返回列表 發帖
支持自傳
支持五月天

入場支持王子大叔

Hi prince
我們的總和

其實終於結束的起點係首煽情到不得了既一首歌

但最灰心既係大家又比佢煽到而感動

但最灰心既係大家又比佢煽到而感動 ...
CunninG 發表於 2018-1-14 14:11

本身首歌已經夠煽情
點知個MV仲可惡。。

Prince's Music Choice Awards 2017

今年第一組獎項 係非派台歌曲
歌曲其實不應有派台與非派台之分
但或者因為有遺珠的出現
先會出現最私人的minor classics/my secret live

認識銅獎呢位歌手一段時間 但唔算特別留意佢既歌
今年佢能夠拎到呢個獎 最應該多謝既係某位推呢隻歌既會員

Prince’s Unplugged Selections 非派台歌曲熱選 最後十強
Mr. – 還原成長
Serrini – Let Us Go Then You and I
小宇 – 原來的你
小宇 – 給我你的壞
宋冬野 – 郭源潮
林奕匡 – 第一個早晨
徐佳瑩 – 言不由衷
陳柏宇 – 想創
黃明志 – 漂向北方
楊乃文 – 離心力

支持自傳
支持五月天
bagfgfcde 發表於 2018-1-14 14:05
入場支持王子大叔
ed8671ed 發表於 2018-1-14 14:10
Hi prince

Wonders 發表於 2018-1-14 14:11

但最灰心既係大家又比佢煽到而感動 ...
CunninG 發表於 2018-1-14 14:11

hello all
希望唔會悶親大家

Prince's Music Choice Awards 2017

今年第一組獎項 係非派台歌曲
歌曲其實不應有派台與非派台之分
但或者 ...
-Prince- 發表於 2018-1-14 14:14

恭喜宋 _ _

一開場疑似有小雨我都係避席一陣先
我們的總和

恭喜 宋 _ _ (沒有宇)

恭喜美袋會員成為2017年最佳歌曲宣傳人員

Prince’s Unplugged Selections 非派台歌曲熱選

銅獎:宋冬野 – 郭源潮
曲:宋冬野 詞:宋冬野 編:宋冬野 / 鄭仕偉 / 閆津 / 吳金迪 / 周冠辰 / 張超 /祖力卡爾 監:宋冬野

@nicholashin

銀獎既得主今年係cm既人氣都算係直線上升
希望佢可以保持到佢獨特既氣質啦 勿忘初衷

(尖叫) 女神Serrini!!!!!!!!

Prince’s Unplugged Selections 非派台歌曲熱選

銀獎:Serrini – Let Us Go Then You and I
曲:Serrini 詞:Serrini 編:Ron Cheung 監:Ron Cheung

金獎既得主
一個優秀既演唱人就係有能力將一隻歌曲昇華至更高的層次

Queen Serrini
我們的總和

支持小樹
Happy and Blessed.

小宇同楊乃文都系牙
不如雙金獎啦

咁金一定唔係細眼歌手

小宇同楊乃文都系牙
不如雙金獎啦 ...
bagfgfcde 發表於 2018-1-14 14:30

咁林奕匡呢

希望係離心力

郭源潮 !!!
Serrini !!!
離心力 !!!

咁金一定唔係細眼歌手
CunninG 發表於 2018-1-14 14:32

唔準你咁話小宇

明知不可為 還是忍不住撲火
原來對你的愛 可以大到願意粉身碎骨

欲言又止 也很快樂
我只是你 眼前星塵
你不明白 這裡危險萬分

金獎:楊乃文 – 離心力
曲:黃建為 詞:葛大為 編:羅恩妮 監:黃建為 / 陳君豪@成績好Studio

唔準你咁話小宇
bagfgfcde 發表於 2018-1-14 14:35

係某位高呼自己係香港人既細眼歌手先岩

三首都支持!!!!
我們的總和

唉 喊住聽翻十次給我你的壞先

Prince’s New Singer Choice 音樂熱選新力軍

今年既新人可以話係最弱既一年
所以今年唔會再有銀銅 改為一個金獎+四個優異獎
數目不減就當係比新人一個小小既鼓勵啦

金獎:黃淑蔓
三甲歌曲:如果青春不會有盡頭
上榜歌曲:那一年零一個月

優異獎:秦馨敏
三甲歌曲:我的燦爛 分過手請舉手

優異獎:陳蕾
三甲歌曲:出走

優異獎:李權哲
三甲歌曲:Hide & Seek

優異獎:未能接通
上榜歌曲:找藉口是失敗者的習慣 暫時未能接通

支持小樹
jose 發表於 2018-1-14 14:30

郭源潮 !!!
Serrini !!!
離心力 !!!
chanchan0909 發表於 2018-1-14 14:34

多謝入場支持 !

冇NH最鍾意果個。。。

李權哲未能接通陳蕾得優異獎
傷心

係度呼籲下
投票暫定17:00截票
要投票就快啦

傷心
chanchan0909 發表於 2018-1-14 14:46

聽講你先係最殘忍 5個只能活一個
我們的總和

冇NH最鍾意果個。。。
bagfgfcde 發表於 2018-1-14 14:45

聽講NH所有錢都拎哂黎谷宋冬野...

傷心
chanchan0909 發表於 2018-1-14 14:46

要靠你個邊頒獎比佢地啦
我都好欣賞佢地 所以先保留五個新人位

支持mk姣婆女神淑蔓bb
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

Prince’s Top 10 Album Picks 音樂熱選十大唱片

首先頒發其中兩隻十大唱片
兩位都係國語力 都係佢地各自音樂生涯最高質素既作品

優異獎:宋念宇【同在】

優異獎:郭頂【飛行器的執行週期】

郭頂隻碟好耐啦喎。。
雖然我都好鍾意

ANYWAYS
支持小宇
支持俾獎佢既所有高質榜主

啱啱起身就碌入黎啦
新人獎定義係同一年裡面有第二隻歌?

希望會有 live in the moment
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

聽講你先係最殘忍 5個只能活一個
Wonders 發表於 2018-1-14 14:48
要靠你個邊頒獎比佢地啦
我都好欣賞佢地 所以先保留五個新人位 ...
-Prince- 發表於 2018-1-14 14:49
對 , 所以今晚我頒比 ... 唔講住 !!!

Prince’s Top 10 Album Picks 音樂熱選十大唱片

首先頒發其中兩隻十 ...
-Prince- 發表於 2018-1-14 14:54
郭頂

係度呼籲下
投票暫定17:00截票
要投票就快啦
-Prince- 發表於 2018-1-14 14:46

票已投

入場支持CM男神王子

希望有We R Mr.
Happy and Blessed.

616.1314 發表於 2018-1-14 14:59

聽講王子2017年bam哂Gin Lee啲歌

下一個頒發既獎項係唱作人

銅獎既歌手今年算係大豐收
係音樂上得到肯定 又同時展開人生的新一頁
舊既一頁總算劃上一個完美的句號
好期待新一年佢又會帶到咩新野比大家

銀獎既歌手同樣都算係大豐收
雖然佢同成名仲係有段好大既距離
但佢只係靠自己既音樂就得到好多同行既肯定
不過唔知佢下隻碟又要等幾多年 ...

金獎既歌手
大家可能對佢仲係好陌生
但係其實佢都算係出現左好一段時間
而我都好期待佢未來既音樂路會點繼續行

Singer-songwriter Top 8
AGA
冠軍歌:3am || 三甲歌:吃定我

Serrini
冠軍歌:放棄治療 Let Us Go Then You and I || 三甲歌:油尖旺金毛玲 || 上榜歌:Don't Text Him

王菀之
冠軍歌:突然一生人 忘記有時 || 三甲歌:愛不曾遺忘任何人 || 上榜歌:離遊記

王嘉儀
冠軍歌:獵 深淵 愁滋味 || 三甲歌:美麗新世界 Leaving Home || 上榜歌:給男神的面書

李榮浩
冠軍歌:歌謠 || 上榜歌:就這樣

林奕匡
冠軍歌:第一個早晨 有淚多好 || 三甲歌:停止繁殖 難得一遇 查無此字 是日休息絕不工作

郭頂
冠軍歌:淒美地 || 三甲歌:水星記 保留

盧凱彤
冠軍歌:懂事 || 三甲歌:賣空氣的人 翻牆 || 上榜歌:之所以是你我

小匡 小匡 小匡
我們的總和

銅唔係細眼呀話 ._.

銅係Ellen?
希望金係Sophy

王嘉儀 Serrini
點解冇銅獎tag?????

郭頂隻碟好耐啦喎。。
雖然我都好鍾意

bagfgfcde 發表於 2018-1-14 14:58

佢隻歌因為first plug派台時間既關係 所以歸入左今年既候選
而今年因為最後一年 所以個cut-off time就係anytime before today

啱啱起身就碌入黎啦
新人獎定義係同一年裡面有第二隻歌?
kwanie 發表於 2018-1-14 14:58

thanks
yes ar

616.1314 發表於 2018-1-14 14:59

多謝支持 不過呢...

票已投  

入場支持CM男神王子
rIcKyK 發表於 2018-1-14 15:03

thanks

Prince’s Songwriter Choice 音樂熱選唱作人

銅獎:盧凱彤

冠軍歌曲:懂事
三甲歌曲:賣空氣的人 翻牆
上榜歌曲:之所以是你我

小匡 小匡 小匡
Wonders 發表於 2018-1-14 15:08
銅唔係細眼呀話 ._.
kwanie 發表於 2018-1-14 15:09
銅係Ellen?
希望金係Sophy

ed8671ed 發表於 2018-1-14 15:10

王嘉儀 Serrini