驚佢好快爛聲 第一場已經全身發力咁唱

諗落都幾合理
如果真係成事就正到痴線
John 發表於 2017-12-24 12:29

聽落真係好make sense, 同埋前面有會有解釋佢點解剪呢個髮型同染呢隻色都係

如果真係掉轉會唔會係史上第一個咁玩rundown既歌手? 好期待呀

Rundown 我唔多擔心

我驚佢好快爛聲 第一場已經全身發力咁唱
wchild 發表於 2017-12-24 13:35

我第10同11場先睇

聽落真係好make sense, 同埋前面有會有解釋佢點解剪呢個髮型同染呢隻色都係

如果真係掉轉會唔會係史上第 ...
Jacz 發表於 2017-12-24 13:36

如果真係咁玩 真係好有心思

其實fans都幾多好評
John 發表於 2017-12-24 13:13

Non fans 都有好評

佢話未見過楊千嬅咁好狀態 聲線咁好

我調轉 鍾意opening lol麻麻wonder woman
    不過今次太多深色衫
eldrian710 發表於 2017-12-24 12:30

WM個件好型呀

同意今次太多深色衫,同埋另外個三件感覺都好相似,希望黎緊會每晚都換件靚衫喇

wchild 發表於 2017-12-24 13:37

係 同我睇有兩個non-fans都讚

原本琴晚無少女的祈禱,臨時encore加的
fifty1205 發表於 2017-12-24 13:04

阮小儀都等左成晚

賴爽 發表於 2017-12-24 12:44

唔洗專登做功課喇,入場當新歌聽,聽下D歌既rearrangment好過,不過你要預唔識D歌會悶場先

fifty1205 發表於 2017-12-24 13:28

佢今次真係唔留力咁唱,真係好驚佢好快就爛聲
不過好開心佢個義氣腔返佐黎

wchild 發表於 2017-12-24 13:37

我係ig同微博睇到既都係好評
係得cm同鄉土 多負皮,未睇X登

我係ig同微博睇到既都係好評
係得cm同鄉土 多負皮,未睇X登
Jacz 發表於 2017-12-24 13:45

瑞瑞唔係cm女神咩

千嬅今次演唱會表現仲好過上一次