返回列表 發帖
上次大傻 私奔果part 舞係邊個排
jason567 發表於 2017-12-24 13:16

Sunny Wong

唔洗專登做功課喇,入場當新歌聽,聽下D歌既rearrangment好過,不過你要預唔識D歌會悶場先 ...
Jacz 發表於 2017-12-24 13:41

岩呀 我d frd都係問我 呢首好聽叫咩 之後番去dl黎聽

我成日都覺得Sunny Wong排既舞好難睇同好老派
Juicy_Lemon 發表於 2017-12-24 13:10

不嬲都係,次次都好驚係佢 ,同埋佢又好鬼鍾意走上台

eldrian710 發表於 2017-12-24 13:49

Me too , such as 電光幻影

瑞瑞唔係cm女神咩
wchild 發表於 2017-12-24 13:47

CM人要求高嘛,even我地呢班死忠都成日彈佢喇

鄉土班老seafood就算喇,係唔係都彈既

eldrian710 發表於 2017-12-24 13:49

LB尾場同個成日踩人瑞既frd去睇,佢話個show好正,係佢睇過最好睇既show排第三位,
估唔到人瑞可以唱得咁好,我話爛聲喎,佢話把聲冇乜野呀,好好聽

你又坐咁前
一定係打橫好D

BTW, 有冇錄到熱血青年?
Jacz 發表於 2017-12-24 13:27

無錄

其實好多sidecut 編曲/舞台效果好正,雖然街客未必識跟住唱,但一定唔係廁所位
我見好多人都係親先 ...
fifty1205 發表於 2017-12-24 12:57

咁我唔睇 rundown 了,直接入場等驚喜

WM個件好型呀

同意今次太多深色衫,同埋另外個三件感覺都好相似,希望黎緊會每晚都換件靚衫喇 ...
Jacz 發表於 2017-12-24 13:37

飾物都要轉一轉,覺得今次套黑衫配大心心頸鍊,同上次黑衫配拐杖感覺差好遠

LB尾場同個成日踩人瑞既frd去睇,佢話個show好正,係佢睇過最好睇既show排第三位,
估唔到人瑞可以唱得咁 ...
Jacz 發表於 2017-12-24 13:55

可能係Eason講個d氣聲hahaha

Me too , such as 電光幻影
wchild 發表於 2017-12-24 13:52

我frd鍾意 手信lol 同埋番去聽番 繼續努力 佢話琴日live好聽d haha

無咩可能會滿足到所有fans咯
我覺得有幾首side cut係真係唔想聽
好似親同翅膀下的風咁
但其實個歌單已經好 ...
jaydeng 發表於 2017-12-24 10:42

唔想聽親 +1

翅膀下的風 應該 Cut 唔到
有 Props + 有 Dancer
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

可能係Eason講個d氣聲hahaha
eldrian710 發表於 2017-12-24 13:56

應該係成個氣息好穩

LB真係令到唔少街客對佢改觀

我frd鍾意 手信lol 同埋番去聽番 繼續努力 佢話琴日live好聽d haha
eldrian710 發表於 2017-12-24 13:57

繼續努力 今次改得真係好聽過CD ver
好有氣勢同埋好型格

熱血青年 都改得好好聽,一d都唔悶

飾物都要轉一轉,覺得今次套黑衫配大心心頸鍊,同上次黑衫配拐杖感覺差好遠 ...
treee 發表於 2017-12-24 13:56

上次係成件事簡單得黎係好fashionable又high class , 今次d衫就覺得好hea,唔多match佢咁

我係ig同微博睇到既都係好評
係得cm同鄉土 多負皮,未睇X登
Jacz 發表於 2017-12-24 13:45

cm都唔係好多負評啫
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

其實我又覺得有少少難調轉個 Rundown 喎
因為都拍咗好多片 / 錄音去連住唔同 Parts
二〇二三年度全女班投票

因為都拍咗好多片 / 錄音去連住唔同 Parts ...
616.1314 發表於 2017-12-24 14:05

我都覺得佢唔會 最多12點前黎個真countdown

隻親,我諗街客都唔會抗拒聽,千嬅唱完後獲得唔少掌聲嫁

琴晚千嬅把聲真係好得 狀態好好
係一個大家熟悉嘅楊千嬅
所以好多歌就算我唔識
都有一份親切感喺度
唔覺悶

Fans 們希望你地睇完個 Show 先鬧
因為其實好多歌都轉咗編曲
就算你覺得堆歌老是常出現
相信到時聽都會有新鮮感

二〇二三年度全女班投票

treee 發表於 2017-12-24 14:16

因為melody okay lol街客通常係不知名快歌先唔鍾意 缺陷美就真係靜哂haha

琴晚千嬅把聲真係好得 狀態好好
係一個大家熟悉嘅楊千嬅
所以好多歌就算我唔識
都有一份親切感喺度
唔覺悶
...
616.1314 發表於 2017-12-24 14:19

電光幻影真係好正,好想快d出Live CD
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

岩岩睇完成首wonder woman,幾型,唔老舞喎

因為melody okay lol街客通常係不知名快歌先唔鍾意 缺陷美就真係靜哂haha ...
eldrian710 發表於 2017-12-24 14:22

可能係改得太rock,佢地唔鍾意

岩岩睇完成首wonder woman,幾型,唔老舞喎
Jacz 發表於 2017-12-24 14:31

Part 3 part 4 睇完過場片 已經估到佢唱咩歌

treee 發表於 2017-12-24 14:16

千嬅只要唔用姣聲唱,都唔會太難聽

02-04年太多失準影響哂印象
John 發表於 2017-12-24 13:30

05-all about love前都仲係唱得好飄忽

01 Wonder Woman
02 新世紀福音戰士
03 烈女

04 的士司機
05 手信 (轉歌) (呢part古典味重,有中國舞, ...
fifty1205 發表於 2017-12-24 12:54

自由行可以keepwor

又話搵high king, 攪到勁期待,以為可以告別跳老舞。
matthewyky 發表於 2017-12-24 13:12

係咪high king間野被爆拖糧,所以炒左high king

05-all about love前都仲係唱得好飄忽
joshua 發表於 2017-12-24 14:57

唔係開大最衰咩?

因為都拍咗好多片 / 錄音去連住唔同 Parts ...
616.1314 發表於 2017-12-24 14:05

除非佢準備左兩set片 / 錄音啦.....

Part 3 part 4 睇完過場片 已經估到佢唱咩歌
wchild 發表於 2017-12-24 14:38

見到忔忔剛就知wonder woman 要出場
    見到重生就知係火鳥lol

係咪high king間野被爆拖糧,所以炒左high king
joshua 發表於 2017-12-24 15:00

Highking有拜神好似 其中一part佢排架啦應該

無知一問:

請問楊千嬅首"楊千嬅"用兩部唱機同時播放會有什麼特別的效果??
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

翅膀下的風上次lb都個咁正既表演 今次冇必要再唱

翅膀下的風上次lb都個咁正既表演 今次冇必要再唱
721AXA 發表於 2017-12-24 15:38

懷疑對band夾過呢隻歌
慳番d時間

千嬅唱自由行 一二三三二一  食晒beats 好正
繼續努力 都改編得好正 有d似上次既大傻

唔係開大最衰咩?
wchild 發表於 2017-12-24 15:06

05-07,未開all about love之前果d live都好衰下,果時有去埋tbb睇佢錄勁歌金曲果d,真係無乜邊次唱得好,所以all about love果時連部分fans都唔睇好,但02-04應該只係個演唱會唱得差,我印象中我最鍾意佢果期d live, 把聲未到好厚但好聽加夠氣

無知一問:

請問楊千嬅首"楊千嬅"用兩部唱機同時播放會有什麼特別的效果?? ...
steph123 發表於 2017-12-24 15:26

聽番千嬅盛放就有得聽

我想問下有冇歌手試過成個rundown前後調轉?
我突然係度諗, 佢琴日完場時間係11:10左右, 而31號開場係9:30
...
aRh3i 發表於 2017-12-24 11:35

一個show rundown 無論燈光/音樂/backdrop個program都pre-set好曬,最多可中間穿插幾首即興
如果要前後flip做定兩套program系極花時間花錢,根本冇咩可能

聽番千嬅盛放就有得聽
electric 發表於 2017-12-24 16:35

搵唔到...
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

睇黎唔會有飛放出來噶啦

還我紫色!!!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

搵唔到...
steph123 發表於 2017-12-24 17:27

去買呢隻精選啦

又開始loop一二三三二一
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

又開始loop一二三三二一
John 發表於 2017-12-24 18:27

會唔會完咗show先有cd version聽

會唔會完咗show先有cd version聽
electric 發表於 2017-12-24 18:31

99% 同最好的債一樣時間PLUG

BTW~我而家多左2張尾場出黎~
有人想要就PM啦~~
kenny1102 發表於 2017-12-24 18:41

唔係香港呀!嗚嗚嗚好唔開心

Highking有拜神好似 其中一part佢排架啦應該
721AXA 發表於 2017-12-24 15:20

拜神好似唔見有High King喎

没 伏medley  好失望
還我最愛既色惑

原來今次今次Stylist係Gavin So同文念中