返回列表 發帖

英皇新城破冰!李克勤擸10獎做大贏家

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20171228/bkn-20171228000213953-1228_00862_001.html

樂壇第二張成績表《新城勁爆頒獎禮2017》將於本周五假會展舉行,去年有傳因爭獎問題,英皇及太陽娛樂拉隊缺席以示不滿,而今年則成功破冰。而之前在「十大中文金曲頒獎禮」中得三個獎項成大贏家的李克勤,將率領英皇歌手洪卓立、許靖韻及鍾舒漫等出席,至於傳指鬧不和的「導火線」泳兒則要商演而缺席

克勤被傳將繼續在新城做「男獎霸」,將掃3至4個獎,包括歌曲及「勁爆男歌手」金獎及歌曲獎等,且他更被指是四個頒獎禮的「極終贏家」,估計總掃共約10個獎,而在本周六舉行的《勁歌金曲頒獎禮》更將奪「最受歡迎歌星獎」。至於「勁爆女歌手」金獎則傳是王菀之及衛蘭之爭。此外,在之前的頒獎禮上得「半獎」的吳業坤,在新城成績有進步,傳將得兩至三個獎,而華納歌手許廷鏗、曾若華(Jude)及樂隊Dear Jane,太陽娛樂歌手有J.Arie和陳明憙,與王菀之同唱片公司的組合C AllStar、黎曉陽及鄧小巧傳統統有獎。

不過新城「撲熄」英皇及太陽娛樂的峰火,今年有指又是「獎項」問題,去年孖衛蘭得「勁爆女歌手」金獎的環球女歌手Gin Lee,聯同屬一間唱片公司的AGA,還有星夢娛樂旗下的周柏豪、胡鴻鈞及譚嘉儀一律缺席玩杯葛,環球發言人表示:「今年因為同新城喺音樂、理念及方向上未達成共識,所以唔去啦。」新城電台對於傳環球及星夢旗下歌手以缺席以示不滿作出回應:「電台一直同各大唱片公司有好好嘅聯繫,今年都有邀請唔同嘅唱片公司出席,冇收到任何唱片公司一啲有關同任何杯葛嘅訊息,所以對於傳聞不予置評。」
————————————————————————————————
1.美泳好慘,連續兩年做犧牲品,當然搵真銀好過攞膠
2.竟然係cm人最想睇嘅美蘭鬥美芝
3.坤哥三冠實多獎架,欣宜呢?欣宜都三冠喎
4.話咗環球攞唔到新城女金會全體杯葛架啦(不過杯黎杯去有機會搶獎都係得三對新生代女歌手,更何況R&K本身已經要開演唱會。環球唔係仲咁老土以為自己坐擁美臣美勤美軒美kay美霏下嘛?搶唔到獎就話音樂理念唔一致,新城唔叫我都笑,今鋪我撐新城)
5.再撐新城唔頒俾劇歌引致星夢杯葛!!(嗱,HANA呢刻就會話佢係創富文化)
6.聽講今年新城頒唔超過70個獎,咁啫係可能69個

7.我諗而家除咗叱吒之外,所有頒獎禮都已經成為無獎唔去嘅雞肋,成件事好唔健康(當然攞咁多膠對地球都好唔健康)
8.話說sony孖寶被遺忘,定係sony已經無報導價值

環球真係好__. 成件事我覺得AGA好唔抵,本來估佢女三甲。
另外PH歌迷會IG叫人參加,佢應該會去掛。

呢啲咁嘅標題真係…… D_u一聲!

差啲以為新城俾10個獎李生!
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

樂壇第二張成績表《新城勁爆頒獎禮2017》將於本周五假會展舉行,去年有傳因爭獎問題,英皇及太陽娛樂拉隊缺 ...
sunnyay1231 發表於 2017-12-28 09:50

叱咤有乜健康啊?都喺造馬,而且仲要打壓真正hit歌(唔俾上榜候選),力谷友好公司的悶歌(如和xx講再見)

叱咤有乜健康啊?都喺造馬,而且仲要打壓真正hit歌(唔俾上榜候選),力谷友好公司的悶歌(如和xx講再見 ...
阿mark 發表於 2017-12-28 10:28

hit唔播 播ge唔hit
想点???

hit唔播 播ge唔hit
想点???
moXYZ 發表於 2017-12-28 10:34

其實新城已經好大进步,除了上年雙女金

環球真係好__. 成件事我覺得AGA好唔抵,本來估佢女三甲。
另外PH歌迷會IG叫人參加,佢應該會去掛。{:4_156: ...
Ching2015 發表於 2017-12-28 10:07

星夢又乜事唔去?

慘 星夢本應係997攞獎機會大....依家變咗食蛋?

Aga真係慘

個女金今年再比gin lee就真係搞到個奬cheap哂

星夢唔玩呢個有d流
不過今年星夢爭獎能力又真係好似差d
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 無答案 - 林家謙

今時今日頒獎禮含金量有幾多大家心知肚明
最多咪上一兩日報紙, 之後WFC?
根本唔需要俾面新城, 其他台都係

膠獎都好la 對新人上緊位ge好大鼓勵

星夢又乜事唔去?
阿mark 發表於 2017-12-28 10:39

嫌獎項少? 定係要做商演搵錢?

星夢唔玩呢個有d流
kevinlai1621 發表於 2017-12-28 10:44

PH fan Club ig有叫人出席。
其實而定成間星夢只有PH比較有爭獎能力。

成間星夢得PH叫做有爭獎能力。
Ching2015 發表於 2017-12-28 10:54

今年+紅軍

PH fan Club ig有叫人出席。
其實而定成間星夢只有PH比較有爭獎能力。
Ching2015 發表於 2017-12-28 10:56

但係今年pakho(係星夢)無成績, 俾到盡都係天網金曲
  但係咁樣一定會犧牲忘記我自己, 我估肥佬何本身係打算掃兩個金曲

因為個人獎真係無人有成績又夠quali
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 無答案 - 林家謙

估唔到新城到而家仲有上報價值

但係今年pakho(係星夢)無成績, 俾到盡都係天網金曲
  但係咁樣一定會犧牲忘記我自己, 我估肥佬何本身 ...
kevinlai1621 發表於 2017-12-28 11:00

鬼咩,首首都係劇歌。差的忘記左紅軍,佢係港台食蛋, 希望997有獎。

Aga真係慘

個女金今年再比gin lee就真係搞到個奬cheap哂
kayzzz 發表於 2017-12-28 10:42

新城既獎好高貴咩

比Gin有咩唔好 可以比新人上位

新城既獎好高貴咩

HOTMAN 發表於 2017-12-28 11:17

反煎唔需要理由架!!!
總之對我支持既有威脅就要反!!!
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

支持李克勤拿獎拿到2047年

反煎唔需要理由架!!!
總之對我支持既有威脅就要反!!!
JasOh103 發表於 2017-12-28 11:26

可能係唔比Aga女金而杯葛呢

新城既獎好高貴咩

HOTMAN 發表於 2017-12-28 11:17

已經夠cheap, 如果再雙金獎,個金奬同公廁無咩分別

唔係呀
又變返分豬肉呀
垃圾
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

已經夠cheap, 如果再雙金獎,個金奬同公廁無咩分別
kayzzz 發表於 2017-12-28 11:31

咁又係丫 出兩首歌都拎到女金

應該今年補番個比gin gin以示公正

咁又係丫 出兩首歌都拎到女金咁公廁

應該今年補番個比gin gin以示公正 ...
HOTMAN 發表於 2017-12-28 11:37

人瑞三首歌都攞903女金,但都唔會有人覺個獎公廁,因為得一個人攞,當然你可以覺得造馬,但唔代表個獎公廁,因為難攞

將同一個奬派街坊嗰d奬就叫公廁

雙女金呢d叫分奬都分得難睇

新城系Gin Lee 幫903做拉闊後 同環球反面
又比你班haters講到系環球因為新城唔比Gin Lee 女金而反面

星夢唔玩呢個有d流
kevinlai1621 發表於 2017-12-28 10:44

點會呢,仲有大台啊嘛~ 星夢喺其他頒獎禮嘅獎夾埋懷疑都冇喺勁歌嘅多!
笑笑就美麗

回復 13# Ching2015

全公司商演???

gin lee呢類人
整係識搞風搞雨
又唔見阿kay同kary一姐時會發生咁嘅事?
Happy and Blessed.

膠獎都好la 對新人上緊位ge好大鼓勵
moXYZ 發表於 2017-12-28 10:52

新人宋先生

新城系Gin Lee 幫903做拉闊後 同環球反面
又比你班haters講到系環球因為新城唔比Gin Lee 女金而反 ...
loowee 發表於 2017-12-28 12:12

唔係卦, 年年都有人做拉闊喎, 都冇反面喎, 有冇同側田反面?

gin lee呢類人
整係識搞風搞雨
又唔見阿kay同kary一姐時會發生咁嘅事?
jose 發表於 2017-12-28 13:38

咪喺咯,真喺黑人憎

咪喺咯,真喺黑人憎
阿mark 發表於 2017-12-28 14:06

其實Gin Lee自己唔出席997就算啦,做咩要拉埋AGA落水。佢又唔係早早級數,自己無獎做咩要阻同門攞獎?

賤lee果然冇改錯名
成個環球武則天咁款
真係當正自己一姐 要公司其他暗星陪葬
為左女金可以去到咁盡希望連903都杯埋
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

其實Gin Lee自己唔出席997就算啦,做咩要拉埋AGA落水。佢又唔係早早級數,自己無獎做咩要阻同門攞獎? ...
Ching2015 發表於 2017-12-28 14:26

咪喺咯環球已經癡咗線啦,為一個歌手和新城講再見

咪喺咯環球已經癡咗線啦,為一個歌手和新城講再見
阿mark 發表於 2017-12-28 14:35

証明Gin Lee 無bargaining power. 997要蘭B都唔要佢。

邊一份嚟架?個標題好有問題喎

邊一份嚟架?個標題好有問題喎
c800722 發表於 2017-12-28 14:41

英皇報。

証明Gin Lee 無bargaining power. 997要蘭B都唔要佢。
Ching2015 發表於 2017-12-28 14:40

肯定要知名度高而且入屋噶啦

hacken知唔知醜
同班80後爭獎
仲以為好勁咁做大贏家

eason 果d都係背後笑幾聲

陳柏宇果d先慘
克勤伯伯一出
其他人冇得上位

其實幾時結冰嚟?
今年997上榜成績尚可

坦白講,如果女歌手有美之衛蘭出席,我係新城都唔介意Gin Lee同AGA唔到,美之衛蘭輩份知名度都高環球兩位歌手唔少

克勤被傳將繼續在新城做「男獎霸」,將掃3至4個獎

所有頒獎典禮都要比男金敬老

支持新城
利申:唔係鏡粉

hacken知唔知醜
同班80後爭獎
仲以為好勁咁做大贏家

eason 果d都係背後笑幾聲 ...
jason567 發表於 2017-12-28 15:33

哇,當年嘅四大天王喺度,冇出頭當年Eason霆鋒喺度,又冇得出頭
再後期終於同校長拍住開show,一連幾屆最男
難得而家四大天王Eason霆鋒基仔全部唔喺度,咁而家仲唔系送禮天下?

回復 42# jason567

其實好想問,如果出黎爭獎係學友,gum你地會唔會話佢仲同班細爭?

回復  jason567

其實好想問,如果出黎爭獎係學友,gum你地會唔會話佢仲同班細爭? ...
RichieLau22 發表於 2017-12-28 17:23

呢個又喺另一回事喔,學友出黎爭獎,競爭對手肯定喺老劉,老黎,老郭……同輩競爭,就唔會咁多閒言閒語