返回列表 發帖

個guest list要權限?

第二場有許創基
第三場陳家豪
27號個場夢妮妲
28號rikko lee(連續兩晚lol),perl yuen同dennis虞逸峯

Perlyuen係band member黎架喎 lol
721AXA 發表於 2017-12-29 07:21

7 jor

Btw,瑞瑞又贏,唔知會唔會唱隻當我想起你,動地驚天都好

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

BTW GUEST LIST 要加健吾, 佢好似睇24/12
wchild 發表於 2017-12-29 11:59

26號有丁子峻仲有24號果個係麥子豪,唔係麥子樂

暫時YOUTUBE最長既1001

不過今次冇得入場睇
8283 發表於 2017-12-29 12:59

微博有成首啦

係咪我見到既同你地見到既唔同?
Jacz 發表於 2017-12-29 12:19

再加
23號 梁泰來
28號 黃真真

咁都有得上榜!!

btw, 尾場係咪因為志明黎所以唱 當我想起你?
唔通有特別環節? ...
Jacz 發表於 2017-12-29 13:59

依瑞瑞既作風
31號or尾場一定會有野睇黎霸佔報紙版面

何lily今晚去
唱首直覺黎聽下啦

我等我在 同 亦舒說都算live過
eldrian710 發表於 2017-12-30 13:06

白天鵝係大陸live過了

坐前排最正係會同瑞瑞對到眼
佢會scan前排每一位觀眾, 視姦你

Eric Kwok,陳柏宇同林公子睇完都冇同佢合照.......
swl 發表於 2017-12-30 15:39

其實好多人都唔會走入後台,eason minor classics都無啦,瑞瑞自己都唔知
所以佢咪要視姦前排觀眾睇下邊個有黎到lor
佢今次自己都無曬合照,可能太多場了

點解Linda IG會話琴晚嘅寒舍有無令大家驚喜?有唱到咩?
fifty1205 發表於 2017-12-30 16:16

劇透吧

如果係就好!

今晚終於輪到我入場,希望encore怨婦十大之中唱兩首好喇 ...
pigeon 發表於 2017-12-30 16:23

即刻改左做稀客,仲比佢delete jor我個comment

Single 有 angelita 係度gd fit
係咪等埋側田黎先唱

希望聽晚倒數加隻你幸福嗎
joshua 發表於 2017-12-31 00:06

抬起我的頭來 1賠1
楊千嬅 1賠3
處處吻 1賠5
其他 1賠 50

睇完最大感受係楊千嬅d歌詞真係太強大
林夕寫左一本少女育成記,亦係一本港女如何自處自愛既功具書
應該從第一首就打晒d歌詞出黎被萬人景仰

由數你到電光幻影都好感觸既
我係我又係好犀利

嘩氣氛好到!一話唱超齡尖叫到
myungwon 發表於 2017-12-31 00:34

今場氣氛好,每首歌都大歡呼聲
係每一首,無人識既都係

Encore反而最短
開咁多場做咩呀,diu

同埋缺陷美好明顯都係有意思既,係regular rundown 入面的

的士司機真係燥,
坐50段已經唔知發生咩事,
4x果d難以想像

回復  mychart-

想問50段個邊會唔會俾天花個D喇叭阻到?
8283 發表於 2017-12-31 00:51

好小,幾乎唔覺
最大影響係的士司機同123321既歌詞睇唔晒

Vani話超齡係唱比佢聽。

如果係咁,千嬅好有心
Nathan 發表於 2017-12-31 01:06

叉姐都o岩,
商台好多
小儀。。。

係呀,翅膀下的風今次真係唱得好好,夠力又有感染力,相信唔識呢首歌的觀眾聽完都會有印象,而且咁 ...
Serendipity 發表於 2017-12-31 02:04

少女的祈禱第一段chrous天地變左天父,場場都係咁,連mon歌詞都錯
  野孩子,明明無人笑佢不太明瞭男孩子,旁人說佢ja ma.....wyman黎到都應該黑人問號

回復  ctho

估唔到佢咁多國語系fans
黃家正 發表於 2017-12-31 21:05

典型語錄
終於可以在紅館現場聽到楊千嬅唱歌
只認識可惜我是水瓶座一首歌
聽不懂粵語

的士司機真係勁好睇 設計視覺個個真係好勁
不過真係斜啲都睇唔到

Countdown完唱抬起我的頭來 歌詞黎講其實 ...
721AXA 發表於 2018-1-1 01:48

點都唔會夠丁生丁太係lets begin兩個對住唱
宣布你我再不相愛怪

琴晚原來係陳喬恩去左

做咩唔唱女人三十
stephybest 發表於 2018-1-1 12:28

五十都黎緊
唱五十路吧

尾場有冇機會third encore
oreo 發表於 2018-1-1 13:12

紅館:blacklist 楊千嬅

大家有冇睇Mr.布雷蕭個FB,佢好讚千嬅今次啲衫喎,大概唔少台灣人都表示認同 ...
treee 發表於 2018-1-1 13:39

對比另一位南亞天后。。
見到張清芳之前share過可惜我是水瓶座,嚇死

好似話有志明同華星二寶......做嘉賓
swl 發表於 2018-1-2 20:36

志明就要啦,晚晚幫佢宣傳madness

見到何超儀 黃浩賢 汪明荃
eldrian710 發表於 2018-1-2 20:43

Orange唔做嘉賓 D:

45先開DLLM
hinz 發表於 2018-1-2 20:44

急屎唔比,咁惡

呢堆人次次有睇,但今次唔見影

陳奕迅
梁漢文
黃耀明
側田
林一峰
藍奕邦
唐詩詠
雷頌德
森美

林夕往時睇好多場,今次黎得一晚?

唐思詠次次都睇?
joshua 發表於 2018-1-3 06:20

Yes, fans 黎

Nathan 發表於 2018-1-3 08:07

Single唱得好好,無爛聲

慶功宴上,千嬅先自嘲一頭銀色短髮像韓國殺手,但自己就愛上了,不過囝囝Torres就看不慣。為了今次演唱會操練體能的千嬅又笑言操到想做動作演員,不過亦因為苦練側手翻等許多高難度動作導致周身傷。千嬅的右肩有明顯瘀傷,她指左肩也嚴重勞損,而腳趾因長期穿高跟鞋跳舞弄致骨踵,痛到要不停膊冰,有時遲出場也是因為這樣。

但最誇張的,千嬅透露開騷前兩天因趕往綵排,在車上急忙用叉子吃三文治填肚,怎料突然煞車即直叉入喉嚨,頓時上顎腫起長了水泡,其後甩皮就變成了雞蛋般大的痱滋,說話和進食都超痛,要吃了4日粥水,忍痛開騷了多天,到上顎好轉卻又開始感冒,因此晚安歌出現爛聲情況,回家也不敢攬囝囝,不想傳染感冒。她決定要好好休息,故開始收爐直至過農曆新年,這段期間只會還廣告債。

係咪歌都唔錄啦

點解今次咁多普通話人黎睇千嬅既?
lblemon 發表於 2018-1-3 11:58

今日上埋熱搜第一,睇黎下次情況只會更差

見到YY一路聽美千一路跟住拍子搖頭, 好投入
happychicken 發表於 2018-1-3 12:32

聽唔到我等我在,佢有無

其實我OK佢做嘉賓好過FISHMAN,
佢唱MR真係世界級難聽
但又真係好靚仔
lemontea1069 發表於 2018-1-3 14:20

當我想起你都好差,
映襯出楊千嬅好識唱歌,lol

唉本身都唔expect 佢唱live 好聽

話時話, 我只係淨番一個想佢同美千唱live, 就係梁朝偉,希望有生之年 ...
放空 發表於 2018-1-3 20:18

我想聽萬語千言同what we want wor

123321一定要拍MV, 仲要有STORY LINE 果種.當然UPLOAD 左演唱會片先都得.
matthewyky 發表於 2018-1-5 16:51

楊千嬅好似最唔care mv,最好的債歌詞mv升格做official mv夠膽死
來生舞大慈善家1st plug mv都無個
動地驚天咁多人想係utube又唔upload
我係我又係乜都無

來生舞用拉闊片段當mv
kelvinyu188 發表於 2018-1-5 17:45

相信今次都唔好曬
有拉闊又有紅館再加咁多操肌片
黎緊5plug都有著落

色惑 個MV好重皮喎
Jacz 發表於 2018-1-5 23:07

因為唔係唱片公司出錢吧

係  
近年拍得最好既MV算唔算係 好不容易遇見愛?
Jacz 發表於 2018-1-5 23:40

係翅膀下的風