返回列表 發帖
今次好似好少衫咁既?
Jacz 發表於 2017-12-23 23:15

5part+encore... 梗係少

好唔好聽?
放空 發表於 2017-12-23 23:15

初步聽都算唔錯

我係冇
佢只不過將以前唱過既歌再撈埋一碟
(無論big hits定所謂既side cuts)

上次都話有翅膀下的風  ...
jason567 發表於 2017-12-23 23:09

Wonder Woman未唱過!
可以狂loop狂J狂跳
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

個Show for倒數  regular 部分少歌就正常啦
快d搞完就encore好過超時做唔曬
encore部分未夠鍾就唱多首 唔夠時間就cut歌咯
再搵talking黎就住時間  
唱完少女的祈禱就倒數然後就唱123 321 ending
倒數要氣氛 多hit歌都系預期

下?個regular rundown 我唔覺得好多side cut 咋喎

01 繼續努力 (金色短髮)(算side,但開場氣氛一定好)
02 熱血青年
03 放煙花
(倒數十秒 happy new year )

04 數你
05 最後的歌
06 自由行
07 可惜我是水瓶座
Talking
08 ALL ABOUT LOVE

09 的士司機

10 手信
11 小城大事
12 翅膀下的風
13 電光幻影

14 Wonder Woman
15 新世紀福音戰士
16 烈女
17 洋蔥

18 火鳥
19 我的生存之道
Talking
20 飛女正傳
21 親
22 我係我 Remix

我覺得rundown ok 喎
唔唱個幾首big hit 無可能架
跨年show 其實比一般演唱會更需要照顧街客我覺得 ...
victor1991415 發表於 2017-12-23 23:13

去到encore先出咁多大熱 已經算好大膽
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

Wonder Woman未唱過!
可以狂loop狂J狂跳
John 發表於 2017-12-23 23:17

好鬼想聽一千零一個 知更 single
希望聽日replace 缺陷美果個位

最後一隻,一二三 三二一
treee 發表於 2017-12-23 23:10

已錄全首

係未完左啦

好鬼想聽一千零一個 知更 single
希望聽日replace 缺陷美果個位
jason567 發表於 2017-12-23 23:18

缺陷美都算係好正既小品歌
類似上次唱既E714342啦

已錄全首
aRh3i 發表於 2017-12-23 23:18

拜託盡快upload 好想聽

321 123都係好楊千嬅嘅歌,因為係林夕比佢
屬於慢熱,唔係大歌果款

下?個regular rundown 我唔覺得好多side cut 咋喎

01 繼續努力 (金色短髮)(算side,但開場氣氛一定好 ...
cathay1996 發表於 2017-12-23 23:18

唔side,
得洋蔥同的士司機無派過上台

得五part 係咪咁慳

我估跟住落黎幾場roundown應該都有變化,場場都唔同。

Encore 真係就咁encore
定都係有意思?

隻新歌似係有意思都就咁唱完就算?
mychart- 發表於 2017-12-23 23:16

只有一二三三二一做首尾相應

好彩冇嘉賓,所以冇過份多啲講野情節

只有一二三三二一做首尾相應
treee 發表於 2017-12-23 23:21

越唱越強

屬於慢熱,唔係大歌果款
treee 發表於 2017-12-23 23:20

好彩係林夕

我鐘意上次演唱會啲衫,今次衣著好「演唱會」,上次就fashion D

好L好睇
Rundown 很正

屬於慢熱,唔係大歌果款

係321 123 定係 123 321

今次係咪唔會好似lb咁晚晚有唔同靚衫睇?

好L好睇
Rundown 很正
wchild 發表於 2017-12-23 23:25

現場氣氛如何?

已錄全首
aRh3i 發表於 2017-12-23 23:18

我唔訓等你upload呀 >。<

今次係咪唔會好似lb咁晚晚有唔同靚衫睇?
Jacz 發表於 2017-12-23 23:26

上次果part係ricky sham幫佢搞   而家佢冇再幫千嬅

今次d衫。。。。。

新歌拍左full version,考慮緊po唔po
大路食糊慢歌
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

係321 123 定係 123 321
放空 發表於 2017-12-23 23:25

123 321
Sor lo

現場氣氛如何?
Jacz 發表於 2017-12-23 23:27

OK 既
但sidetrack 歌部份 大家很安靜

大路食糊慢歌
fifty1205 發表於 2017-12-23 23:28

我想聽新歌。。。可唔可以po 
或者私底下send 俾我

上次果part係ricky sham幫佢搞   而家佢冇再幫千嬅

今次d衫。。。。。 ...
jason567 發表於 2017-12-23 23:27

上次啲衫真係好靚
而且每場都有唔同衫!讚

大路食糊慢歌
fifty1205 發表於 2017-12-23 23:28

上面有人話係慢熱 好期待到底係點

之前有咩歌手第一次係演唱會唱未出街嘅歌?

大路食糊慢歌

po黎聽下

之前有咩歌手第一次係演唱會唱未出街嘅歌? ...
newguy 發表於 2017-12-23 23:30

Ready or not

現場氣氛如何?
Jacz 發表於 2017-12-23 23:27

今晚其實唔錯

OK 既
但sidetrack 歌部份 大家很安靜
wchild 發表於 2017-12-23 23:29

其實好多街客都鐘意sidetrack
   不過係k d既sidetrack
   快樂與哀愁 舊地 寒舍 傻仔 偷生 ......
   其實千嬅肯定知
   不過我搞唔清點解佢一隻都唔唱

屬於慢熱,唔係大歌果款

正呀 林夕
唔係黃偉文就得

以黃金檔期黎講,呢個rundown 絕對係大膽
對於好多街客,encore前應該聽到呆哂
頭先走個陣,聽到有個女仔問佢個fd會唔會睇多晚,佢個fd一口話除非佢改rundown
肥婆馬上收皮

真係首首驚喜

快樂與哀愁 舊地 ...
jason567 發表於 2017-12-23 23:33

寒舍 傻仔  都好想聽

之前有咩歌手第一次係演唱會唱未出街嘅歌? ...
newguy 發表於 2017-12-23 23:30

美音 金光燦爛

let 's  begin
好似晚晚都唱成3x幾隻歌

一首如果大家都擁有海都無?
hinz 發表於 2017-12-23 23:09

又係wor
唱下高我天橋剛剛好都好丫

的確!

買左29號飛, 睇完RUNDOWN 有少少想唔睇
利申 街客 頭23首只聽過水瓶座 小城 Wonder Woman 火鳥 飛女

正呀 林夕
唔係黃偉文就得
John 發表於 2017-12-23 23:33

方丈好小氣

佢真係揀得好偏 其實AAL 洋蔥 缺陷美 親可以搵其他歌取替,唱個陣全場無反應
肥婆馬上收皮

以黃金檔期黎講,呢個rundown 絕對係大膽
對於好多街客,encore前應該聽到呆哂
頭先走個陣,聽到有個女仔問 ...
fifty1205 發表於 2017-12-23 23:33

快d放哂d飛出黎啦
唔信冇8000個嬅粉食哂d飛

我個frd 唔係嬋粉 第一次聽電光幻影 但佢話好好聽

買左29號飛, 睇完RUNDOWN 有少少想唔睇
利申 街客 頭23首只聽過水瓶座 小城 Wonder Woman 火鳥 飛女 ...
samxdxd 發表於 2017-12-23 23:35

呢到大把人爭你張飛