返回列表 發帖
係咪第一個演唱會可以頭場都未唱就吹到開討論區2.0

真係唔好上歌手,講句事實,人瑞既唱功真係未夠班同人PK。開完演唱會好好休息,明年拍戲喇。作為fans真係唔 ...
Gary 發表於 2017-12-23 20:09

我諗全部嬅粉都唔會想。。。
叫佢玩唱功型比賽,同名譽掃地無分別
對手仲要係amei....

數你果然係鐵膽

最後的歌同自由行勁正

頂 呢個rundown 仲正過let's begin 囉。。。

唔信佢敢唔唱少女的祈禱,野孩子同勇。

唔怪得話大眾未必受啦
真心big hit 唔多

煉金術應該係高潮位喎

睇嚟d 飛唔會跳樓價喎

最後一首唔好係少女的祈禱pls!!
Gary 發表於 2017-12-23 23:05

一個楊千嬅既show 唔唱呢首同美祖演唱會唔唱心淡冇分別

我覺得rundown ok 喎
唔唱個幾首big hit 無可能架
跨年show 其實比一般演唱會更需要照顧街客我覺得

仲要係fans(可能只係我自己啦)對呢d歌都麻麻果下慘
兩邊都唔討好
jason567 發表於 2017-12-23 23:37

對我嚟講 AAL 親 呢d 唔唱都唔緊要
不過估佢呢堆歌會換,晚晚唔同
最好可以聽一次偷生既live

yes,冇狼來了,愛人個堆野真係當堂冇咁悶
Jacz 發表於 2017-12-23 23:44

我估呢兩首總有1,2 晚會出場...

123321 ig 都有人錄左
音質再好d 呢首佢d live 好有感情
同埋佢今晚把聲幾得 夠氣

講真 就算強如LB 個陣都一樣有人彈架啦
我又唔覺321 個rundown 有咩問題
問題係美千好歌太多 冇可能係30 幾首歌入面唱得曬
況且呢個係跨年show 冇可能走minor classic 路線
再者 仲有10 晚 佢實會有歌轉
差在轉唔轉得岩大家心水啫

今晚多左咩新歌

upload 半首稀客

sorry 前面有時有人擋住
Juicy_Lemon 發表於 2017-12-25 00:41

稀客勁好聽囉咩事 ....

計我話, 唔洗理某D 勁MEAN既人咁~場都未入就不停對住個RUNDOWN 踩自己入場ENJOY 就得啦 ...
Kyle_ 發表於 2017-12-25 03:26

岩呀
係咁拎AAL 同 LB 比有咩意思
呢個rundown 真係叫平衡到街客同fans
minor classic 好難會係跨年紅館show 做到
最緊要係千嬅d live 愈唱愈好 做左就嚟廿年fans 想睇就係呢d

不過,我覺得千嬅演唱會DvD次次都唔係錄佢狀態好既時候,比左街客印象佢唱得差。 ...
Nathan 發表於 2017-12-26 23:56

最致命係佢最當紅既時侯係佢唱得最差既時侯
變左依家急起直追都未必令所有人對佢有返信心
同埋所謂唱得唔好 係千嬅把聲尖
唱中低音歌佢係好好聽

Yess 不過算啦 佢依家fans既turnover好低 係fans就已經係 唔係就唔係
如果佢真係退休 我剩係想佢仲 ...
eldrian710 發表於 2017-12-27 00:14

我覺得佢音樂上依經唔會再有d 咩高峰可以衝到
佢唔似林憶蓮個d 過左高峰期仲可以整到張蓋亞出嚟
全心轉戰電影仲好 佢電影市場仲有好大空間發揮

你會去睇幾多場??你唱歌夠好聽,可惜很久沒有聽到~
d人覺得佢衰永遠都衰啦,好聽左唱功好左都唔會聽
甚 ...
河童妹妹~ 發表於 2017-12-27 00:21

我睇31,1 同2 呀
等得好辛苦 ...

睇fans ig
有人問左千嬅 會唔會唱嬅麗緣
千嬅話無準備
等呢首歌既人可以死心啦(雖然我唔係其中一個) ...
放空 發表於 2017-12-27 01:03

有時真係心諗一句
到底你準備左d 咩

每年記得這天再流淚
每年這天記得要流淚
每年記得那天再流淚
每年這天記得要流淚

...
ho_ 發表於 2017-12-27 22:10

係咪依經冇人記得原本係邊句

美債
Jacz 發表於 2017-12-27 22:35

其實無諗過呢首唔係regular...

留下力好呀
仲有咁多場 有排玩

一唱最好的債呢類中音歌真係好好聽

Hocc同美瑞既關係應該冇大家講到咁差喎
Jacz 發表於 2017-12-28 16:53

兩個都係世界女我覺得 ...

評分人數

• hinz

睇ig d 片
今晚把聲好似仲fit 愈唱愈開

呼吸需要!
放空 發表於 2017-12-28 22:30

唔差在接埋余春嬌啦

wow 真係唱一千零一個啦

31會唔會mo la mo la
唔唱我唔走架
Jacz 發表於 2017-12-28 22:47

全場大叫一千零一個唔信佢扮聽唔到

佢係咪真係聽人嗌完番去練lol
有咩歌想聽 要30號嗌定
eldrian710 發表於 2017-12-28 22:51

有冇機會聽偷生live
一次都好呀

容天后基本上抽親都識唱(除咗唔想唱嗰啲當垃圾拋走咗)
瑞瑞得唔得先 ...
gooloo 發表於 2017-12-28 23:34

咁呢樣嘢美祖就叻d

其實有冇人鐘意紫色呢隻歌....聽到宜加都重喪聽緊
treee 發表於 2017-12-29 00:02

有呀!!!
Miriam 呢隻碟又係神碟 冇隻可以skip
深紫色唱過live
希望紫色同罐頭湯可以有live
照相本子都可以嚟個全live

應該31 同2 號先會有真十派s

好緊張 ... 到底fa 粉最想聽邊幾首

咁正偷生喎!
但楊千嬅好似話過佢唔記得唱過呢首

哩首倉底貨我估係05-06年果排錄
Kyle_ 發表於 2017-12-30 00:06

好似有人話過同電光幻影,Single 同Unlimited 都唔夾
所以冇入碟 sosad
呢首如果有plug 應該又係會hit

當時A記一堆「好歌」,金牌失雞無神隊隻偷生出黎,我覺得已經好聽到想喊 ...
treee 發表於 2017-12-30 00:12

老實講,當年一首偷生打得低首amusic 所有歌咁濟

btw 呢個演唱會既火鳥係咪升左key 嚟唱?

小星星、咬唇都唱過LIVE啦,俾D未唱過LIVE既歌:我等我在、SINGLE白天鵝、亦舒說
嬅麗緣只不過係一首歌名堆 ...
我等我在 發表於 2017-12-30 08:33

偷生擺明係罐頭K 歌
但真係好有千嬅陣除 好多fans 都想聽佢現場用義氣腔唱一次

其實呢...好坦白講, 依個活動真係舉辦得比較急
我都明白好多人想聽佢想d live未唱過既歌
但係係咁急既情況 ...
aRh3i 發表於 2017-12-30 11:08

agree ar

係呀,翅膀下的風今次真係唱得好好,夠力又有感染力,相信唔識呢首歌的觀眾聽完都會有印象,而且咁 ...
Serendipity 發表於 2017-12-31 02:04

改歌詞佢真係世界級。。。

依經到左啦
出面好多人收飛

真係超勁
氣氛好好今晚

今晚都second encore
尾場大家識做啦

其實321 有樣嘢係比LB 同AAL 好
就係千嬅現場演場能力真係強左好多

2nd encore個粉×紫先係終極核突
gooloo 發表於 2018-1-1 02:57

其實個套係咪真係衫嚟 ....
我覺得似係佢d 打底 lol

今晚真係超high!!!!
真encore 叫到我顛哂
Single 單野好感動,我信佢會找數 ...
Kyle_ 發表於 2018-1-1 03:57

今日清唱左幾句依經好好聽 ...

琴晚聽到佢講Single 真心感動
佢真係會聽fans comment 同真係會練
根據1001 既經驗,Single 分分鍾今晚就出
好期待今晚!