返回列表 發帖
今晚最後一part有蝦碌位

丁太係咁玩件衫條拉鍊,拉拉下 kick 住咗,拉唔到落去

到起煉金術音樂仲拉 ...
966 發表於 2017-12-26 23:47

睇片真係笑死

海膽裙 個晚又叫人匿埋係佢條裙入面

佢仲話 kick 住咗好緊,好想鬆,但仲有7場要著唔知點算
966 發表於 2017-12-26 23:53

下? 7晚都仲著個件野?

今晚跳舞跳得好好~
不過唱Wonder Woman表現唔收貨
撇除呢樣其他都唔錯既 ...
kelvinyu188 發表於 2017-12-26 23:56

wonder woman個part出佐咩問題?

不過,我覺得千嬅演唱會DvD次次都唔係錄佢狀態好既時候,比左街客印象佢唱得差。 ...
Nathan 發表於 2017-12-26 23:56

最好個次AAL又冇出任何影音產品

Yess 不過算啦 佢依家fans既turnover好低 係fans就已經係 唔係就唔係如果佢真係退休 我剩係想佢仲係紅既時候退 唔係霉左先退 所以玩埋呢兩年都算係咁
佢d退應該都仲會間中出下歌出下show既
eldrian710 發表於 2017-12-27 00:14

唔係喎
春嬌幫佢吸佐唔少粉架,特別吸大陸
其實佢之所以咁耐都未被淘汰都係多得一直有電影撐住,
係佢最霉個陣又結婚
跟住拍佐春嬌系列又令佢電影之路黎佐個高峰跟住就一直keep到依家

如果冇春嬌系列同五個小孩,佢可能未必可以keep到咁耐

我覺得佢音樂上依經唔會再有d 咩高峰可以衝到
佢唔似林憶蓮個d 過左高峰期仲可以整到張蓋亞出嚟
全心轉戰 ...
victor1991415 發表於 2017-12-27 00:20

其實依家音樂係香港真係好難有高峰,就算美吹美祖都係
根本係成個市場萎縮佐

同意佢電影仲有好多market,仲有好多機會

無呀 兩場都係靠嬅粉放480比我
John 發表於 2017-12-27 00:25

me都係多得cm美會員放480俾我先有得入場睇美瑞咋

可能千千之後整張色惑大碟出黎 震撼樂壇
John 發表於 2017-12-27 00:26

又再全城圍插 跟住開show滯銷嬅粉唔洗同黃牛搶霏,到臨開show前先去紅館外執跳樓飛

•         所有網上購票連結正由其他顧客使用中,請再次登入。
閣下亦可使用信用咭電話訂票熱線 (852) 2111 5999
...
John 發表於 2017-12-27 00:31

見到個retry就諗起十月個排日日搶飛既痛苦日子

今晚千嬅介紹數你嗰part叫lonely Christmas
Chiwh14 發表於 2017-12-27 00:48

老虎歌皇《可惜我買唔到飛》原曲:楊千嬅 可惜我是水瓶座
原來聖誕夜開show喎
凌晨又自己通利門口等過
但有好多南亞 霸氣來啤住我
到底是為什麼搶飛 我很清楚

黃牛在放飛 係有飛 全部貴
留言個電話 又駁左去「英皇」
加了六七場 也未能買實發狂
炒價合共五千銀 誰願買不計後果

我未回去 又再迫我排隊
尤其紅館跨年是最貴 在流淚
實情內部預售不對 幾秒冇哂我已O 咀
其實太累 氣又chok住 更加心碎

要是回去 沒有飛 有淚水
原來迷戀千嬅 沒法與佢相聚
別期望十二月睇佢 反正到最尾也唏噓
我是零 買不到 我自己心碎

我未回去 又再迫我排隊
尤其紅館跨年是最貴 在流淚
實情內部預售不對
幾秒冇哂我已O 咀
其實太累 氣又chok住 更加心碎

要是回去 沒有飛 有淚水
原來迷戀千嬅 沒法與佢相聚
別期望十二月睇佢
反正到最尾也唏噓
我是零 買不到 我自己心碎

即刻諗起呢首

我睇31,1 同2 呀
等得好辛苦 ...
victor1991415 發表於 2017-12-27 00:58

呢度好多人都係度陪你等
我都係

今晚encore look想點 著到又肥又矮咁
721AXA 發表於 2017-12-27 00:56

件衫似係 Viktor & Rolf   d design黎

Up to-date Tonite guests: 姚子羚/rthk DJ 艾力/鄧小巧/黎曉陽
matthewyky 發表於 2017-12-27 01:35

THANKS, updated already!

24/12係咪要del番wyman
eldrian710 發表於 2017-12-27 02:39

done!

26/12 update : 仲有麥子樂 陳凱彤 CY Kong
matthewyky 發表於 2017-12-27 03:42

原來無限新聞主播陳亮鐵都去佐,佢都係fans黎

好耐無上黎呢度...除左上黎睇過下賣飛情況同埋睇下頭三場既comment..
睇完boxing day 場
Comment 後打啦
Bt ...
sillybeef 發表於 2017-12-27 08:26

好不容易 粒高音 唱成點?

吓,但係呢首好啱佢個動畫喎
賴爽 發表於 2017-12-27 11:50

係咪歌名組成佢個頭像個part?

btw, 你睇佐未?

突然覺得丁生好好...佢坐足咁多晚  (但無得上台)
happychicken 發表於 2017-12-27 11:59

丁生忍佐咁多日,到時31號or尾場黎個大爆發

尾場800蚊2張280抵唔抵呢?
心大心細
hin0526 發表於 2017-12-27 12:19

好似已經便佐了

有預感今晚會出現返閃靈
gooloo 發表於 2017-12-27 12:26

可唔可以有 預感出現 一千零一個

希望一千零一個好似上次 深紫色 咁靜靜雞出現

其實都難講,唔計春嬌,佢近年接到嘅新戲都唔多,可能一兩年先有一套,加上合拍片不利香港女演員, ...
Serendipity 發表於 2017-12-27 12:53

拍d本土既電影囉,不過依家又真係好少本土電影

我覺得佢想出play it loud 2.0 佢公司都未必肯俾佢出

想佢出返隻全部係新進唱作人幫佢做既唱片

係有個音好似有問題,不過音樂聲大所以唔覺。
其實快歌時高音都仲係未夠穩,次次唱熱血青年都驚佢拉 ...
Serendipity 發表於 2017-12-27 12:57

網上好似冇人錄好不容易

頭場既繼續努力都係有d飄,wonder woman又好薄聲

以為你講生仔
Nathan 發表於 2017-12-27 12:59

丁生想美瑞都唔得喇  

楊千嬅飲咖啡
Nathan 發表於 2017-12-27 13:06

懷疑係廣告post黎,上次LB  STARBUCK都有贊助,今次輪到Pacific
不過佢實係飲佐,佢咁鍾意飲咖啡

佢電影,一拍文藝片就唔太收得,希望佢突破到。
音樂,希望佢唱下groovy/R&B

同埋,呢次演唱會都證明佢唱功最多係咁上下,無得好d
Nathan 發表於 2017-12-27 13:03

mean
運動對唱歌真係好大幫助,希望佢keep住運動,以後唱得再穩D,夠氣D

其實文藝片佢算係收得,香港依家冇乜文藝片係收得,黎黎去去都係個幾類片大賣
不過女歌手黎講,佢既record真係算好勁,02-07年,每年都有1-2套戲係當年既十大最高票房電影

乜梁文禮唔係中意容祖兒多d咩?佢琴晚睇千嬅喊足成part?
Nathan 發表於 2017-12-27 13:11

睇佢ig佢真係喊足全場咁滯

梁文禮應該係hocc fans?

梁文禮自己講喊左成part?
treee 發表於 2017-12-27 13:15

係,你睇佢ig

睇ig/weibo,好多人都話一路睇一路喊,好誇張

邊part值得喊......
jason567 發表於 2017-12-27 13:20

你search下 ig/weibo d comments,真係好誇,有D仲好搞笑
最搞笑係我見到有個人話,一開場就喊,但係又唔知自己喊乜,總之就好感動
心諗,繼續努力有乜好喊呀,咁high

開頭佢又話有三首新既快歌會出?點解冇左下文?
stephybest 發表於 2017-12-27 13:12

可能錄佐冇唱姐
佢話做緊唱片架喇,因為演唱會停佐

應該真係唔夠時間

佢好似都係超級fans
睇番上次let's begin 尾場D片都見到佢
masterdragon 發表於 2017-12-27 13:12

似係囉,佢連的士司機,電光幻影都識
唔知係咪hehe

唔知今次上台玩咩歌
可能Wonder Woman
John 發表於 2017-12-27 13:16

實係烈女喇
同 禤天揚 跳貼身 格

今日同聽日果場應該最少街客
如果佢都唔再唱fans想佢唱果d  咁基本上係冇嫁啦
其實我估一直都係冇 對band冇 ...
jason567 發表於 2017-12-27 13:24

可能今晚會出一千零一個呢,直覺今次會有架,拉闊已經冇唱了

特別昨晚Viktor & Rolf 個套,著住黎唱個堆big hit 真係好冇mood
應該著返LB個d 法國女人好grand既裙嘛

第2PART其實幾好喊
gooloo 發表於 2017-12-27 13:23

雖然好唔想佢唱數你
但睇片,數你個part真係好好喊,帶定紙巾入場先

佢最正既今次好多歌都重新編曲,仲要係好聽個隻

哩個真係好正, 睇HOCC 果陣已經J
Kyle_ 發表於 2017-12-27 13:37

係咪 Memento Live 癡情司冇著衫個個?

要打咩TAG 搵?
wchild 發表於 2017-12-27 13:40

ig就打 楊千嬅  / 楊千嬅三二一go演唱會 / yeungchinwah / miriamyeung
weibo 就直接 打楊千嬅,特別係weibo,你睇完會覺得下次應該都係好難買飛  

蘋果就算啦,基本上任何一個明星都俾人踩, 係果度留言果D人根本就心理變態 ...
lemontea1069 發表於 2017-12-27 13:56

發覺apple同鄉土係同一班人,真係邊個乜9都有人踩

唔想聽
gooloo 發表於 2017-12-27 18:26

我想呀

唔通encore換走野孩子唱呼吸需要?
街客表示real訓著
gooloo 發表於 2017-12-27 18:32

今晚唔係多死忠咩

但係咪真係confirm會唱㗎

想聽 傳說 中女版 多啲
hehehaha 發表於 2017-12-27 18:54

咁咪要請Brenda同Isabell嚟唱先得?

動地驚天愛戀過 應該多人識d?
siongguan 發表於 2017-12-27 19:21

當我想起你好聽啲呀

今晚有邊D會員會入場呀
Kyle_ 發表於 2017-12-27 19:22

好似負責mark rundown嗰位A字頭會員會去

aRh3i 發表於 2017-12-27 19:41

等你既文字live

街客心諗:好彩
treee 發表於 2017-12-27 19:44

咁無啦啦唱 呼吸需要 又真係怪佐啲既

開左4場已經40頁,11場至少110頁啦
Nathan 發表於 2017-12-27 19:27

創造3.0?

上次LB 吹到第幾點?
wchild 發表於 2017-12-27 20:02

上次LB吹到2.0 33頁咋

電影主題曲嘅話,唱咬唇一定多人歡呼
treee 發表於 2017-12-27 19:55

可惜佢唔會唱

好似又有新衫
艾石仔 發表於 2017-12-27 21:11

係,有頸巾添

艾石仔 發表於 2017-12-27 21:16

好靚好法國女人

點解今次既 手信 可以好聽成咁

我又同大家口味唔同

BTw,今次budget係咪全部用係 服裝?
So far 未repeat 過衫 (除左 ...
siongguan 發表於 2017-12-27 21:35

如果真係每晚都有三件唔同衫,咁
3+ (3x11) = 36
成36個造型,淨係D衫都要幾百萬了

次次開show都成個fashion show咁