返回列表 發帖
Prince's Music Choice Awards 2017

由於今年曲詞雙計 都出現幾多無諗過既賽果

Prince’s Songwriter Choice 音樂熱選唱作人

銀獎:郭頂

冠軍歌曲:淒美地
三甲歌曲:水星記 保留

Prince's Music Choice Awards 2017

Prince’s Songwriter Choice 音樂熱選唱作人

金獎:王嘉儀

冠軍歌曲:獵 深淵 愁滋味
三甲歌曲:美麗新世界 Leaving Home
上榜歌曲:給男神的面書

郭頂又出場 !!!
希望仲有獎 !!!
另外恭喜 Ellen 嘉儀

開心 估中。。。
冇諗過有郭頂

支持sophy!!!!!!
我們的總和

郭頂 > 林小匡

恭喜小儀
Happy and Blessed.

Prince’s Top 10 Album Picks 音樂熱選十大唱片

頒發第二組既十大唱片

主流音樂的不濟 反倒是件好事
indie band 的冒起似乎成了新潮流

優異獎:Maniac【浪客行】

優異獎:鐵樹蘭【自白】

優異獎:Mr.【We R Mr.】

Prince’s Top 10 Album Picks 音樂熱選十大唱片

頒發第二組既十大唱 ...
-Prince- 發表於 2018-1-14 15:34
有浪客行 估唔到

恭喜宇宙巨band 唔知幾時會再有佢地既新歌

#無期
我們的總和

Maniac未聽曬。。。
其他兩隻都愛

Don't Text Him個專輯金獎贏左9成了

終於起身 好彩無錯過Phil嘅獎
其實我都係17年先開始認真感受到自傳嘅好

Prince’s Unplugged Selections 非派台歌曲熱選

銅獎:宋冬野 –  郭源潮
曲:宋冬野 詞:宋冬野 編:宋冬野 / 鄭仕偉 / 閆津 / 吳金迪 / 周冠辰 / 張超 /祖力卡爾 監:宋冬野

@nicholashin
-Prince- 發表於 2018-1-14 14:22
OMGGGGGGGGGG
可以成為王子最後一個頒獎禮第一個被tag嘅會員 人生無憾了
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

有冇人可以㩒住樓上果位痴漢

有冇人可以幫手打24567111
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

有冇人可以㩒住樓上果位痴漢
bagfgfcde 發表於 2018-1-14 15:39

搵你老豆睇實佢啦。。。

想睇GIN LEE
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

第三組既十大唱片 都係國語力既代表

優異獎:徐佳瑩【心裡學】

優異獎:陳奕迅【C’mon in~】

想睇王加儀

第三組既十大唱片  ...
-Prince- 發表於 2018-1-14 15:45
WOW 徐佳瑩尾班車 !!!

eason隻碟絕對唔係低質
可惜呢個壇既人鍾意盲反
我們的總和

搵你老豆睇實佢啦。。。
ed8671ed 發表於 14/1/2018 15:42
邊個係老豆邊個係老母
好亂牙 -_-

eason隻碟絕對唔係低質
可惜呢個壇既人鍾意盲反
Wonders 發表於 14/1/2018 15:48
老陳嘅碟其實要pop 有pop 要玩味有玩味架啦
都係aim 金曲獎架啦但香港好似無乜宣傳咁

有浪客行 估唔到
chanchan0909 發表於 2018-1-14 15:36

呢度都要講一句多謝好多時我都會睇你同其他會員既榜單睇下有咩好歌推介

恭喜宇宙巨band 唔知幾時會再有佢地既新歌

#無期
Wonders 發表於 2018-1-14 15:37

過去就比佢地過去啦 布生單飛應該都等於無機會
終於起身 好彩無錯過Phil嘅獎  
其實我都係17年先開始認真感受到自傳嘅好 OMGGGGGGGGGG  ...
nicholashin 發表於 2018-1-14 15:38

請呢位會員控制一下情緒 多謝合作

想睇GIN LEE
帥小寶` 發表於 2018-1-14 15:43

errrrr.... 堅lee 今年零上榜歌 ...

剩翻三隻:
Don't Text Him
Sophrology
Reputation!

想睇GIN LEE
帥小寶` 發表於 2018-1-14 15:43

https://www.instagram.com/ginleeginlee/

慢慢睇

呢度都要講一句多謝好多時我都會睇你同其他會員既榜單睇下有咩好歌推介

過去就比佢地過去 ...
-Prince- 發表於 2018-1-14 15:50

so sad入場卷都無環球點做野
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

最後三張十大唱片
歡迎我地既女皇

優異獎:王嘉儀【Quarter】

優異獎:【剎那的烏托邦】

金獎:Serrini【Don’t Text Him】

熱烈慶賀

到底剎那的utopia可以係邊度聽哂全碟。。。
一隻好貴 傷心

最後三張十大唱片
...
-Prince- 發表於 2018-1-14 16:01
都係非常高質

Prince’s Singer Choice 音樂熱選組合樂隊

Group/Band Top 8
Maniac
三甲歌:浪客行

鐵樹蘭
冠軍歌:凡人對抗命運

ToNick
冠軍歌:長相廝守 || 三甲歌:阿飛與阿基

Robynn & Kendy
冠軍歌:無敵 || 三甲歌:Shout n' Cry 世界對我們

Mr.
冠軍歌:致未來的我 還原成長 || 三甲歌:不屈 今天怎麼了 人間遊戲

C Allstar
冠軍歌:一刻戀上 再不再見

Supper Moment
冠軍歌:說再見了吧 靈感床

Rubberband
冠軍歌:山河故人 老人與海 || 上榜歌:一生青春 脫軌時刻

銅獎
原來本人加入共和榜之後 呢個單位都無拎過三甲
今日 歡迎你地  

到底剎那的utopia可以係邊度聽哂全碟。。。
一隻好貴 傷心
bagfgfcde 發表於 2018-1-14 16:02

比錢就可以

十大最後先頒 @@

十大最後先頒 @@
bagfgfcde 發表於 2018-1-14 16:09

係呀

恭喜R&K !?

Prince’s Singer Choice 音樂熱選組合樂隊

銅獎:Robynn & Kendy (276)

冠軍歌曲:無敵
三甲歌曲:Shout n' Cry 世界對我們

銀獎既佢地 上過台都好多次
今年算係佢地放慢左既一年
雖然係咁 都不減佢地派台歌既水準

嘩嘩嘩
播無敵 係咪代表冇十二大...

SM!

開心我嘅碟七強出現咗5隻
恭喜樹小姐

銀獎:RubberBand (283)

冠軍歌曲:山河故人 老人與海
上榜歌曲:一生青春 脫軌時刻

嘩嘩嘩
播無敵  係咪代表冇十二大...

SM!
bagfgfcde 發表於 2018-1-14 16:17

唔知呢 不過山河故人都出左wor
開心我嘅碟七強出現咗5隻
恭喜樹小姐
ed8671ed 發表於 2018-1-14 16:20

希望係你個邊都見到樹小姐

sophy 真係好正
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

應該係SM掛
我們的總和

巨BAND 金 !?

原來SM冇三甲

世事好奇妙
2009年佢地拎完呢度金獎之後
我諗無人估到佢地之後會人氣急跌
黎到今日更加係拆夥收場
慶幸是唱片公司還是出版了最後的存貨

金獎:Mr. (344)

冠軍歌曲:致未來的我 還原成長
三甲歌曲:不屈 今天怎麼了 人間遊戲

原來SM冇三甲
ed8671ed 發表於 2018-1-14 16:24
應該係SM掛
Wonders 發表於 2018-1-14 16:24