返回列表 發帖
嬲啦 好呀
John 發表於 2017-12-24 21:07

做乜咁憎肥佬

唱我等我在啦
可能光頭自己都唔記得左寫過隻咁既歌
John 發表於 2017-12-24 22:06

你作比我d歌唔x掂!下次我唔x搵你,搵林夕包碟啦!

Sunny @ SUPPER 作曲
林夕填詞

新歌班底
艾石仔 發表於 2017-12-24 23:17

竟然係sunny@.@ 正呀

我記得WONDER MIRIAM 好似有開過MOOV 既CONCERT
個陣勁鐘意一葉舟
但CD VER 個編曲我又變得唔鐘意

反而鐘意捉伊人同開心果

本身睇31號
諗緊買多場睇2號定26/27/28號好

新歌有句噴詞
咩今天我熟了
艾石仔 發表於 2017-12-25 13:58

#458 有歌詞
仲有句 讓我銀髮紫得更紫

呢句有意思架
eldrian710 發表於 2017-12-25 15:29

我知
我好鍾意份詞
但千嬅原來未入錄音室錄呢首架唉
仲諗住一月頭等佢派台可以聽

都唔知等到幾時先出
Kyle_ 發表於 2017-12-25 17:05

咪係 佢話下年出 隨時又等到2019年 我已經慣左佢D龜速

想問有無人知
紅館現場放飛 個價係幾多?
突然好想今晚入場

現場好貴
睇fb 仲有人放緊今晚
Kyle_ 發表於 2017-12-25 18:24

下咁到時賣唔晒 佢地就咁扔左佢?

我反而以為最好的債會係鐵膽 (雖然我覺得可以唔出現)

唉我既星之碎片 係咪永遠無機會聽LIVE

五個小孩真心好睇!!
John 發表於 2017-12-25 20:27

好睇 我俾7.5分 但覺得有幾個位煽情左
同一年既電影 我鐘意那一天我們會飛多D

千嬅做得超好 同埋覺得佢黑髮綁馬尾LOOK勁靚

欣賞佢唔跪低
等光頭唔好以為自己真係大哂
John 發表於 2017-12-25 22:44

但我好愛余春嬌呢隻歌

勝過最好的債 WONDER WOMAN
句幸福得不敢相信 太正

成隻MIRIAM'S MUSIC BOX 都岩聖誕唱
竟然唱LAST CHRISTMAS
晒左個位

好彩今晚買唔到飛LOL

係囉 所以我尋日咪問點解佢去左紅館 都係咁UPDATE IG

睇番IG 佢係日本WOR

光頭填詞人
Jacz 發表於 2017-12-24 20:40

係你講既 你係咪認錯人

麻煩呢幾日出晒就唔好再出咩二丁目 抬起我的頭來 野孩子 少女的祈禱 冰點 有發生過 啦

BTW 尋晚IG LIVE 好正
佢點人同佢一齊開LIVE
俾人點中個班FANS 都唔識做
俾我就話佢知我地想唱佢唱咩啦

唔使理人點講,自己享受咪得
千嬅唱咩歌都唔到我地決定,佢唱得開心咪得囉! ...
河童妹妹~ 發表於 2017-12-25 23:50

ya 唔使理好多人無入場睇
都會好無責任咁留話 佢識鬼唱歌咩

尋日去既星有 光仔@903 同 方力申

唔知美祖同條龍會唔會去睇呢

咁少星去睇咋?
cathay1996 發表於 2017-12-26 04:04

仲有成8場 咪即管睇下仲有幾多星去囉

梁文禮 今晚去, 估應該仲有D商台DJ

少爺占有去,yeah!

支持
千嬅好需要我地幫手吹奏~
遲d cm共和榜投票大家要一齊投Wonder Woman!!! ...
John 發表於 2017-12-26 22:25

咁你共和榜快d 選我入去等我下年捧美千拎CM 女金XD

anti ot
今晚會唱咩呢 我估笑中有淚

睇fans ig
有人問左千嬅 會唔會唱嬅麗緣
千嬅話無準備
等呢首歌既人可以死心啦(雖然我唔係其中一個)

我有投你呀
而家少左好多嬅粉榜
Wonder Woman爭d上唔到cm榜!!
好彩最尾上到
大家記得全投Wonder Woman
...
John 發表於 2017-12-26 22:37

多謝你我今年都會投嬅
不過應該會輸俾3am/假使世界

認真問瑞瑞有無機會贏返最女,if無太空咭
wchild 發表於 2017-12-27 01:10

我可以好肯定JW 一定無今年投原來只因深愛著5強既人 都係因為2班fans 加埋 其實大部分都係坤哥fans  

本身機會大d 今年無kay 我估佢既對手 得街客投janice 點知小明臨尾又整隻食糊歌出黎 我覺得903頒俾佢機會大d 大概係小明50% fa/janice 各25%

厄曬我地FANS~~~訪問真係話唱架*03:50"真心 ...
oreo 發表於 2017-12-27 02:22

啦 我估 可能當時佢真係諗住擺唱同擺落rundown 到(10月3一定未度晒rundown)
可能最後同監製o個d 覺得擺唔到咪唔擺囉

可能錄佐冇唱姐
佢話做緊唱片架喇,因為演唱會停佐

應該真係唔夠時間 ...
Jacz 發表於 2017-12-27 13:27

佢無話3 首都係快歌呀佢話3首都係band sound ja ma (include wonder woman)
咁123321 都係band 班底
我以為上2星期佢錄左一首
睇黎要演唱會後先錄

大碟就等多等啦

上次plug 來生舞係2014年3月

結果如果大家都擁有海 2015年12月先出... 所以今次我唔期望佢會好快出到碟

我想講除咗encore之外都無show過歌詞囉
kelvinyu188 發表於 2017-12-27 17:45

唉呀 唔准你笑 cathay1996 係大陸人架
佢未睇過演唱會唔識ja ma 唔好怪佢

呢件幾靚
wchild 發表於 2017-12-27 21:27

我都鍾意呢件

有人叫一千零一個,佢叫佢過兩場黎
Jacz 發表於 2017-12-27 22:41

OMG !! 31號PLS

Jacz 發表於 2017-12-28 12:49

好開心 at17 有去以為佢地而家唔friend
ig 又無follow fa

今次我BUY KING JER
LET"S BEGIN D 衫真係完勝
不過我點都咁愛FA 架啦 haha

另外, 想問下紅館有無WIFI 架
我SMARTONE 次次入到去都係0格
今晚諗住去現場買飛, 買到既可以即時UPDATE RUNDOWN 俾大家

其實kingjer對千千都係明踩暗讚架啦
上次lb佢都讚架
係Comment見到佢話好鍾意mr 仲話套肥矮衫根本就好難car ...
721AXA 發表於 2017-12-28 14:16

king jer  以前係嬅粉黎
同埋而家千嬅同JOEY 都唔係敵對關係啦 所以KING JER 唔會咁重手

俾著 著o個個係kay 應該死得好慘

vani 同千嬅好FD 架

佢成日同千FA EASON 林夕聚會

千嬅之前都成日45分先開
John 發表於 2017-12-28 16:46

02 年頒叱吒女金先俾林狗串佢開SHOW 遲到

去紅館現場買飛now
希望唔好貴咁多

好緊張 睇美千

guest list update
今晚會有super girls 既jessica

嘩出面真係勁多牛
280 賣360 都ok ge 包埋手續費

哇58段算幾中間下午正好想快d 見到美千呀

仲有20分鐘開show 好緊張

離題少少
其實真係好愛美千
有時o係到諗 如果第時佢退左休
真係唔知有邊個取代到佢係我心目中既地位
會咁期待佢既新歌新戲

退休呢樣佢已經否認咗
kelvinyu188 發表於 2017-12-28 20:21

唉 咁佢點都會淡出既唔係人人好似呀姐咁唱到70歲

2031開show

佢今晚音準very good
聲ok wor
係唱熱血青年時把聲有d緊
數你把聲好正呀

2218 完regular

呼吸需要!

好唔抵睇
cathay1996 發表於 2017-12-28 22:30

無人逼你睇 你入黎做咩