返回列表 發帖
NON FANS 嚟講睇咗 RUNDOWN 學識啲歌先定完全唔做功課會好睇啲?
賴爽 發表於 2017-12-24 12:44

唔洗專登做功課喇,入場當新歌聽,聽下D歌既rearrangment好過,不過你要預唔識D歌會悶場先

L&G LB太柔,今次就真心好好,不過唔知會唔會28號開始爛聲
fifty1205 發表於 2017-12-24 13:28

佢今次真係唔留力咁唱,真係好驚佢好快就爛聲
不過好開心佢個義氣腔返佐黎

Non fans 都有好評

佢話未見過楊千嬅咁好狀態 聲線咁好
wchild 發表於 2017-12-24 13:37

我係ig同微博睇到既都係好評
係得cm同鄉土 多負皮,未睇X登

上次大傻 私奔果part 舞係邊個排
jason567 發表於 2017-12-24 13:16

Sunny Wong

我成日都覺得Sunny Wong排既舞好難睇同好老派
Juicy_Lemon 發表於 2017-12-24 13:10

不嬲都係,次次都好驚係佢 ,同埋佢又好鬼鍾意走上台

瑞瑞唔係cm女神咩
wchild 發表於 2017-12-24 13:47

CM人要求高嘛,even我地呢班死忠都成日彈佢喇

鄉土班老seafood就算喇,係唔係都彈既

岩呀 我d frd都係問我 呢首好聽叫咩 之後番去dl黎聽
eldrian710 發表於 2017-12-24 13:49

LB尾場同個成日踩人瑞既frd去睇,佢話個show好正,係佢睇過最好睇既show排第三位,
估唔到人瑞可以唱得咁好,我話爛聲喎,佢話把聲冇乜野呀,好好聽

可能係Eason講個d氣聲hahaha
eldrian710 發表於 2017-12-24 13:56

應該係成個氣息好穩

LB真係令到唔少街客對佢改觀

我frd鍾意 手信lol 同埋番去聽番 繼續努力 佢話琴日live好聽d haha
eldrian710 發表於 2017-12-24 13:57

繼續努力 今次改得真係好聽過CD ver
好有氣勢同埋好型格

熱血青年 都改得好好聽,一d都唔悶

飾物都要轉一轉,覺得今次套黑衫配大心心頸鍊,同上次黑衫配拐杖感覺差好遠 ...
treee 發表於 2017-12-24 13:56

上次係成件事簡單得黎係好fashionable又high class , 今次d衫就覺得好hea,唔多match佢咁

岩岩睇完成首wonder woman,幾型,唔老舞喎

因為melody okay lol街客通常係不知名快歌先唔鍾意 缺陷美就真係靜哂haha ...
eldrian710 發表於 2017-12-24 14:22

可能係改得太rock,佢地唔鍾意

Highking有拜神好似 其中一part佢排架啦應該
721AXA 發表於 2017-12-24 15:20

拜神好似唔見有High King喎

原來今次今次Stylist係Gavin So同文念中

頭場之後有冇跳樓飛賣?

我都想知 想睇多場正面 側面真係睇唔到大銀幕
ho_ 發表於 2017-12-24 19:43

個show咁多負皮,點解仲係咁多人求霏,朝頭早既輪椅位又係一開賣就sold out

真係要落力d唱衰個演唱會先得
John 發表於 2017-12-24 19:56

咪係,我想執死雞睇多場架

今晚有冇CM人去睇呀?

入左場
好叉多>40歲嘅人
Lewis 發表於 2017-12-24 20:19

就係呢班人搞到我地買唔到霏

btw,可唔可以mark下個rundown?

有個music page 比左負皮
wchild 發表於 2017-12-24 20:19

邊個?

唔係千粉,有啲難mark
Lewis 發表於 2017-12-24 20:27

盡mark就得,唔該晒!!

我知有一個k字頭會員今晚睇
wchild 發表於 2017-12-24 20:29

係喎,等佢今晚既千字文感想

楊千嬅的迎聖誕兼跨年演唱會《三二一Go!演唱會》,昨日在紅館開波。43歲的千嬅,為了演唱會狂操練,染了一頭銀色短髮的時尚潮媽在台上變身七八次,一時火辣勁道十足,一時柔情浪漫。

千嬅開騷,自然少不了品牌為她瘋狂打call,頭場千嬅著了多條晚裝長裙,全來自英美名牌。寶藍色漆皮料雪紡長裙,來自美牌Ralph Lauren的2018春夏天橋showpiece,造型師為她配上有趣的statement earrings,巨型好玩的大耳環,為造型添fun。她之後換了另一條閃閃令的藍黃裙,腰間釘上可愛的人馬小公主圖案,來自英國女設計師Mary Katrantzou手筆。
最後一套的黑色volume dress,一望就短是西太后Vivienne Westwood出品。大包圍式低胸領口配高衩,千嬅配上魚網絲襪,添加sexy rock味。

https://hk.entertainment.appleda ... e/20171224/57621613

毒果又好似LB咁報導瑞瑞演唱會既名牌靚衫

Music pick
wchild 發表於 2017-12-24 20:27

未入場睇都知狀態嘛嘛

唱得好好!!
happychicken 發表於 2017-12-24 20:33

開始喇?
opening都係冇變?

方丈今晚去睇喎

早過琴晚開始喎
treee 發表於 2017-12-24 20:35

通常頭場會遲D

who is 方丈
放空 發表於 2017-12-24 20:39

光頭填詞人

開場啦diu
一陣11:10就完dllm
Lewis 發表於 2017-12-24 20:37

可能今晚會有D特別環節呢?

楊千嬅噚日喺紅館舉行咗佢頭場跨年演唱會《三二一Go!演唱會 2017》,成晚過程好溫馨,好多歌都耳熟能詳,fans可以一齊唱,就好似一切見證千嬅成長咁。

呢啲咁珍貴嘅時光,同睇住小朋友長大差唔多,過咗就冇,所以有人就想影低呢啲片段喇……不過演唱會就有講明:不准攝錄。
但有幾多人都係會忍唔住偷拍呢?你或你身邊朋友總有睇過演唱會,答案不言而喻啦。而噚晚頭場呢位仁兄/小姐,舉高隻手唔使怕醜,ready下千嬅唱歌一刻。
而呢個moment,咁啱就俾大會拍到正,就好似人形蜈蚣咁,你影千嬅,大會影番你影千嬅。講明係大會攝影,咁呢位人士舉機盜錄一刻,成個紅館都睇得見。
寰亞發言人梁小姐接受《蘋果》電話訪問,稱:「其實每次都有一啲人睇演唱會嗰陣用手機拍拍拍拍,所以我哋每次都請大量保安捉人,一見有人拍就勸佢停止,通常一般都聽嘅。影相唔落閃燈尚可接受,但偷拍真係唔好!」
大家點解總係唔可以專心聽歌嘅呢?點解睇騷又要上網又要覆WhatsApp又要打卡又要拍片,唔忙咩?話晒張飛咁辛苦撲番嚟吖!

其實係咪咁岩影到咋
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Y去左
今日rundown 會唔會多番d佢既作品
尋日蘋果計哂林夕幾首y幾首
k@k 發表於 2017-12-24 20:43

期待encore會有咬唇,余春嬌  

Y去左
今日rundown 會唔會多番d佢既作品
尋日蘋果計哂林夕幾首y幾首
k@k 發表於 2017-12-24 20:43

林夕18首,Y 7首
今晚Y黎會唔會嬲豬

今晚好似換佐衫同個頭有返D頭飾呀

我未打
wchild 發表於 2017-12-24 20:51

仲未打會唔會冇晒feel唔想打
定係諗住睇晒先再打?

甘好?

記得lets begin 頭場既衫都比較醜
Nathan 發表於 2017-12-24 21:08

如果冇記錯既,呢件應該係新衫?

跌佐個mic落地

邊度有得睇@@
aRh3i 發表於 2017-12-24 22:03

聽人講架咋

昨晚29首真系少,无嘉宾起码要佢唱够34首啦,哈
kenny211 發表於 2017-12-24 22:16

可能好似LB咁每日加一首歌

前面同昨晚一樣, encore第一首 缺陷美

encore件衫又換佐,靚過昨晚個條裙呀

好似換佐3套衫

件衫點樣嫁
treee 發表於 2017-12-24 22:53

咬唇 係咪stand by?

呢隻唔夠hits 唔會唱   唱左稀客就算嫁啦
jason567 發表於 2017-12-24 23:11

咬唇應該hit過稀客喎,話晒都係新紮師妹2主題曲

今晚encore正到嘔
Lewis 發表於 2017-12-24 23:16

鬼咩,怕佐方丈嘛!!
唔係又要開多次Let's Begin破冰架喇

冇唱最好的債會唔會再得罪方丈
myungwon 發表於 2017-12-24 23:22

有唱水瓶座,野孩子,煉金術,勇,稀客,方丈應該都嬲唔落架喇,幾乎最hit個幾首方丈既歌都唱佐

後面螢幕有出到 姊妹 撈月亮的人 狼來了,仲有好多歌嘅字眼
Lewis 發表於 2017-12-24 23:26

可以唔洗出現

但方丈啲歌真係好反應好多
Lewis 發表於 2017-12-24 23:27

我都覺野孩子hit過姊妹,
野孩子,勇,水瓶座係大陸好hit

古惑的狼   eason黎果晚就會出現嫁啦
   eason話最愛呢隻
jason567 發表於 2017-12-24 23:28

咁我係咪祈求其佢唔好黎

所以大陸人黎到只係識依幾首-.-